Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Η σπουδαία τέχνη του Στιβ Ντίλον.

 

(Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης)

Ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στην ιστορία των κόμικς, ο Βρετανός Steve Dillon  που την Κυριακή συμπληρώνονται κιόλας επτά έτη από τον πρόωρο θάνατό του, πρόκειται σύντομα να τιμηθεί για το τεράστιο έργο του ύστερα από πρωτοβουλία της εκδοτικής εταιρείας Rebellion και του θρυλικού μηνιαίου περιοδικού 2000ADστο οποίο πρωτοστάτησε ως πιστός συνεργάτης.


Η αξεπέραστη σχεδιαστική του γραμμή.

Ο Ντίλον δίκαια λογίζεται σαν μία από τις πλέον εμβληματικές καλλιτεχνικές μορφές του δημοφιλούς περιοδικού, το οποίο συνεχίζει έως και σήμερα την έκδοσή του για 44ο συνεχή χρόνο. Στα τριάντα και περισσότερα από αυτά τα χρόνια, ο Ντίλον ήταν παρών! Θεωρείται σαν θεμελιωτής μίας συγκεκριμένης άποψης για το τι ακριβώς πρέπει να είναι ένα κόμικ, γεγονός που αναγνωρίζεται παγκόσμια. Η εξαιρετική δουλειά του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μεγάλες συνεισφορές στις γνωστές εικονογραφημένες σειρές A.B.C. Warriors, Bad Company,  Judge Dredd, Harlem Heroes, Ro-Busters, Rogue Trooper και Tyranny Rex. Ιδιαίτερα παραγωγικός αναδείχθηκε στον ΔικαστήΝτρεντ,   τη φουτουριστική έμπνευση του John Wagner

Μία έκδοση για το έργο του.

Εντός του 2024, όπως ήδη ανακοινώθηκεπρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία ένας συλλεκτικός τόμος με τίτλο The 2000 AD Art of Steve Dillon: Apex Edition που ουσιαστικά θα αποτελεί μία συλλογή πρωτότυπων έργων του αείμνηστου καλλιτέχνη,  από επιλεγμένη παράθεση σχεδίων του για τις περισσότερες από τις προαναφερόμενες ιστορίες, συμπεριλαμβανομένης της κλασικής δημιουργίας Block Mania παράλληλα με την ιστορία Emerald Isle, μια από τις πρώτες του συνεργασίες με τον Garth Ennis. Σε αυτό το βιβλίο θα υπάρχουν επίσης αποσπάσματα του μοναδικού  A.B.C. του Alan Mooreμε έμφαση στους Warriors και Red Planet Blues και χρώμα από τον καλλιτέχνη των Watchmen,  John Higgins.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου