Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΙΠΠΟΤΗ ΣΤΟΝ ΞΑΝΘΟ ΓΙΓΑ.

Το 1953,ένα χρόνο πριν την δημιουργία του Μπλεκ,ο ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου DARDO Gino Casarotti,ζητάει από το τρίο των EsseGesse την δημιουργία ενός χαρακτήρα που με τις περιπετειές του θα πλαισιώνει τον Cagliostro των Andrea Lavezzolo,Virgilio Muzzi και Mario Uggeri στο ομότιτλο περιοδικό.


Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του Ρόντυ ενός μικρού κυνηγού που με σύντροφό του έναν άλλο αρκετά μεγαλύτερό του κυνηγό τον Μπλακ μπλέκουν σε περιπέτειες με Ινδιάνους και Άγγλους την εποχή του αγώνα της Αμερικανικής ανεξαρτησίας.



Ο Cagliostro μετά από 12 τεύχη σταμάτησε την κυκλοφορία του αλλά η περιπέτεια των δύο κυνηγών αν και με μόνο 6 σελίδες σε κάθε τεύχος άρεσε τόσο πολύ στο αναγνωστικό κοινό που απαίτησαν από τον εκδότη να συνεχιστούν οι περιπετειές τους.

Μετά από αυτή την εξέληξη οι EsseGesse αρχίζουν την δημιουργία και άλλων περιπετειών αλλά για να κάνουν πιο ελκυστικές τις ιστορίες στο νεανικό κοινό,κρατούν τον χαρακτήρα του μικρού Ρόντυ και αντικαταστούν τον Μπλακ με έναν πιο νέο και πιο γεροδεμένο χαρακτήρα στο πρότυπο του Natty Bumpoo του James Fenimore Cooper.

Για τον χαρακτήρα αυτόν χρησιμοποίησαν τον Βίκινγκ Olenwald il Nibelungo τον οποίο είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι το 1950 για την εβδομαδιαία παιδική εφημερίδα La Gazzetta dei Piccoli.

Τον ονομάζουν Μπλεκ,που όπως μας λέει ο ίδιος στην εικόνα πιο πάνω (οι Ινδιάνοι μου έδωσαν το όνομα Μπλεκ που στη γλώσσα τους σημαίνει ''χρυσά μαλλιά')και έτσι δημιουργούν έναν από τους πιο γνωστούς και μακροβιότερους χαρακτήρες των comics.

https://rapidshare.com/files/3346900089/IL_PICCOLO_TRAPPER.rar

Έχω σκανάρει την περιπέτεια από Ιταλικό Μπλεκ και όποιος θέλει μπορεί να την κατεβάσει από τον πιο πάνω σύνδεσμο.