Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Barbara, των Juan Zanotto και Ricardo Barreiro

Στην Ελλάδα γνωρίσαμε την Μπάρμπαρα το 1980 με το περιοδικό Σκαθάρι (17 τεύχη - Μέδουσα) αλλά κυρίως με το περιοδικό Σκορπιός που κυκλοφόρησε το 1985 η Μαμούθ Κόμικς σε 28 τεύχη (9 τόμους) και το άφησε ημιτελές. Σχεδιάστηκε από τον Juan Zanotto και γράφτηκε από τον Ricardo Barreiro και παρουσιάστηκε από το ιταλικό περιοδικό Scorpio το οποίο κυκλοφόρησε για 32 χρόνια στην γείτονα χώρα. Το περιοδικό έκανε γνωστή την Αργεντίνικη σχολή των κόμικ και για άλλη μια φορά οι Ιταλοί είχαν ένα κόμικ διαμάντι.
Κυκλοφορεί στα ισπανικά, ιταλικά αλλά και γερμανικά όλη η ιστορία της Μπάρμπαρα σε 4 τόμους. Για τους Έλληνες είναι η μόνη ευκαιρία να διαβάσουν τη συνέχεια της αγαπημένης ιστορίας αφού η Μαμούθ μας έδωσε περίπου το 1/3 της σειράς χωρίς να είναι επίσης συνεπής αφού δεν την περιλαμβάνει σε όλα τα τεύχη του Σκορπιού (28).

Η σειρά βρίσκεται στη Γη μετά από μια εισβολή από μια αλλοδαπή ανθρωποειδή φυλή που ονομάζεται Adri. Μετά από μια επίθεση που φέρνει τη Γη σε μια πρωτόγονη κατάσταση, στέλνουν μια σειρά από ρομπότ δολοφόνους στην επιφάνεια του πλανήτη, Τα Κτήνη, με έργο την υποδούλωση κάθε επιζώντα ανθρώπου.

Η Bárbara είναι μέλος μιας υποτονικής φυλής που ζουν στην περιοχή που κάποτε ήταν το Μπουένος Άιρες, η οποία λατρεύει ένα από τα κτήνη με ανθρωποθυσίες. Η Bárbara αρνείται να υποβληθεί στο τελετουργικό του βιασμού από έναν από τους ιερείς της λατρείας, και απελάθηκε. Καταφέρνει να επιβιώσει τους κινδύνους της ελώδους περιοχής της πρώην μητρόπολης και ζει σε μία από τις βάσεις των Adri. Ανακαλύπτει την απάτη που διαπράχθηκε στη φυλή της, και αποφασίζει να ξεκινήσει μια επανάσταση, που ονομάζεται η Μεγάλη Επανάσταση.
Έχει λάβει, επίσης, τηλεπαθητικές δυνάμεις, που της επιτρέπουν να επικοινωνεί με τα φυτά και τα ζώα. Οι ίδιες ικανότητες μπορεί τώρα να βρεθούν στη νέα γενιά των ανθρώπων, αλλά ακόμη πιο ισχυρές από τις δικές της, και συμβάλλουν καθοριστικά στην τελική καταστροφή των ξένων εισβολέων.
Παρότι η σειρά έχει σε πρώτο πλάνο το φανταστικό στοιχείο, είναι πολύ ανθρώπινη και ρομαντική με αρκετά δραματικά στοιχεία που σε κάνουν να την αγαπήσεις. Έψαξα αρκετά για αγγλική μετάφραση των 4ρων τόμων αλλά δεν νομίζω να κυκλοφόρησε ποτέ η δεν είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Ετσι αρκούμε στην παρουσίαση των τόμων στα ισπανικά, όπου τουλάχιστον θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε την ιστορία που τόσο άδικα διακόπηκε στην Ελλάδα από την Μαμούθ Κόμικς.


Barbara Rapidshare link