Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Γιατί εξαφανίστηκαν τα παλιά περιοδικά από το Μοναστηράκι;

Σίγουρα όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί πού έχουν εξαφανιστεί τα αγαπημένα μας περιοδικά το τελευταίο διάστημα. Ενώ, πρώτα, μία βόλτα το Σαββατοκύριακο στο Μοναστηράκι, πάντα κάτι πρόσθετε στη συλλογή σου, τώρα δεν βρίσκεις Μικρό Σερίφη ούτε για δείγμα! Και δεν είναι μόνο αυτό. Σχεδόν κανένα παλιό περιοδικό δεν βρίσκεις πουθενά!
Είναι δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί στα ύψη το ενδιαφέρον του κοινού για τις παλιές εκδόσεις, όμως τόσο πολύ πια; Μήπως, απλά, κάποιοι έμποροι (και μιλάμε για πραγματικούς εμπόρους και όχι για συλλέκτες), έχουν μαζέψει όλο το στοκ για να δημιουργήσουν τεχνητή ζήτηση και να το προωθήσουν στην αγορά όποτε κρίνουν ότι είναι καλύτερο (οικονομικά) για εκείνους;

Σας θυμίζουμε -για όσους δεν το έχουν βρει ακόμα- ότι εντοπίσαμε περίπτερο στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πουλάει παλιά περιοδικά, συσκευασμένα σε σακουλάκια. Έχει εκεί από Μικρό Σερίφη και Κάου-μπόυ, μέχρι Conan, Σεραφίνο, Ποπάυ και πολλά άλλα. Πρέπει να επισημάνουμε βέβαια ότι οι τιμές είναι εξωφρενικές για μας που ξέρουμε πόσο αγοράζαμε αυτά τα περιοδικά μέχρι πριν δύο χρόνια στο Μοναστηράκι. Για παράδειγμα, ακόμη και τα τελευταία τεύχη των Μ.Σ., Μ.Κ. και Μ.Α., ξεκινούν από 2-2,5 ευρώ. Αν θέλετε, πάντως να δοκιμάσετε τη τύχη σας, το περίπτερο είναι αυτό που βρίσκεται από την πλευρά της Σταδίου, στην γωνία της Εμπορικής και του κουλουρά.

Από το http://mikrosserifis.blogspot.com