Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΡΟΫ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ !!!

Οι περιπέτειες του θρυλικού άσσου της Μέλτσεστερ

(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Ο Ρόυ Ρέης, ο «παλιόφιλος» των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων είναι ξανά κοντά μας! Δεν αναφέρομαι στις έκτακτες, επίτομες εκδόσεις («new era») της βρετανικής εταιρείας Rebellion που εδώ και μερικά χρόνια κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς (άλλωστε, ο νέος Ρόυ που παρουσίασε, είναι πιο κοντά στα καρτούν παρά στα κόμικς) αλλά σε δικές μου δημιουργίες, με έμπνευση από τη χρυσή εποχή της Μέλτσεστερ, τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80. Τότε που η δική μου γενιά είχε το προνόμιο να απολαμβάνει στο χαρτί τις εξαιρετικές ιστορίες του αγαπημένου μας ποδοσφαιρικού ήρωα, που φιλοτέχνησαν οι προικισμένοι καλλιτέχνες Joe Colquhoun, Yvonne Hutton, David Sque, Mike White κ.α.


Τα ελληνικά περιοδικά «Ζαγκόρ» («Ρόυ Ρέης»), «Ντρεκ» («Οι Άσσοι των Γηπέδων»), «Τρουένο», «Γκολ» και φυσικά το «Αγόρι» («Δυναμικό» ή «Νέο») με τον εμβληματικό τίτλο «Ο ΡΟΫ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ» ευτύχησαν να παρουσιάσουν -κατά διάφορες χρονικές περιόδους το καθένα τους- τα κατορθώματα του Ρόυ και των συμπαικτών του, διδάσκοντάς μας ήθος, σεβασμό στις αξίες του αθλητισμού, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Μέσα από τη γνωριμία με τον μετέπειτα εκλεκτό μου φίλο, Στράτο Καββάδα, έναν φανατικό λάτρη της σειράς, κατάφερα να αποκτήσω την πλήρη εικόνα για τα επεισόδια που δημοσιεύτηκαν στην Ελλάδα, ως ανατυπώσεις  των αγγλικών περιοδικών «Tiger» και «Roy of the Rovers». 

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος μου είναι πως βρήκα έναν σπάνιο άνθρωπο, με τον οποίο έχω την ευκαιρία να μοιράζομαι τις αναμνήσεις του λατρεμένου χαρακτήρα που σημάδεψε την παιδικότητά μου και που, παράλληλα, με βοήθησε να βελτιώσω το σχεδιαστικό μου ταλέντο. 
Δείγματα αυτής της επιρροής θα σας παρουσιάζω, πλέον, από το ιστολόγιό μας.