Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ GUIDO NOLLITA - ZAGOR (ΜΕΡΟΣ Α')

Του Ίωνα Αγγελή


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ GUIDO NOLLITA



ΜΕΡΟΣ Α': ΖΑΓΚΟΡ 

Εισαγωγή: Ο ήρωας που είναι συνώνυμος με τον Sergio Bonelli (ψευδώνυμο Guido Nolitta) είναι ο τρομερός Ζαγκόρ. Κατά τη διάρκεια συγγραφής 85 ιστοριών του ήρωα, συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες (Ferri, Donatelli, Bignotti, Segna). Σε όλα τα τεύχη του ήρωα είχε τον ρόλο του επιμελητή. Οι πωλήσεις του ήρωα στην Ιταλία έφταναν και τις 300.000 πωλήσεις. Έχει υποθεί πως οι ιστορίες που έγραψε εκείνος είναι και οι καλύτερες του και αυτή τη στιγμή είναι άκρως συλλεκτικά τεύχη! Στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί το μεγαλύτερο μέρος των ιστοριών του (32 ιστορίες του είναι ακόμα αδημοσίευτες).

"Welcome to the club, Roy! – Σε αναζήτηση αντικαταστάτη" (Μέρος Δ)

(Διασκευή: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)


Την επόμενη του άτυχου αγώνα με την Ουέστον, βρεθήκαμε μαζικά στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθούμε στο συμπαίκτη μας Ραλφ Ντέρι που είχε χειρουργηθεί στο πόδι. Ο καημένος ήλπιζε γρήγορα να επανέλθει στην ενεργό δράση και αστειευόταν συνεχώς, καθώς τα παιδιά υπέγραφαν πάνω στον τεράστιο γύψο που του είχαν τοποθετήσει οι γιατροί. "Θα τον χρυσοπουλήσω με τις υπογραφές σας πάνω" είπε με κέφι, πριν τον αποχαιρετήσουμε όλοι μας.
Βγαίνοντας, ο Μπλάκι με πληροφόρησε ότι το ιατρικό δελτίο έκανε λόγο για απουσία του από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον για τους επόμενους 7-8 μήνες. Πραγματικά, δεν είχα την παραμικρή ιδέα περί του ποιος θα τον αντικαθιστούσε.