Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Γεύση από ‘90ς – Μπλεκ Νέα Περίοδος #678 (16/12/1992)


(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Ολοκληρώνουμε σήμερα το «ταξίδι» μας στην εξίσου εμβληματική δεκαετία του ’90 με την παρουσίαση του τεύχους 6781.226 με ενιαία αρίθμηση) του περιοδικού «Μπλεκ», ενός από τα πλέον ιστορικά εικονογραφημένα (κόμικς) που κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα. Η τιμή του εντύπου έχει ανέλθει στις 200 δρχ., αριθμεί 96 σελίδες (με εναλλαγή έγχρωμων-ασπρόμαυρων εικόνων στο εσωτερικό) έχει διαστάσεις 13,5 Χ 20 εκ. και στο εξώφυλλό του μας χαμογελά το παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ Macaulay Culkin, ο 12χρονος τότε πρωταγωνιστής της περίφημης σειράς ταινιών «Μόνος στο Σπίτι».


Ο διεθνής ορίζοντας του Δεκέμβρη του 1992 είναι ερεβώδης καθώς ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται με αμείωτη ένταση στη Βοσνία της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, θρησκευτικές ταραχές με πολλά θύματα εκδηλώνονται στην Ινδία, Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στη σπαρασσόμενη Σομαλία, ενώ στη Θεσσαλονίκη  διοργανώνεται ένα ογκωδέστατο συλλαλητήριο με θέμα την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ζήτημα που δεν έχει ακόμη, δυστυχώς, λήξει...


Στους συνεργάτες του περιοδικού έχει ενσωματωθεί και ο Γιώργος Ζωγράφος, η Μαίρη Βιδάλη είναι τώρα σύμβουλος έκδοσης και η Ρόζα Φατσέα αρχισυντάκτρια. Ο Θοδωρής Βλόντζος αποτελεί μέλος του διαφημιστικού τιμ ενώ το αρχείο της Λίζας Παρασχάκη εμπλουτίζει την ύλη.

Αφιερώματα: «Home Alone No 2», Peter Gabriel, ο γάμος του κιθαρίστα Σλας των «Guns nRoses», «Baywatch» και προσφορά αφίσες ποδοσφαίρου – μπάσκετ, αλλά και μια κατασκευή Χριστουγεννιάτικης φάτνης.



Στη βασική ιστορία του Μπλεκ με τίτλο «Οι Κυνηγοί Επεμβαίνουν» και «Μυστήρια επί Μυστηρίων» απολαμβάνουμε τον εξαιρετικό σχεδιασμό του Nicola Del Principe (1927 – 2002).

Οι υπόλοιπες σειρές του περιοδικού:



«Τα γκολ του Τζίμι Γκραντ» (Neville Wilson)



«Το Χωριό που δεν υπάρχει» (James Bleach)



«Ο Σαϊτας»



«Το Παιδί Πάνθηρας» (Eric Bradbury)



«Τάφυ, ένα μοναχικό αγόρι» (Tony Harding)



«Οι Οδοστρωτήρες»



«Robocop»



«Thundercats»



«Ζορρό»


  • Στο επόμενο: Επιστροφή στα ‘70ς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου