Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΥΟΡΙΚ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία που την ξεφυλλίζουμε στα τεύχη 130-136 του μικρού Μπλεκ. Μια ολοκληρωμένη κατά την γνώμη μου περιπέτεια που έχει σχεδόν τα πάντα.και λέω σχεδόν γιατί την παρουσία των Άγγλων την βλέπουμε σε δυο μόλις καρέ.Πειρατές,προδοσίες,κυνήγι θησαυρού και άφθονο χιούμορ.Απολαυστικοί οι διάλογοι του μπλέκ με τον Υορικ.


Η ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής.Οι φίλοι μας στην προσπάθεια τους να μάθουν τι σημαίνει το αινιγματικό Υ που είναι χαραγμένο στους τοίχους του χωριού Ράμσεϊ,φτάνουν στα ίχνη του πειρατή Υορικ ο οποίος τρομοκρατεί τους κατοίκους ζητώντας τους τρόφιμα και εφόδια που τα μεταφέρει στο λημέρι του.Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός αμύθητου θησαυρού που κρύβει ο Υορίκ σε ένα νησάκι και αφού τα βάζουν με πειρατές,κροκόδειλους και βάλτους,καταφέρνουν να πάρουν τον θησαυρό και να ανατινάξουν το μέρος μαζί με πολλούς πειρατές ανάμεσά τους και τον Υορικ.


Και εκεί που όλα φαίνεται πως έχουν τελειώσει,ξεπροβάλει μέσα από τα ερείπια ο Υορίκ που έχει σωθεί,διψασμένος για εκδίκηση και με σκοπό να πάρει πίσω τον θησαυρό. Έτσι αυτή την φορά οι φίλοι μας έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός απο τους πειρατές και αυτούς που υποτίθεται οτι τους βοήθησαν με σκοπό να πάρουν τον θησαυρό για τον εαυτό τους.θα τα καταφέρουν όμως και αυτή τη φορά. Οι εχθροί θα έχουν τραγικό τέλος και οι φίλοι μας θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής με τον πολύτιμο για τον αγώνα της ελευθερίας θησαυρό.

Πληροφοριακά να πούμε οτι η συγκεκριμένη ιστορία επανεκδόθηκε στο συλλεκτικό Μπλεκ στα τεύχη 31,32,33.
Εννοείται οτι τα τεύχη αυτά θα κοσμήσουν τα ράφια της βιβλιοθήκης μας.
Ευχαριστώ τον Hunter που βοήθησε στην συμπλήρωση της ιστορίας.