Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Σαν Σήμερα (στα κόμιξ) - Δημοσιεύεται στην Αγγλία το «Παιδί Πάνθηρας»


(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Στις 27 Μαρτίου του 1976 το βρετανικό εικονογραφημένο περιοδικό «Buster» (1960 – 2000) παρουσιάζει την ασπρόμαυρη περιπετειώδη σειρά φαντασίας «The Leopard from Lime Street» σε σενάριο του Tom Tully και σχέδια (εναλλάξ) των Mike Western (1925 - 2008) και Eric Bradbury (1921 - 2001). 



Κατά πολλούς, η σειρά αποτελεί την ... ευρωπαϊκή απάντηση της «9ης Τέχνης» στον χαρακτήρα της Marvel Comics, «Spider-Man». Τα επεισόδια της αρχικής έκδοσης τερματίσθηκαν στις  18 Μαΐου του 1985, αλλά υπήρξαν πολλαπλές έγχρωμες επανεκδόσεις τουλάχιστον έως το 1990.



Η σειρά είναι ταυτισμένη με την πορεία και του δικού μας «Μπλεκ» καθώς το «Παιδί Πάνθηρας»  ήταν η μόνη εικονογραφημένη ιστορία που δημοσιευόταν στο «λυκόφως» του εντύπου, στα μέσα του 1994 (τότε από τους Στέλιο και Γιώργο Ανεμοδουρά και τον «Περιοδικό Τύπο»), ενώ και σήμερα κοσμεί την επανέκδοσή του («Νέος Μπλεκ», των εκδόσεων «Μικρός Ήρως» του Λεωκράτη Ανεμοδουρά).
Tom Tully

Στα καλά νέα: Η βρετανική εκδοτική εταιρεία «Rebellion Developments» -που πρόσφατα απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης πολλών εικονογραφημένων χαρακτήρων και  εδρεύει στην Οξφόρδη- πρόκειται σύντομα να επαναφέρει στη... ζωή το Μπίλι Φάρμερ και τον κόσμο του, ως μέρος του αφιερώματός της σε εμβληματικές σειρές, υπό τη γενική επωνυμία «The Treasury of British Comics».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου