Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Ζαγκόρ, Mister No, Τεξ και Ντύλαν Ντογκ Πάνε Βιβλιοπωλείο!

Γράφει ο Ίωνας Αγγελής

Το Ζαγκόρ μπορεί να ολοκλήρωσε την πορεία του ως έκδοση περιπτέρου, αλλά μόλις ξεκίνησε η πορεία του στο βιβλιοπωλείο! Καλά ακούσατε! Στο 16ο και τελευταίο τεύχος Ζαγκόρ ανακοινώνεται πώς ο ήρωας αλλά και οι υπόλοιποι Bonelli-κοί ήρωες θα συνεχίσουν μέσα από πολυτελείς, αυτοτελείς, αυτόνομες εκδόσεις στο βιβλιοπωλείο!




Editorial Ζαγκόρ #16

Τα νέα έχουν ως εξής: οι ήρωες Ζαγκόρ, Μίστερ Νο, Τεξ και Ντύλαν Ντογκ θα αποτελούν τους 4 τίτλους που θα εκδοθούν στα βιβλιοπωλεία πανελλαδικά. Ο κάθε ήρωας θα έχει το δικό του, αυτόνομο, τίτλο, και εκεί θα μπαίνουν οι καλύτερες ιστορίες του! Το κάθε άλμπουμ θα είναι πάντα αυτοτελές και θα περιέχει στα περισσότερα μία πολυσέλιδη ιστορία. Οι ήρωες θα κυκλοφορούν ανά τετράδα στα βιβλιοπωλεία, δηλαδή θα εκδίδονται 4 βιβλία μαζί. Η πρώτη τετράδα θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (για τα οποία θα ενημερωθούμε σύντομα στην ιστοσελίδα της εκδοτικής, www.mikrosiros.gr) από τις αρχές Οκτωβρίου! Κάτι ακόμα που ενημερωθήκαμε είναι πως ακόμα δεν έχει οριστεί η περιοδικότητα, αλλά εμείς υποθέτουμε πως με βάση τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστούν 4 εκδόσεις μαζί, θα πρέπει να είναι γύρω στους 3 με 4 μήνες (χωρίς να υπολογίζουμε τον παράγοντα της απήχησης της κάθε έκδοσης). Επιπροσθέτως, ο εκδότης πρόσθεσε στο editorial του #16, πως μπορεί να συμπεριληφθούν και άλλοι Bonelli-κοί ήρωες σε αυτό το εγχείρημα!


Όλα τα άλμπουμ θα κυμαίνονται στις 96 με 128 σελίδες, με μία από τις καλύτερες ιστορίες των ηρώων να περιλαμβάνεται! Το σχήμα θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του περιπτέρου, με την νέα πλέον τάξη πραγμάτων να έχει το σχήμα 17×24! Το φύλλο φυσικά θα είναι καλύτερο, και υποθέτω πως θα αγγίζει το στυλ του Κόρτο Μαλτέζε: Εκουατόρια. Το ίδιο και στο εξώφυλλο, που ξανά υποθέτω θα είναι είτε στυλ Κόρτο Μαλτέζε: Εκουατόρια ή του Ο Μικρός Ήρως: Η Ακρόπολη Κινδυνεύει.

Τα νέα όμως δεν τελειώνουν εκεί! Στο ISBN της εκδοτικής καταχωρήθηκαν οι 4 πρώτοι τίτλοι, με σελίδες και όλα τα σχετικά! Οπότε έχουμε και λέμε:


● Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΥΛΑΝ ΝΤΟΓΚ
Σελίδες: 100 (+4 εξωφύλλου)
Σχήμα: 17×24 cm
Συντελεστές: Κωνσταντίνα Φατούρου (Μετάφραση), Λευτέρης Ταρλαντέζος (Επιμέλεια), Ρόζα Φατσέα (Layout – Graphic Design)
Δημιουργοί: Tiziano Sclavi (σενάριο), Angelo Stano (σχέδια)
ISBN: 978-618-5362-12-6


Η ιστορία του Ντύλαν Ντογκ La Storia di Dylan Dog αυτή δημοσιεύθηκε στο επετειακό Dylan Dog #100, τον Ιανουάριο του 1995, σε σενάριο του δημιουργού Tiziano Sclavi (“Μίστερ Νο: Εξωγήινος!”, Ζαγκόρ #7-8) και σε σχέδια του συν-δημιουργού Angelo Stano (εκείνος είναι υπεύθυνος για την μορφή του Ντύλαν). Είναι 94 σελίδων ιστορία και είναι καταχωρημένη στο ubcfumetti ως η 7η καλύτερη ιστορία Ντύλαν Ντογκ! Η ιστορία μας εξιστορεί τις ρίζες του αγαπημένου μας ήρωα!


● ΖΑΓΚΟΡ – Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΥ ΦΙΤΖΥ
Σελίδες: 132 (+4 εξωφύλλου)
Σχήμα: 17×24 cm
Συντελεστές: Κωνσταντίνα Φατούρου (Μετάφραση), Λευτέρης Ταρλαντέζος (Επιμέλεια), Ρόζα Φατσέα (Layout – Graphic Design)
Δημιουργοί: Giorgio Giusfredi (σενάριο), Mauro Laurenti (σχέδια)
ISBN: 978-618-5362-15-7

Η νέα ιστορία του Ζαγκόρ La Giustizia Di Wandering Fitzy είναι η πιο πρόσφατη color έκδοση του ήρωα (η 7η κατά σειράν), που κυκλοφόρησε στις 1 Αυγούστου φέτος, έχει ήδη κερδίσει εντυπώσεις στην γειτονική χώρα με πολλά άτομα να την ονομάζουν έως και την καλύτερη color ιστορία του ήρωα! Η ιστορία είναι των 126 σελίδων, σε σενάριο Giorgio Giusfredi ("Εγώ Θα Σε Σκοτώσω, Τεξ Ουίλερ!", Ζαγκόρ #13) και σχέδια Mauro Laurenti ("Φίλοι Μέχρι Θανάτου", Mister No και οι... άλλοι #23).


● MISTER NO – ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
Σελίδες: 124 (+4 εξωφύλλου)
Σχήμα: 17×24 cm
Συντελεστές: Κωνσταντίνα Φατούρου (Μετάφραση), Λευτέρης Ταρλαντέζος (Επιμέλεια), Ρόζα Φατσέα (Layout – Graphic Design)
Δημιουργοί: Tiziano Sclavi (σενάριο), Bruno Massara (σχέδια)
ISBN: 978-618-5362-14-0

Η ιστορία του Mister No La Casa di Satana εκδόθηκε στα Mister No #104-105, τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 1984. Είναι 117 σελίδων σε σενάριο ξανά του αγαπημένου Tiziano Sclavi ("Το Φάντασμα Της Όπερας", Ζαγκόρ #14-16) και σχέδια Bruno Massara. Η ιστορία έχει λάβει κυρίως θετικές κριτικές, κυρίως λόγω του ότι η ιστορία έχει θεματολογία ιστορίας τρόμου (μοιάζει πολύ με Ντύλαν Ντογκ). Αλλά όπως και να γίνει είναι μία ιδιαίτερα σημαντική προσθήκη στο μύθο του Μίστερ Νο!



● ΤΕΞ – ΑΝΔΡΕΣ ΣΕ ΦΥΓΗ
Σελίδες: 116 (+4 εξωφύλλου)
Σχήμα: 17×24 cm
Συντελεστές: Κωνσταντίνα Φατούρου (Μετάφραση), Λευτέρης Ταρλαντέζος (Επιμέλεια), Ρόζα Φατσέα (Layout – Graphic Design)
Δημιουργοί: Claudio Nizzi (σενάριο), Giovanni Tizzi (σχέδια)
ISBN: 978-618-5362-13-3

Η νέα ιστορία του Τεξ Uomini in Fuga εκδόθηκε στο επετειακό Tex #500, τον Ιούνιο του 2002, 110 σελίδων, σε σενάριο Claudio Nizzi ("Από το Σούρουπο Ως Την Αυγή", Ζαγκόρ #15-16) και σχέδια Giovanni Tizzi ("Οι Δαίμονες Του Βορρά", Ζαγκόρ #7-9). Θεωρείτε από τις πιο αγαπημένες ιστορίες Τεξ.


Οπισθόφυλλο Ζαγκόρ #16
Επιπλέον, από τον Οκτώβριο ξεκινούν οι τόμοι Ζαγκόρ, με τον πρώτο να περιλαμβάνει τα πρώτα 2 τεύχη (#1-2). 328 σελίδες με €4,50. 

Η προσωπικά μου άποψη πάνω σε αυτή την κίνηση είναι άκρως θετική! Πλέον τα κόμικς μπορούν να επιβιώσουν μονάχα μέσω του βιβλιοπωλείου, καθώς έτσι φέρνουν νέο κοινό αλλά και περισσότερα έσοδα στους εκδότες. Αλλά και από την δική μας πλευρά παίρνουμε πιο καλοφτιαγμένες εκδόσεις, προσεγμένες, πανέμορφες και άκρως απολαυστικές! Το μέλλον είναι βιβλιοπωλείο, τελεία και παύλα, και αυτο έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές. Οπότε ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς από εμένα μπορεί να πάρει μονάχα τις καλύτερες ευχές μου...

*Update! (5/9/2018): Τελικά θα κυκλοφορήσουν από αρχές Οκτωβρίου τα 4 άλμπουμ την ίδια μέρα! Επιπλέον αποκαλύφθηκαν τα εξώφυλλα.

2 σχόλια:

  1. Είναι θετικό αν η περιοδικότητα είναι τουλάχιστον δίμηνη, όποτε ο αναγνώστης να μπορεί να απολαύσει 24 περιοδικά το χρόνο! Στους 4 μήνες το ξεχνάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Ωστόσο όλα θα κριθούν από την ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού...

      Διαγραφή