Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ελληνική Ιστορία στο Μπλεκ #51!

Το 2ο τεύχος Μπλεκ για το 2018, πρόκειται να μείνει μάλλον… αξέχαστο! Μετά από την απογοήτευση του #50 νομίζω πως το επόμενο θα είναι μάλλον το τεύχος που όλοι περιμέναμε. Καταρχήν, η ιστορία του Ταρζάν «Εφιάλτης», είναι μία επική περιπέτεια, δεύτερον η ιστορία του Ντύλαν είναι στα σωστά σχέδια και από ότι ακούω είναι εξαιρετική. Τρίτον, παίρνουμε τις σελίδες Παιδί Πάνθηρα που αξίζουμε και τέλος, θα διαβάσουμε, μονοσέλιδη μεν, ελληνική δε ιστορία του Μπλεκ! Η ιστορία-στριπάκι «Χορηγός Ανεξαρτησίας» είναι σε σχέδια και σενάριο Βαγγέλη Σαΐτη! Μία ελληνική δημιουργία που θα τιμηθεί όπωσδηποτε! Περί την συνέχεια του «Κόκκινου Λουλουδιού» δεν γνωρίζω αν θα είναι καλή ή όχι η συνέχεια. Αλλά με βάση το 8-σέλιδο α’ μέρος, είναι πολλά υποσχόμενη. Ας περάσουμε τώρα στους συντελεστές και στα περιεχόμενα:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο: Β. Σαΐτη (Χορηγός Ανεξαρτησίας), Ciro Tota (Το Κόκκινο Λουλούδι), Joe Kubert & Edgar Rice Burroughs (Εφιάλτης), R. Porretto (Το Κλειστό Δωμάτιο), T. Tully (Το Παιδί Πάνθηρας Επεισόδιο 28-31).
Σχέδια: Β. Σαΐτη (Χορηγός Ανεξαρτησίας), Ciro Tota (Το Κόκκινο Λουλούδι), Joe Kubert (Εφιάλτης), S. Denti (Το Κλειστό Δωμάτιο), M. Western & E. Bradbury (Το Παιδί Πάνθηρας Επεισόδια 28-31).
Χρώματα: Άντυ Καντηλιώτη, Joe Kubert, Ketty Formaggio
Υπεύθυνος Έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Μετάφραση Πρωτότυπου Κειμένου: Κωνσταντίνα Φατούρου, Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Επιμέλεια Κειμένου: Κωνσταντίνα Φατούρου
Graphic Design – Layout: Μαρίνα Πάνου, Ρόζα Φατσέα
Lettering: Γιάννης Μπεβεράτος
Συγγραφή/Επιμέλεια Αφιερωμάτων: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Εξώφυλλο: Joe Kubert

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Μπλεκ: «Χορηγός Ανεξαρτησίας» (1 σελίδα, σχέδια & σενάριο Β. Σαΐτη)
Μπλεκ: «Το Κόκκινο Λουλούδι Μέρος Β» (67 σελίδες, Il Grande Blek #116, Οκτώβριος 2012, σχέδια & σενάριο Ciro Tota)
Ένα παράνομο φορτίο όπλων που προορίζονται για τους Ινδιάνους και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των πατριωτών φτάνει μυστικά με το πλοίο "Κόκκινο Λουλούδι". Ο Μπλεκ αναλαμβάνει να το σταματήσει και να αποτρέψει την επικείμενη σφαγή…
Tarzan: «Εφιάλτης» (18 σελίδες, Tarzan #214, Νοέμβριος 1972, σενάριο Joe Kubert & Edgar Rice Burroughs, σχέδια Joe Kubert)
Ο Ταρζάν μπλέκεται στην πιο περίεργη περιπέτεια της ζωής του, αφού έρχεται αντίμετωπος με… παραισθήσεις!
Ντύλαν Ντογκ: «Το Κλειστό Δωμάτιο» (32 σελίδες, Dylan Dog Color Fest #6, Απρίλιος 2011, σενάριο R. Porretto, σχέδια S. Denti)
Αυτή τη φορά “ο επιθεωρητής του ονείρου”, βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα διαμέρισμα προσπαθώντας να διασώσει ένα μικρό κορίτσι που κινδυνεύει από κάποιον άγνωστο!
«Το Παιδί Πάνθηρας - Επεισόδια 28-31» (8 σελίδες, The Leopard From Lime Street, 1976, σενάριο T. Tulli, σχέδια M. Western & E. Bradbury)
Ο Καθηγητής Τζάρμαν θέλει να υποβάλλει τον Μπίλυ Φάρμερ σε ένα τσεκ απ, για να δει εαν τον έχει επηρεάσει η γρατζουνιά από τον πάνθηρα...
“ Τα Νέα Του Ξανθού Γίγα” του Λευτέρη Ταρλαντέζου (2 σελίδες)
Στο νέο τεύχος με θέμα το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς στην Angouleme αλλά και διάσημους δημιουργούς κόμικς που έφυγαν από τη ζωή πρόσφατα!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!