Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αγόρι, "Δυναμικό" ή όχι...






















Το καλοκαίρι του 1975 ο εκδότης Νίκος Δεληγιώργης που είχε ήδη κυκλοφορήσει επιτυχημένα το αθλητικό περιοδικό "ΓΚΟΛ" αλλά και το κοριτσίστικο "Μανίνα", αποφάσισε να ρίξει στη μάχη των εικονογραφημένων το "Δυναμικό Αγόρι", σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την αυξανόμενη δημοφιλία του πρόσφατα τότε ανανεωμένου ΜΠΛΕΚ.


Είχε φτάσει ο καιρός για τη μεταβολή του παραδοσιακού σχήματος των περιοδικών, με την ενσωμάτωση σε αυτά μεγαλύτερης ύλης, πολλών ιστοριών και βέβαια τη στροφή σε φυσιογνωμία πολυθεματικών εντύπων. Το ΑΓΟΡΙ, με επικεφαλής τον ισπανικής προέλευσης χαρακτήρα "Ελ Ζαμπάτο" και κορωνίδα τον άγγλο "κανονιέρη" Ρόϋ Ρέης διέγραψε μια περήφανη τροχιά σχεδόν 20ετών και συναγωνίστηκε με θάρρος τον άσπονδο αδελφό του, τον "ξανθό γίγα".


Το Μάρτιο του '92, δυστυχώς, ο κύκλος έκλεισε άδοξα, αφήνοντας μια πικρή γεύση στη μνήμη των πολυπληθών οπαδών του. Υπήρξαν μάλιστα εποχές που οι νεαροί αναγνώστες αυτοπροσδιορίζονταν ανάλογα με τη μουσική που άκουγαν, αλλά και τα περιοδικά που προτιμούσαν να διαβάζουν. Ωστόσο ο γράφων είχε την "ευελιξία" να απολαμβάνει και τα δυο διάσημα έντυπα.