Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΜΠΛΕΚ VS ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ



















Ήταν 5 Αυγούστου του 1970, όταν στα περίπτερα κρέμεται το τεύχος 59 του εβδομαδιαίου Μπλεκ. Εποχές χούντας, κι εμείς με τα κοντά παντελονάκια παίζαμε στις πλατείες και αλάνες χωρίς επίβλεψη των μεγάλων. Άλλες εποχές.
Ο Μπλεκ μόλις έχει ξεμπερδέψει με την πριγκίπισσα των ινδιάνων Σενέκας και επιστρέφει στο φρούριο όπου τον περιμένουν οι φίλου του και ο Πιερ ο μάγκας και η κόρη του Τιρμπουσόν η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του.
Ξαφνικά εμφανίζεται ένας πατριώτης πληγωμένος - ο οποίος μετέφερε μήνυμα για τον Μπλεκ - και εξηγεί την επίθεση που δέχτηκε από τη Νυχτερίδα. Είναι πράκτωρ των Αγγλων φοράει μπέρτα με κουκούλα και αφήνει το σημάδι της στο μάγουλο των πατριωτών.
Έτσι ξεκινά μια ιστορία με τον αγαπημένο μας ήρωα που θα διαρκέσει 13 τεύχη και θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τα παιδιά της εποχής.

Η νυχτερίδα θα κλέψει τα έγγραφα από τον Καθηγητή Μυστήριο και παραπλανά τον Μπλεκ με τις μεταμφιέσεις της. Βάζει συνεχώς εμπόδια στους ήρωες μας που την καταδιώκουν χωρίς αποτέλεσμα. Απαγάγει τον Ροντυ, προσπαθεί να ανατινάξει το φρούριο, σώζει από την εκτέλεση τον συνένοχο της Ταύρο και φυλακίζει τον Μπλεκ και τους φίλους τους ενώ διαφεύγει σε νησί.




















Απαγάγει τον κυβερνήτη του νησιού και παίρνει την θέση του. Φυλακίζει προς στιγμήν τον Μπλεκ και φεύγοντας πια απο το νησί απαγάγει ξανά τον Ρόντυ. Μαζί με ινδιάνους στείνει παγίδα στον Κυβερνήτη του Κεμπεκ τον οποίο ο Μπλεκ σώζει την τελευταία στιγμή.

Με τρομερές μεταμφιέσεις εμφανίζεται στο φρούριο και απαγάγει την Τιρμπουσόν. Η τελική πια καταδίωξη περιλαμβάνει ινδιάνους και μάχη με την Νυχτερίδα να χάνεται στο κενό μετά την καταστροφή της γέφυρας και τον Μπλεκ να σώζεται για άλλη μια φορά. Λίγο μετά ξεκινά μια άλλη ιστορία που είναι από τις πιο σημαντικές : Οι Λυκάνθρωποι.

Ελπίζω να την έχετε διαβάσει αφού έχει ξαναπαρουσιαστεί στον Μπλεκ και πρόσφατα στο Συλλεκτικό Μπλεκ και να θυμηθήκατε κάτι από τη μαγεία εκείνων των όμορφων παιδικών μας χρόνων.
Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω το www.greekcomics.gr για τα εξώφυλλα της ιστορίας. Είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο σαίτ στο χώρο με φοβερή δουλειά από κάθε άποψη.