Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΘΟΡΓΚΑΛ



















Γνώρισα το Θοργκαλ μόλις φέτος και πρέπει να πω πως με ενθουσίασε αμέσως. Επική σειρά με λίγα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας που δένουν μεταξύ τους υπέροχα. Σχέδιο του Πολωνού Grzegorz Rosinski και σενάριο του Βέλγου Jean Van Hamme. Ξεκίνησε τη δεκαετία το 1980 στα Γαλλικά (Βέλγιο)και στην Ελλάδα την έφερε η Μαμουθκόμιξ το 1996. Κυκλοφορεί σε μορφή μεγάλου αλμπουμ με αυτοτελή συνήθως ιστορίες σε 48 σελίδες.

Το κόμικ συνδυάζει πολλά θέματα και θρύλους σε ένα κόσμο που εκτείνεται από τη Νορβηγική μυθολογία και τη Ατλαντίδα μέχρι την επιστημονική φαντασία και περιλαμβάνει ιστορίες που συνδυάζουν το δράμα, τον τρόμο και την περιπέτεια.

Δυστυχώς η Μαμουθκόμιξ δεν εχει συμπεριφερθεί σωστά σε μια τόσο σπουδαία σειρά αφού κυκλοφορεί με τρομερή καθυστέρηση και σε άτακτα χρονικά διαστήματα τα άλμπουμ. Εχουν έτσι κυκλοφορήσει 16 στην Ελλάδα ενώ στον υπόλοιπο κόσμο 32. Τα 29 σε σενάριο του Van Hamme μέχρι το 2006 και τα 3 τελευταία από το 2007 του Yves Sente. Στην Αγγλία η έκδοση περιλαμβάνει 2 τεύχη μαζί σε μικρότερο σχήμα και είναι μια ευκαιρία για τους λάτρεις της σειράς να την αποκτήσουν. Είναι αρκετά εύκολο από το ιντερνετ.

Πάρτε μια ιδέα κατεβάζοντας το πρώτο τεύχος της σειράς εδω: http://rapidshare.com/files/406760263/Thorgal_1.rar.html

Πηγές
www.wikipedia.com
www.greekcomics.gr