Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΡΤΙΕΡΟ ΜΑΚΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ: "Εσωτερική Πάλη"!



Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εμφανισθεί στα περίπτερα Αθηνών-Πειραιώς και στα stand του αεροδρομίου των Σπάτων το δεύτερο τεύχος του Μάκη Ροδίτη, με τίτλο "Εσωτερική Πάλη". Στην επαρχία θα κυκλοφορήσει ένα μήνα αργότερα. Επί τη ευκαιρία, ο εκλεκτός φίλος και εκδότης Νίκος Ζώης μας είπε λίγα λόγια:

"Όταν πριν δύο χρόνια μου έδειξε ο φίλος Νίκος Νικολαΐδης τα σκίτσα του Ροδίτη εξ'αρχής μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. Βεβαίως ο Νίκος δεν είναι επαγγελματίας σκιτσογράφος αλλά αυτό δεν το θεωρώ μειονέκτημα. Όπως και εγώ ο ίδιος δεν είμαι επαγγελματίας εκδότης, ότι κάνουμε το πραγματοποιούμε με αγάπη και με μεράκι.

Έγινε μία πρώτη προσπάθεια από το δημιουργό να εκδοθεί ο Ροδίτης σε κάποιο μεγάλο εκδοτικό οίκο η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να του ζητήσω να το βγάλουμε μαζί. Αναζητήσαμε άξια και επαγγελματία χρωματιστή και την βρήκαμε στο πρόσωπο της Σταματίνας Χελιώτη. Η συγκεκριμένη έχει δουλέψει σε θρυλικά περιοδικά όπως το Μπλεκ και το Λοχαγό Μάρκ (Περιπέτεια).
Ο Ροδίτης θα ολοκληρωθεί σε τρία τεύχη (με το τρίτο να κυκλοφορεί τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου).
Υπάρχει η σκέψη (μετά το τρίτο τεύχος) να συνεχιστεί η ιστορία του Ροδίτη με νέο τίτλο, σαν ένθετο σε άλλο περιοδικό ή μόνο του. Αυτό θα το γνωρίζουμε το φθινόπωρο.
Πάντα σαν προυπόθεση είναι να βγάλουμε κάτι καλό , διαχρονικό το οποίο θα περνάει καλά μηνύματα.
Συγχρόνως με τον Ροδίτη κυκλοφορούν και τα εξής τρία περιοδικά "πρίν ξημερώσει το 1821 - Ρήγας Βελεστινλής", "Θρύλος του Φαρ-Ουέστ" τεύχ. 5, "ένας απλός Βιοπαλαιστής" τεύχ. 1 (ένθετο), ενώ πρίν το Πάσχα θα κυκλοφορήσει το εικονογραφημένο κόμικ "Πιτσιρικάδες" με ένθετο το "Πρώτος" τεύχ. 3. Επίσης σύντομα θα εκδοθεί και έικονογραφημένη η ιστορία του Κολοκοτρώνη.

Εύχομαι Νίκο καλή επιτυχία στο Ροδίτη!

χαιρετώ
Νίκος Ζώης"