Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Τον Δεκέμβριο του 1975, οι εκδόσεις Ανεμοδουρά αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το μικρό σχήμα των αγαπημένων περιοδικών μας. Ο ΜΠΛΕΚ σε μεγάλο σχήμα πια απο τον Ιανουάριο του 1976, "απορρόφησε" τον Λογαχό Μαρκ και ο ΖΑΓΚΟΡ φιλοξενείται στο επίσης μεγάλου σχήματος ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ, με λιγοστές δυστυχώς σελίδες.
Ήταν δυστυχώς μια απόφαση που προσωπικά με πίκρανε πάρα πολύ. Δεν ξέρω για εσας αλλά τα τευχάκια με το μικρό σχήμα νομίζω πως ταίριαζαν περισσότερο με τους χαρακτήρες των ηρώων. Ίσως γιατί η τριάδα ΜΠΛΕΚ-ΖΑΓΚΟΡ-ΟΜΠΡΑΞ ηχούσε πολύ όμορφα στα παιδικά αυτιά? Ή μήπως σαν μικρούλης που ήμουν πήγαιναν ασορτί με την ηλικία μου.
 Την αφορμή για αυτό το άρθρο την έδωσε η παρακάτω σκαναρισμένη σελίδα που ανέβασε ο mycomics.gr, δημοσιευμένη στο τελευταίο ΟΜΠΡΑΞ. Η αναγγελία αυτή μου θύμισε τα δυσάρεστα συναισθήματα που ένιωσα όταν αντίκρυσα τα μεγάλου σχήματος ΜΠΛΕΚ και ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ. Δεν θα ξεχάσω με πόση παιδική αφέλεια έλεγα στον περιπτερα ότι πρέπει να κάνει λάθος και να ψάξει πιο προσεκτικά μήπως βρίσκονται σε κάποιο συρτάρι του στη παλιά μορφή τους.
 Ευχαριστώ Κωστή για τα εξώφυλλα των τελευταίων θρυλικών περιοδικών.