Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Το παιδί-πάνθηρας!Μια από τις διαχρονικές σειρές του περιοδικού ΜΠΛΕΚ, αν όχι και η πλέον δημοφιλής μετά από τη βασική του ξανθού γίγα, ήταν "Το παιδί Πάνθηρας". Το ευφάνταστο σενάριο (από τον μετρ του είδους Tom Tully) και το χορταστικό-παραστατικό σχέδιο (από τον αείμνηστο Mike Western) ήταν τα δυο βασικά συστατικά της επιτυχίας του!

Ουσιαστικά το story αποτελεί μια παραλλαγή γνωστών ιδεών, καθώς οι επιρροές του σεναριογράφου εκπορεύονται από κλασσικές δημιουργίες όπως ο θρύλος του λυκάνθρωπου, του Ζορρό, του Σούπερμαν ή ακόμη και του ... Φάντομ Ντακ: Ένας νεαρός που ζει με την ανήμπορη θεία του και εργάζεται σε μια τοπική εφημερίδα μικρής αμερικανικής πόλης, αποκτά υπερφυσικές ικανότητες ύστερα από το γρατζούνισμα που δέχεται από έναν πάνθηρα. Μετατρέπεται λοιπόν σε έναν ακαταπόνητο τιμωρό του εγκλήματος και σε υπερασπιστή κάθε αδυνάτου, στα πρότυπα των προαναφερομένων ηρώων.

Πρωτότυπος τίτλος του strip ήταν “The Leopard from Lime Street” και δημοσιεύθηκε στο αγγλικό περιοδικό “Buster” αλλά και στα γαλλόφωνα “Sunny Sun”, “Janus Stark” και “Antares”.

9 σχόλια:

 1. Απο τις αγαπημένες μου σειρές στο Μπλεκ. Δυνατό και πρωτότυπο. Πάντα είχα την απορία γιατί δεν έβαζαν περισσότερες σελίδες με τον συγκεκριμένο ήρωα, στο περιοδικό... Δύο σελίδες την βδομάδα ήταν πολύ λίγες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καί εμένα μου άρεσε παρα πολύ η σειρα αυτή,το μονο
  πού δεν μου αρεσε ήταν η εικονογραφηση,δέν είχαν
  καποια "ταξι" οι εικόνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από τις πιο αγαπημένες μου ιστορίες στο Μπλεκ. Πολύ καλό σενάριο και ήρωας ιδιαίτερα συμπαθής σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η αγαπημένη μου ιστορία από κάθε τεύχος του Μπλέκ και μετά από τόσα χρόνια από τόσα χρόνια μαθαίνω τον πρωτότυπο τίτλο της. Ουάου! Μήπως ξέρει κανείς ποιός είναι ο πρωτότυπος τίτλος για το Γεράκι του Διαστήματος, την Λέσχη Δε Φοβάμαι και το Ατσάλινο Ψάρι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Tώρα το είδα αυτό. Λοιπόν θα σου απαντήσω το ένα που το έχω σίγουρα. Τα άλλα αργότερα.

  Για το Γεράκι ο τίτλος ήταν Starhawκ.
  Στην διεύθυνση εδώ :
  http://starhawkcrunch.tripod.com/

  Θα βρεις περισότερα για να συνεχίσεις το ψάξιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Deep Sea Danny's Iron Fish

  Το ατσάλινο ψάρι.

  Google για λεπτομέρειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Που τα βρήκες ρε φίλε!?! Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Να 'σαι καλά. Τι κρίμα που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ όλες αυτές οι ιστορίες συγκεντρωμένες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θα σου πώ ένα μυστικό. Οι περισσότερες από αυτές τις Αγγλικές ιστορίες έχουν ένα κωδικό που δείχνει τον τίτλο του περιοδικού στο οποίο "μπήκαν". Αν το συνδυάσεις αυτό με κάποιες λέξεις από τον τίτλο ή τα ονόματων των ηρώων κ.ο.κ. βρίσκεις παπάδες. Βλέπεις και τα Εγγλεζάκια έχουν δημιουργήσει πολλά site με τα αγαπημένα τους και μας περιοδικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή