Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Roy of the Rovers No4: "Καλωσόρισες, Ρόϋ"

Το 4ο και τελευταίο (ελπίζουμε όχι) Roy of the Rovers κυκλοφόρησε λοιπόν, με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο”, σήμερα 31 Μαρτίου (αύριο Πρωταπριλιά).


Το 4ο άλμπουμ συνεχίζει να θαυμάζει, με κορύφωση της δράσης και μεγαλύτερη ίντριγκα. Αν έπρεπε να το τοποθετήσω ανάμεσα στα προηγούμενα, θα του έδινα την 2η θέση (το 2ο για εμένα ήταν και το καλύτερο). Τα γεγονότα του #3 ήταν πραγματικά συνταρακτικά και επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την συνέχεια. Η γνώμη μου περί σχεδίου και χρώματος έχει ξαναυποθεί, αλλά θέλω να μιλήσω λίγο σχετικά με το φινάλε. Μας άφησε σε μεγαλό σημείο και το βρίσκω κρίμα να τελειώσει εκεί. Θα ήθελα να δούμε μία συνέχεια, ή στα '80ς ή στο '90ς (να δούμε τον θάνατο της Πέννυ και το τέλος της καριέρας του Ρέης). Νομίζω πως αξίζει ο ήρωας μία συνέχεια ή σε εφημερίδα ή στο Μπλεκ ή ακόμα και στο βιβλιοπωλείο. Ας γυρίσουμε όμως και πάλι στα του τεύχους μας. Μου άρεσε η ροή της πλοκής και η συναισθηματική φόρτιση που ήθελε να πετύχει ο συγγραφέας Tom Tully νομίζω πως πέτυχε και με το παραπάνω! 

Το αφιέρωμα του τεύχους ήταν εξαιρετικό ξανά, και μου άρεσε το μικρό παράρτημα "Τι σημαίνει ο Ρόυ για εσάς;". Ήταν νομίζω ίσως και το καλύτερο μέρος του τεύχους, και πρέπει σε αυτό το σημείο να πούμε πως είμαστε πολύ ευγνώμων που και οι τρεις, συντάκτες του blog, συμμετείχαν στην αναβίωση του Ρέης στην Ελλάδα. Προσωπικά, νομίζω πως αν δεν είμασταν εμείς ο Ρέης δεν θα συνεχίζονταν. Πολλά συγχαρητήρια στην εκδοτική, αλλά και στους Ν. Νικολαΐδη, Σ. Καββαδά και Ν. Πίκουλα που τίμησαν το blog μας!

Η ιστορία του άλμπουμ “Καλωσόρισες, Ρόϋ” αποτελείται από 24 επεισόδια, που δημοσιεύθηκαν στα Roy of the Rovers από τις 2/1/1982 μέχρι τις 3/7/1982. Η σεζόν 1981-1982 ολοκληρώθηκε και μένει να δούμε ποια σεζόν θα μπει στο επόμενο. Όλες οι σελίδες περιέχουν αδημοσίευτο υλικό!

Ας περάσουμε στις πληροφορίες:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σελίδες: 52 (48+4 εξωφύλλου)
Σχήμα: 21×28
Χρώμα: Έγχρωμο
Σενάριο: Tom Tully
Σχέδια: David Sque
Υπεύθυνος Έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Φατούρου
Graphic Design – Lettering: Μαρίνα Πάνου
Συγγραφέας Αφιερωμάτων: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Περιεχόμενη Ιστορία: “Καλωσόρισες, Ρόϋ” (48 σελίδες)
Πρωτότυπη Έκδοση: Roy of the Rovers [1981-1982], Best of Roy of the Rovers: The 1980s [6/2008] – Egmont UK / Titan Comics
Πνευματικά ΔικαιώματαRebellion Publishing Ltd
Εκδόσεις Μικρός Ήρως Ε.Ε., 2018

Η παρουσίαση της σειράς εδώ
Το επίσημο ελληνικό fanclub του ήρωα εδώ

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!