Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

10 Αδημοσίευτες Ιστορίες Που Πρέπει Να Δούμε Στο Ζαγκόρ


10 ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΑΓΚΟΡ!

Η νέα εποχή του Ζαγκόρ έφτασε με το Ζαγκόρ #7 να κυκλοφορεί στα περίπτερα και την επόμενη εβδομάδα να κυκλοφορεί το Ζαγκόρ #8. Με βάση το Editorial του Ζαγκόρ #6, στα επόμενα τεύχη θα μπαίνουν μόνο οι καλύτερες ιστορίες των Ζαγκόρ, Μίστερ ΝΟ και Τεξ. Με αυτό το τρόπο ανοίγει ο δρόμος  για καλύτερο περιεχόμενο. Στο παρόν άρθρο θα παρουσιαστούν 10 ιστορίες που είναι καλή επιλογή για να μπουν στο Ζαγκόρ στο μέλλον. Σίγουρα θα μπορούσαν να ήταν 20 και 30, αλλά τώρα ας αρκεστούμε στις 10. Θα υπάρξει σε κάποια στιγμή και δεύτερο μέρος της παρουσίασης. Στοιχεία για τις τοπ 10 ιστορίες των ηρώων τις πήρα από την ιστοσελίδα ubcfumetti.com

1. Zagor Racconta... (Ο Ζαγκόρ Διηγείται...)

Σε σενάριο Guido Nollita (Το Δάσος Με Τις Ενέδρες, Νέος Μπλεκ #25-28) και σχέδια Gallieno Ferri (Η Αρχαία Κατάρα, Ζαγκόρ #7-8), είναι το "Ο Ζαγκόρ Διηγείται" (αλλιώς γνωστή ως "Ο Βασιλιάς Του Ντάρκγουντ). Η ιστορία μιλάει για τις ρίζες του Ζαγκόρ και την πορεία μέχρι να κερδίσει τον τίτλο του βασιλιά της Ντάρκγουντ! 162 σελίδες και δημοσιεύθηκε στα Zagor #55-56 (01/1972-02/1972). Λέγεται πως είναι από τις καλύτερες των δημιουργών και βρίσκεται στο τοπ 10 των καλύτερων ιστοριών του Ζαγκόρ (με βάση την ιστοσελίδα ubcfumetti.com). Αυτή την ιστορία την διάβασα στα αγγλικά στο διαδύκτιο και είναι εξαιρετική!
Να σας ενημερώσουμε πως η ιστορία τελικά δημοσιεύθηκε στα τεύχη Ζαγκόρ #9 & #10 (Φεβρουάριος/Μάρτιος 2018).

2. Il Fantasmi dell' Opera (Το Φάντασμα της Όπερας)


Η δεύτερη ιστορία σε σενάριο Tiziano Sclavi (Εξωγήινος!, Ζαγκόρ #7-8) και σε σχέδια Franco Bignotti, ο προσωπικά αγαπημένος σχεδιαστής του Μίστερ ΝΟ. Άψογη ιστορία σε κάθε επίπεδο, και μία ιστορία που σου μένει στην μνήμη! Είναι στο τοπ 10 καλύτερων ιστοριών του ήρωα, αφού μέσα σε 155 απολαυστικές σελίδες δίνεται μία ανεπανάληπτη ιστορία. Δημοσιεύθηκε στο Mister NO #95-96, τον Αύγουστο του 1983.

3. Forte Apache (Το Φρούριο Των Απάτσι)

Το επετειακό τεύχος Supertex, το οποίο σηματοδοτεί 100 τεύχη Τεξ, περιέχει ίσως την πιο φημισμένη δημιουργία του σεναριογράφου Gianluigi Bonelli (πατέρας του Guido Nollita) και του σχεδιαστή Gallepini (ή Gallep το ψευδώνυμό του). Η ιστορία "Forte Apache" είναι 110 σελίδων, και δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 1969.

4. Arrivano I Samurai! (Έρχονται Οι Σαμουράι!)

Μία από τις τοπ 10 καλύτερες ιστορίες του Ζαγκόρ είναι η τρομερή ιστορία "Arrivano i Samurai". Η ιστορία φέρνει αντιμέτωπο τον Ζαγκόρ με μία ομάδα ατόμων από την Ανατολή, τους Σαμουράι! Ο Guido Nollita για άλλη μία φορά απέδωσε άψογα μία ιστορία Ζαγκόρ, αλλά δείχνει τρομερή δημιουργικότητα. Ο σκιτσογράφος Franco Bignotti μας δίνει μία από τις πιο καλοσχεδιασμένες ιστορίες του. Δημοσιεύθηκε στην λεγόμενη "Χρυσή Εποχή του Ζαγκόρ", συγκεκριμένα στα Zagor #116-118, από τον Μάρτιο του 1975 έως τον Μάιο του ίδιου έτους. Είναι 239 σελίδες και είναι μία διασκεδαστική ιστορία, καθώς θυμίζει πολύ ιστορίες που είδαμε στα μικρά Ζαγκόρ (δεκαετία '70).

5. Un Giovane Americano (Ένας Νεαρός Αμερικανός)

Η παιδική ηλικία του Μίστερ ΝΟ αποκαλύτεται στην ιστορία "Un Giovane Americano", που δημοσιεύθηκε στο Mister NO Speciale #13, τον Απρίλιο του 1999. Σε σενάριο M. Masiero και σχέδια Fabio Valdambrini, δίνονται σημαντικά στοιχεία για τις ρίζες του ήρωα. Μέσα σε 128 σελίδες ο αναγνώστης μαθαίνει πολλά πράγματα για τον Μίστερ ΝΟ. Αξίζει να συμπεριληφθεί στην ύλη του Ζαγκόρ (αν και δεν είναι στα τοπ 10 του ήρωα) λόγω του περιεχομένου της και μόνο!
Να σας ενημερώσουμε πως η ιστορία τελικά δημοσιεύθηκε στα Ζαγκόρ #9, #10 & #11!

6. El Muerto (Ελ Μουέρτο)

 Η καλύτερη ιστορία του Τεξ είναι το "El Muerto" που είναι μεξικάνικη λέξη που σημαίνει "Θάνατος". Είναι, αν όχι η πιο αγαπημένη, μία άπο τις πιο αγαπημένες ιστορίες του ήρωα. Η ιστορία είναι σε σενάριο του εκδότη Guido Nollita (δημιουργός του Ζαγκόρ και του Μίστερ ΝΟ) και σε σενάριο του σκιτσογράφου-θρύλου Gallepini. Ο Nollita (πραγματικό όνομα: Sergio Bonelli) είναι ο υιός του δημιουργού του Τεξ Gian Luigi Bonelli, και στην ιστορία συνεχίζει με επιτυχία το έργο του πατέρα του από ότι φαίνεται! Είναι 185 σελίδες και δημοσιεύθηκε στα Tex #190-191 (08/1976 - 09/1976). Στην ιστορία ο Ελ Μουέρτο, ένας εγκληματίας, μαζί με την συμμορία του βάζουν στο μάτι τον Τεξ και του επιτίθενται στο μέρος που κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να αντισταθεί... την καρδιά!

7. Il Giorno dell' Invenzione (Η Ημέρα της Εισβολής)

Ο Χέλιγκεν ήταν και θα είναι ο αρχι-κακός του Ζαγκόρ και το σωστό θα ήταν να έμπαινε η πρώτη ιστορία του (Zagor #178-182) στην Ελλάδα. Όμως δεν νομίζω να είναι δυνατό καθώς η ιστορία είναι 421 σελίδων. Επειδή όμως αξίζει να διαβάσουν και οι Έλληνες μία ιστορία αυτού του κακού, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η ιστορία "Il Giorno dell' Invenzione", των 96 σελίδων και είναι και color. Είναι η νεώτερη ιστορία της λίστας, αφού δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2015. Δημοσιεύθηκε στην επετειακή έκδοση Zagor #600. Είναι σε σενάριο Jacopo Rauch και σχέδια Gallieno Ferri. Σε σχέση με σενάριο και σχέδιο είναι άρτια. Στην ιστορία βλέπουμε την επιστροφή του Χέλιγκεν, που αναζητά εκδίκηση στο πρόσωπο του Ζαγκόρ! Η εισβολή των εξωγήινων στη Γη ξεκινά!

8. La Casa di Satana (Το Σπίτι Του Σατανά)

Μία ακόμα ιστορία του Tiziano Sclavi έρχεται στη λίστα μας, αυτή τη φορά το "La Casa Di Satana". Η ιστορία είναι 100% τρόμου με πολλές τρομακτικές σκηνές και ίσως η πιο "ενήλικη" ιστορία του Μίστερ ΝΟ. Απίστευτο σενάριο από τον δημιουργό του Dylan Dog, Tiziano Sclavi και σχέδια του κλασσικού Roberto Diso. Και αυτή βρίσκεται στο τοπ 10 του ήρωα, και την αξίζει χωρίς δεύτερη σκέψη!

9. Cico Story (Η Ιστορία του Τσίκο)

Ο Τσίκο μας αφηγείται την ιστορία του, την παιδική του ηλικία, τις πρώτες περιπέτειες και πώς έφτασε στην Αμερική! Όλα αυτά μέσα σε 120 συγκλονιστικές σελίδες, σε σχέδια του Gallieno Ferri και σε σενάριο του Guido Nollita. Η ιστορία δημοσιεύθηκε στο άλμπουμ "Zagor Presenta: Cico Story" τον Ιούνιο του 1969. Από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ιστορίες του Ιταλικού αναγνωστικού κοινού. Η ιστορία έχει επανεκδοθεί διάφορες φορές, με πιο γνωστή την έκδοση της Edizioni If, όπου η ιστορία χρωματίζεται!

10. La Mafia Non Perduna (Η Μαφία Δεν Συγχωρεί)

Μία τρομερή ιστορία του Μίστερ ΝΟ, σε σενάριο Guido Nollita και σχέδια Roberto Diso, και μία από τις τοπ 10 του ήρωα, είναι το "La Mafia Non Perduna"! Η ιστορία απέκτησε φήμη καθώς διαδραματίζεται λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στην γεννήτρα πόλη των δημιουργών του, την Ιταλία! Ο Μίστερ ΝΟ βρίσκεται στη μέση ενός πολέμου της Μαφίας και το κυνηγητό ξεκινά! Αυτή η ιστορία 185 σελίδων και δημοσιεύθηκε στα Mister NO #76-78 (09/1978 - 11/1981).

Ξαναλέω πως θα μπορούσαν να μπουν και παραπάνω αλλά το κράτησα στις 10. Αυτές οι 10 είναι τρομερές ιστορίες που ελπίζουμε να συμπεριληφθούν στην ύλη του Ζαγκόρ άμεσα!