Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Εικονογραφημένες Σειρές #3 - Ο Υπεράνθρωπος

 “The Amazing Wilson” ή “The Truth about Wilson”


(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Μια από τις πιο συναρπαστικές σειρές που δημοσιεύθηκαν ποτέ στο περιοδικό «Μπλεκ» ήταν η ιστορία του υπεραθλητή William Wilson, βασισμένη  στο ευρηματικό σενάριο του “WSK Webb” (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του βρετανού συγγραφέα Gilbert Lawford Dalton, 1904 – 1963) ο οποίος συνέλαβε την ιδέα ενός υπερ-αιωνόβιου σπόρτσμαν που συντάραξε τον κόσμο με τις εκπληκτικές του επιδόσεις κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου. Ως αφήγημα, η ιστορία πρωτοεμφανίσθηκε στο τεύχος υπ’ αριθμόν 1029 του περιοδικού “Wizard” που εξέδιδε η εταιρεία “D.C. Thomson Co. Ltd”, στις 24 Ιουλίου του 1943. Το κείμενο συνοδευόταν από μία εικόνα ανά σελίδα, διαφόρων δημιουργών.

Βουτιά στα ‘80ς! #3 - Μπλεκ Νέα Περίοδος #436 (27/4/1988)


(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Ακόμη πιο «βαθιά» είναι η σημερινή βουτιά μας στη «χρυσή» δεκαετία του ’80, με το τεύχος υπ’ αριθμόν 436  [της Τετάρτης 27 Απριλίου 1988] του λατρεμένου περιοδικού «Μπλεκ» που τώρα έχει 92 σελίδες (με εσωτερική εναλλαγή έγχρωμης – ασπρόμαυρης εμφάνισης), κοστίζει 70 δραχμές και οι διαστάσεις του έχουν γίνει 13 Χ 19 εκατοστά.

Θυμίζουμε πως εκείνο τον καιρό στην Ελλάδα είχε ενταθεί ο προβληματισμός των Υγειονομικών Αρχών για την ιδιαίτερα ανησυχητική εξάπλωση του θανατηφόρου ιού του AIDS στο γενικό πληθυσμό (μια μάστιγα που ακόμη και σήμερα υφίσταται, τουλάχιστον στον λεγόμενο «Τρίτο Κόσμο»), ενώ η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας» (που αρκετά αργότερα εξαρθρώθηκε) τοποθέτησε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κτίριο δημόσιας υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, ευτυχώς δίχως ανθρώπινα θύματα