Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕΚ Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ


Εχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιό είναι το αγαπημένο σας εξώφυλλο από τα 341 της Α Περιόδου? (Μικρά Μπλεκ)



Παραθέτω εδώ τα δικά μου αγαπημένα και ελπίζω κι εσεις να βρείτε και να γράψετε τα δικά σας. Αν θέλετε να τα θυμιθείτε όλα μαζί και να επιλέξετε μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο αυτό : http://www.zshare.net/download/8898714569240dae/





















Σε άλλες περιπτώσεις μετράει το θέμα και το σκίστσο του εξωφύλλου. Σε άλλες η ιστορία και το δεσιμό μας με αυτή μετά από τόσα χρόνια.
Η κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας.

Σκαλίζοντας ξανά τα εξώφυλλα του αγαπημένου μας ήρωα διαπίστωσα ότι το τευχος 51 και 283 έχουν το ίδιο εξώφυλλο με άλλα χρώματα. Αν αυτό έχει ξανασυμβεί δεν το γνωρίζω. Πιθανόν πολύ αργότερα.


7 σχόλια:

  1. Τα εξώφυλλα του Μπλεκ με την μασκα είναι όλα τα λεφτά. Να υπενθυμίσω και το εξώφυλλο του τεύχους 135, στο οποίο ο Μπλεκ πετάει κυριολεκτικά πάνω από στέγες σπιτιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και εγω με τον Πάνο,ειδικά στο τεύχος
    157 που σπάει την αλυσίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο, φίλε Hunter, για την ωραία ιδέα σου να παρουσιάσεις κάποια από τα αγαπημένα σου εξώφυλλα του Μπλεκ και να προτρέψεις σε μίμηση της ιδέας σου. Το δυνατό και με προσωπικότητα εξώφυλλο είναι αυτό που δίνει την ξεχωριστή ταυτότητα σε κάθε τεύχος ενός περιοδικού. Περιοδικά με αδιάφορα εξώφυλλα, πεθαίνουν γρήγορα και ξεχνιούνται γρηγορότερα.
    Το να ξεχωρίζεις ειδικά κάποια από τα κομμάτια της συλλογής σου, αυτά που σε δένουν αναμνησιακά με μια εποχή που θέλεις να την συντηρείς στη μνήμη σου, πιστεύω ότι είναι το κύριο χαρακτηριστικό του πραγματικού συλλέκτη. Αυτού που αγαπά το αντικείμενο της συλλογής του και το θεωρεί συναισθηματική επένδυση και όχι οικονομική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Γιώργο,

    Το τευχος 74 είναι σημαντικό για μένα, γιατί ήταν το πρωτο που αγόρασα μετά από 25 χρόνια όταν ξανάρχισα να μαζεύω τα Μπλεκάκια. Και φοβερή η ιστορία με τους λυκάνθρωπους... Τα εξώφυλλα με τον μασκοφόρο Μπλεκ αντανακλούν την εικόνα που έχουμε όλοι. Ενός θηριώδους, δυνατού,ξανθού γίγαντα. Εντυπωσιακά. Στο 270 μ'αρέσει η έκφραση του προσώπου σε κοντινό πλάνο και στο 289 η αγέρωχη στάση του παρότι αιχμάλωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εξώφυλλο αποτελεί ένα απ' τα αγαπημένα φετίχ κάθε συλλέκτη (βλέπε παλαιών δίσκων βυνηλίου κ.λ.π.). Μπράβο Νίκο, respect for the feeling you shared with us all!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω με τον Θωμοπουλο , τα πιο εντυπωσιακα εξωφυλλα ειναι το 141 και το 157.
    Επίσης δυό πολυ ωραία εξωφυλλα ειναι το 114 (το μυστικο φρουριο) και το 115 (η μαγισσα Νεκμεκ), αν και δεν εχουν τον Μπλεκ εν' ωρα δράσης αλλα εχουν γεματο φοντο με πολυ ωραια χρωματα ,σαν ζωγραφικος πινακας.
    Να επισημανω στον φιλο hunter οτι αλλη μια περιπτωση με ομοια εξωφυλλα ειναι το 46 (το κιτρινο φτερο) με το 278 (στη στροφη τζαγκουαρ)
    Επισης μεγαλη ομοιοτητα εχουν το 130 (οι κυνηγοι επεμβαινουν) με το 262 (οι αλυσοδεμενοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε pap67

    Ωραία τα εξώφυλλα που επισημαίνεις και πολύ σωστά παρατηρείς για τα άλλα δύο.
    Ο Μεγάλος Μπλεκ είχε επίσης μερικά πολύ όμορφα εξώφυλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή