Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ο Ρόυ Ξαναγυρίζει - Περίοδος 1971-72 (Μέρος Γ΄)

Σενάριο: Tom Tully.
Σχέδιο: Yvonne Hutton.
Διασκευή: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης.


Στα αποδυτήρια ο Lofty έσπευσε να υπερασπισθεί τον Noel, που όμως είχε ήδη εξαφανισθεί. Όταν αργότερα μπήκαμε μαζί με το Ben στα γραφεία δεν προσέξαμε πως ο νεαρός καθόταν στην προεδρική πολυθρόνα με γυρισμένη την πλάτη  προς εμάς. Έτσι μας άκουσε να συζητάμε για το πρόβλημα της άμυνας που θα λυνόταν μόνο με μία ακριβή μετεγγραφή και προφανώς απογοητεύθηκε, αφού θεώρησε εύλογα ότι δεν είχε πολλές πιθανότητες να καθιερωθεί.
Ωστόσο η έρευνα αγοράς που επιχείρησε με πολύ όρεξη η Penny τις επόμενες ημέρες, δεν έδειχνε να οδηγεί πουθενά και σ’αυτό συμφώνησε και ο Ben ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις σχετικές προσφορές. Ο λόγος ήταν πως όλες οι ομάδες εκείνη την εποχή αναζητούσαν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Τότε μου ήρθε η ιδέα να κοιτάξω τον ατομικό φάκελο του ίδιου του Baxter. Ίσως εκεί, σκέφθηκα, να βρισκόταν η λύση στο πρόβλημά μας…

(Συνεχίζεται)


Καθηγητής «Μυστήριος» (Professor Occultis)


(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)


Ο «Καθηγητής Μυστήριος» αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρίσημες φιγούρες εικονογραφημένων ηρώων, τουλάχιστον εντός των ορίων της «γηραιάς Ηπείρου» καθώς συμμετέχει στην πρωταγωνιστική τριπλέτα χαρακτήρων του Ιταλικής έμπνευσης κόμικ «Il Grande Blek Macigno» (1954) που γνώρισε τεράστια διάδοση και αναγνωσιμότητα σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Σχεδιασμένος αρχικά από τον Pietro Sartoris (1926 – 1989), τον πιο εκλεπτυσμένο (σχεδιαστικά)  από τους τρεις άοκνους συνεργάτες (ο Dario Guzzon και ο Giovanni Sinchetto ήταν οι άλλοι δύο) του Τορινέζικου καλλιτεχνικού στούντιο «eSseGeSse» (με το πρώτο κεφαλαίο “S” του ακρωνυμίου να υποδηλώνει το επώνυμό του) ο «Μυστήριος» (Occultis στα Ιταλικά) έχει προστεθεί στην ιστορία της Αμερικανικής Επανάστασης με στόχο να προσελκύσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αναγνώστη για μια σειρά από λόγους.