Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ο Ρόυ Ξαναγυρίζει (τελευταίο μέρος)

Ολοκληρώνουμε σήμερα τη μίνι-διασκευή μας από την πρωτότυπη περίοδο 1971-72 της σειράς "Roy of the Rovers", που παρουσιάσθηκε στο περιοδικό "Δυναμικό Αγόρι", ως αναπαραγωγή από το Βρετανικό έντυπο "Tiger". Στο μέλλον ίσως να επανέλθουμε με κάποια άλλη σεζόν της αγαπημένης μας σειράς.

Καλές διακοπές,
Νίκος Δημ. Νικολαΐδης

Την επόμενη ημέρα ο Derry κατέφθασε χαρούμενος στα γραφεία μας αλλά μόλις έμαθε από την Penny τα συμβάντα περίπου απογοητεύθηκε. Ο Noel του είπα, είχε αγοράσει πρόσφατα ένα τροχόσπιτο και μ’αυτό αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Έτσι τα πράγματα περιπλέκονταν ενόψει του δεύτερου αγώνα της ομάδας, εκτός έδρας. Ο Ben είχε αποφασίσει να καταρτίσει την ενδεκάδα ακριβώς την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας ότι θα ξαναγύριζε ο «εξαφανισμένος» παίκτης. Όλοι μας απορούσαμε με τη στάση του. Η μετεγγραφή του Ralf Derry είχε μεταδοθεί από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και είχε γραφτεί στις εφημερίδες. Εκείνος δεν είχε ακούσει τίποτα;

Σέρλοκ Χολμς


Εφημερίδα "Έθνος" (3-8-1968)
Ο λογοτεχνικός «Σέρλοκ Χολμς», ένας δαιμόνιος και ευφυέστατος Βρετανός ντετέκτιβ που συνεργάζεται με τις αρχές στη διαλεύκανση εγκληματικών υποθέσεων,  δημιουργήθηκε το 1887 από τον συγγραφέα σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ (1859 – 1930). Ο ίδιος ο Ντόυλ παραδέχθηκε αργότερα ότι δημιούργησε τον Σέρλοκ Χολμς με βάση ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον καθηγητή του, Τζόζεφ Μπελ. Η πρώτη εμφάνιση του Χολμς γίνεται στο περιοδικό The Strand με την ιστορία «Σπουδή στο Κόκκινο» («A study in Scarlet»). Ο Σέρλοκ Χολμς συνεπικουρείται στις έρευνές του από τον φίλο του, Δρα Γουότσον, έναν επίσης εμβληματικό χαρακτήρα.