Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

"Bend it like... Roy!: Το ρίσκο μιας επιλογής" (8/13)


(Διασκευή: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν με την Κίνγκσταουν. Δεν ξεχνιέται εύκολα ένα τέτοιο ματς, αφού ήταν η απαρχή για μια σειρά καταστάσεων που συντάραξαν τη Ρόβερς. Δεν είχε προλάβει καν να συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα, όταν ελίχθηκα από τα δεξιά και έστειλα μια χαμηλή σέντρα στο κέντρο της άμυνάς τους, εκεί που βρισκόταν ο «Τζάμπο» Τράνζον. Ο μέσα αριστερά μας με ένα πολύ ριψοκίνδυνο «ψαράκι» την έσπρωξε στα δίκτυα, αλλά ο φουκαράς δέχτηκε μια σκαριά στο κεφάλι από τον σέντερ μπακ της αντιπάλου μας. 

Εικονογραφημένες Σειρές #7 - Ροκ ο Αόρατος


(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εικονογραφημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας, την οποία απολαύσαμε για 35 συνεχείς εβδομάδες μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Μπλεκ» και συγκεκριμένα στα τεύχη του υπ’ αριθμόν 342 (7 Ιανουαρίου 1976) έως και 376 (1η Σεπτεμβρίου 1976). Όπως αντιλαμβάνεστε, η σειρά έκανε «ντεμπούτο» στη νέα μορφή του περιοδικού, όταν οι διαστάσεις μεγάλωσαν (μαζί με την τιμή, που από 5 δρχ. ανέβηκε στις 7 δρχ.) και οι σελίδες αυξήθηκαν σε σχέση με την πρώτη περίοδο έκδοσης (Ιούνιος 1969 – Δεκέμβριος 1975).

Επιστροφή στα ‘70ς! – Όμπραξ #11 (28/8/1971)


(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Μια ακόμη νοσταλγική επιστροφή στη λεγόμενη «χρυσή δεκαετία» των εικονογραφημένων περιοδικών, με παρουσίαση του τεύχους υπ’ αριθμόν 11 του «Όμπραξ», που κυκλοφόρησε το Σάββατο 28 Αυγούστου του 1971 με τίτλο «Ψυχρολουσία για τον ΜΑΡΚ!»

Η ταυτότητα του περιοδικού: