Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τα τέυχη του ΖΑΓΚΟΡ 150 έως 160 είχαν δώρο- ένθετο , έγχρωμες αφίσες απο ομάδες της Α΄Εθνικής. Ορισμένες από αυτά τα τεύχη τυχαίνει να τα έχω, οπότε θεώρησα σκόπιμο να σας τις ανεβάσω. Απεικονίζονται παλιές ξεχασμένες δόξες του ποδοσφαίρου μας, όταν εκείνο δεν ήταν επαγγελματικό. Άνθρωποι που αγαπούσαν την φανέλα που φορούσαν και μάτωναν για αυτήν.
Εννοείτε ότι σαν ΑΕΚΤΖΗΣ που είμαι υπάρχει και αφίσα της ΑΕΚ εκείνης της εποχής με πρώτο όνομα τον ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ. Αφιερωμένη σε όλους τους αεκτζήδες του blog ,που από οτι κατάλαβα είμαστε πολλοί εδώ μέσα.
Επίσης στην αφισα του ΑΡΗ , φαίνεται ο τερματοφύλακας ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ με τον οποίο προφανώς εμπνεύστηκε ο Νίκος στο σενάριο του Μάκη Ροδίτη.

(Το παραπάνω κείμενο και οι παρακάτω αφίσες( και όλα όσα φέρουν την υπογραφή του Π. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ) αποτελούν  κατοχυρωμένη πνευματική ιδιοκτησια. Κάθε εκμετάλευση ή αντιγραφή, μέρους ή ολοκλήρων των κειμένων, χωρίς την συγκατάθεση μου, επισύρει ντις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις, σύμφωνα με το Ελληνικό σύνταγμα και το Ευρωπαικό. Η παράγραφος αυτή αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στο γνωστό διαδικτυακό άτομο που φροντίζει να μας διασκεδάζει αυτές τις χαλεπές και στενόχωρες μέρες )








ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ: Το ελληνικό ποδοσφαιρικό fanzine!

"Δυναμίτης, ο μάγος του ποδοσφαίρου"


Κυκλοφόρησε σε 4 τεύχη τα οποία εκδόθηκαν το Μάρτιο, τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2004, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν για 5 τεύχη. Χαρακτηριζόταν διμηνιαίο περιοδικό και ο υπεύθυνος έκδοσής του ήταν ο Θοδωρής Ελευθεριάδης. Το σενάριο ήταν του Γιώργου Γιακουμίδη και το σχέδιο των Βασίλη Γκογκτζιλά (1ο τεύχος) και του κογκολέζου Leon Tchibemba (τεύχη 2-4), σε χρωματισμό της Λίλιαν Κουϊδου.

Η υπόθεση του "Δυναμίτη" είναι μια κλασσική ποδοσφαιρική ιστορία με κοινωνικές προεκτάσεις, η οποία θυμίζει κάπως το αντίστοιχο σενάριο της αγγλικής σειράς "Durell's Palace" των Tom Tully και Yvonne Hutton, που δημοσιεύθηκε τη δεκαετία του '80. (στη χώρα μας από το περιοδικό "Γκολ" του Νίκου Δεληγιώργη).

  • Πηγή: Ελληνική Βικιπαίδεια (άρθρο χρήστη αΝώΔυΝος)