Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Γκάλοπ - Απαντήστε μέχρι 20/4

Ήρθε η ώρα. 10 ερωτήσεις, ένας κοινός σκοπός. Στο link παρακάτω μπορείτε να καταχωρήσετε τις απαντήσεις σε 10 ερωτήσεις, που έχουν ως σκοπό την αποτελεσματικότερη απόδοση του blog. Να σας ενημερώσουμε πως τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα ανακοινωθούν (όπως και οι αλλαγές του blog) επόμενη Παρασκευή, 20 Απριλίου!

 Πατήστε ΕΔΩ

Οι συνεργάτες του blog:

Νίκος Νικολαΐδης
Ίωνας Αγγελής
Σπύρος Ανδριανός
Νίκος Πίκουλας
Μάνος Κασσωτάκης
Στράτος Καββαδάς
Πάνος Θωμόπουλος
Ανδρέας Τσιρώνης
Νίκος Μωραΐτης

"Bend it like... Roy"! "Το δίλημμα του Charlie" (4/13)


"Tiger comic" (13-7-1974)
Original artwork by Yvonne Hutton
(Διασκευάζει και σκιτσάρει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Μετά την συναρπαστική -όπως εξελίχθηκαν οι διακοπές μας- περιπέτεια στην Ισπανία, ήρθε η ώρα της επιστροφής στις γνωστές υποχρεώσεις. Θα ήταν Σεπτέμβρης του ’74 όταν αντιμετωπίζαμε ως Κυπελλούχοι Αγγλίας για το «Charity Shield» την Πρωταθλήτρια, η Bridgewall πρέπει να ήταν. Μπήκαμε στο Στάδιο, δεν ήταν το Webley σίγουρα, κρατώντας τα δύο κύπελλα που με τόσο κόπο είχαμε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά και σας διαβεβαιώνω ότι με ιδιαίτερη χαρά θα δεχόμασταν και ένα τρίτο, έστω και άτυπο. 

Μνήμη Joe Colquhoun (Νοέμβριος 1926 – 13 Απριλίου 1987)

(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)


Ο Joe Colquhoun  (Νοέμβριος 1926 – 13 Απριλίου  1987) ήταν Βρετανός σχεδιαστής και συγγραφέας εικονογραφημένων εκδόσεων, με ιδιαίτερα αξιόλογο και ποιοτικό έργο.  Έγινε παγκόσμια γνωστός κυρίως για την έξοχη δημιουργία του “Charlies War” (1978 - 1986) στο περιοδικό ‘Battle Picture Weekly’ και σε σενάριο του Pat Mills, που ήταν μια εκκωφαντική καταγγελία της φρίκης του Α΄ Π.Π., ενώ δημιούργησε και τη σειρά Johnny Red” (1975 – 1978 στο ίδιο περιοδικό και πριν από το John Cooper που συνέχισε τις ιστορίες μετά το 1979) σχετικά με τις περιπέτειες ενός Άγγλου πιλότου που πολέμησε στο πλευρό των Σοβιετικών στο Ανατολικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Β΄ Π.Π. σε σενάριο του Tom Tully
"Charlie's War"