Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΖΑΓΚΟΡ - ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Αφορά την περιπέτεια που δημοσιεύτηκε στα τεύχη 248-258. Ήταν φθινόπωρο του 1975, μαθητής της Β΄Δημοτικού, και νομίζω η ιστορία που με έκανε να λατρέψω το ΖΑΓΚΟΡ εξίσου με τον ΜΠΛΕΚ.
Η ιστορία ξετυλίγεται σε ένα πολύ παράξενο και μυστήριο μέρος, στο οποίο έχουν παρατηρηθεί εμφανίσεις περίεργων και μεταλλαγμένων ζώων. Την περιοχή αυτή επισκέφθηκε μια ομάδα από επιστημονικούς ερευνητές, φίλοι του Ζαγκορ, για να ανακαλύψουν ποιά είναι η αιτία αυτών των παράξενων μεταλλάξεων.

Κατά την διάρκεια των ερευνών τους θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα αποκρουστικό τέρας που εμφανίζεται αναδυόμενο μέσα από μια λίμνη. Ο Ζαγκορ αναλαμβάνει δράση αλλά υπάρχουν απώλειες από το γκρουπ. Κατορθώνει να το ακολουθήσει σε μια υπόγεια σπηλιά και να το θανατώσει αλλά προς μεγάλη του έκπληξη δεν μπόρεσε να βρει το πτώμα του.
Το τέλος της ιστορίας, ιδιαίτερα συγκλονιστικό, φανερώνει την αιτία όλων των μεταλλάξεων που συνέβαιναν στην περιοχή . Ένας επιστημονας αποσκίρτησε από την παρέα, με καθαρά εγωιστικούς και ιδιοτελείς σκοπους, να συνεχίσει την έρευνα του. Αυτό που ανακάλυψε ήταν πως το νερό ενός πηγαδιού έξω από την καλύβα που έμενε, ήταν μολυσμένο από μικροοργανισμούς που προκαλουσαν σοβαρές μεταλλάξεις σε οποιοδήποτε έμβιο ον έπινε από αυτό. Θύμα αυτου του νερού υπήρξε και ο επιστήμονας με το τραγικό απότελεσμα να μεταμορφωθεί στο τέρας της λίμνης και αργότερα ο θάνατος του απο την παρέα των συντρόφων του.
Για ένα παιδί της ηλικίας μου τότε, η όλη περιπέτεια ήταν ιδιαίτερα ανατριχιαστική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα και απολαυστική. Διαβάζοντας την σήμερα μου δημιουργούνται σκέψεις στο μυαλό όπως τι θα συνέβαινε αν κάποιο μικρόβιο από εργαστήρια μικροβιολογίας διοχετευόταν στο δίκτυο ύδρευσης για κακόβουλους σκοπούς? Μήπως η περσινή γρίπη των χοίρων ήταν μια τετοια προσπάθεια για να θησαυρίσουν κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες? Ο χρόνος θα δείξει.