Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

"ΝΤΑΝ ο Τολμηρός"

(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Ακόμη μία εξαιρετική σειρά επιστημονικής φαντασίας (με φόντο δράσης το αχανές σύμπαν) την οποία είχαμε την τύχη να απολαύσουμε μέσα από τις σελίδες του αγαπημένου μας περιοδικού «Δυναμικό Αγόρι», ήταν αυτή με κεντρικό πρωταγωνιστή έναν διαστημικό ήρωα, τον Daniel McGregor Dare.

Η σειρά, Βρετανικής προέλευσης με αρχικό δημιουργό της τον Frank Hampson (1918 - 1985), ενώ σχέδιά της φιλοτέχνησαν, μεταξύ άλλων, οι καλλιτέχνες Frank Bellamy, Greta Tomlinson, Don Harley, Keith Watson, Bruce Cornwell, Harold Johns, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Eagle» με τίτλο «Dan Dear, Pilot of the Future» τα έτη  1950 – 1967 και, ουσιαστικά, ήταν η «απάντηση» στον ανταγωνιστή Αμερικανό ήρωα (χαρακτήρα κόμικ) Buck Rogers (1929), του Philip Francis Nowlan (1888 - 1940).

Ο ΡΟΫ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ (3ο μέρος)

(Διασκευή από το κόμικ: Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Ο γιγαντόσωμος σέντερ χαφ μας θεωρούσε σκόπιμο να βρίσκεται συνεχώς δίπλα του και να επεμβαίνει ακαριαία σε κάθε φάση, περιορίζοντας του όμως έτσι τις πρωτοβουλίες. Ώσπου, το κακό έγινε! Σε μία επικίνδυνη κατεβασιά των αντιπάλων μας, οι δύο τους συγκρούσθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν να επωφεληθεί ένας παίκτης της Milboro, που «κεραυνοβόλησε» από κοντά το δύστυχο TubbyΜάλιστα οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων μας που δεν είχαν δει με καλό μάτι την αλλαγή στο αμυντικό σχήμα της ομάδος, ήταν τόσο έντονες που χρειάσθηκε η επέμβασή μου για να συγκρατήσω τον οξύθυμο Giles, πριν τα βάλει με όλο τον κόσμο. Ζήτησα παράλληλα από τον Peak να ελαττώσει τις επεμβάσεις του προς την αριστερή πλευρά, έτσι ώστε να ελευθερωθεί ο Noel από την ασφυκτική του παρουσία.