Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Τα νέα graphic novels του Roy of the Rovers


Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία των δύο πρώτων graphic novels του χαρακτήρα «Roy of the Rovers», από την εκδοτική εταιρεία «Rebellion». Το πρώτο από αυτά, με τίτλο «Scouted» (σε κείμενα του Tom Palmer και σχέδιο της Lisa Henke) θα είναι διαθέσιμο στις 4 Οκτωβρίου και το δεύτερο (τιτλοφορείται «Kick-Off», σενάριο του Rob Williams και σχεδιασμός από τον Ben Willsher) στις 1 Νοεμβρίου 2018. Η σχετική είδηση ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της σειράς (royoftheroversofficial.com) και επισημαίνεται πως η έκδοση των δύο τόμων έρχεται ως συνέχεια της επανεμφάνισης του κόμικ στο περιοδικό «Match of the Day» (5 Ιουνίου – 25 Αυγούστου 2018), της πρώτης μετά από περισσότερα από 17 χρόνια.


Ο 16χρονος Roy Race, ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής των Melchester Rovers (Δ΄ Εθνικής κατηγορίας) υπολογίζεται από τον προπονητή του, Kevin Mouse, ως ένας από τους παίκτες που θα προωθηθούν στη βασική 11άδα του ανδρικού τμήματος στο νέο πρωτάθλημα.

Λίγα λόγια για τη Lisa Henke:
Η νεαρή σχεδιάστρια της σειράς «Roy of the Rovers» γεννήθηκε στη Γερμανία και εργάζεται στο Munster της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ως ελεύθερη επαγγελματίας εικονογράφος και σεναριογράφος. Όπως η ίδια εξηγεί, το ταλέντο της στο σχέδιο από μικρή ηλικία την οδήγησε στο να παρατηρεί και να αποτυπώνει τον κόσμο γύρω της. Πάντοτε την εντυπωσίαζαν οι ευαίσθητες παιδικές ιστορίες, με τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλούν, η οποία οδηγεί σε μια θεώρηση των πραγμάτων εντελώς διαφορετική από ότι συνηθίζει το μάτι. Προτιμά να δημιουργεί συνθέσεις που προορίζονται για το νεανικό κοινό, με εξειδίκευση στα οπτικοακουστικά εφέ και στο σχεδιασμό χαρακτήρων, για την τηλεόραση και τους υπολογιστές, αλλά και για περιοδικά (comics) και βιβλία.
Εργογραφία:
Schaurig-schöne Spukgeschichten (Rowohlt)
Drache und Tiger (Werner Kristkeitz Verlag)
Digital Matters (Ritzenhoefer & Company)
Zwitter (LWL- Naturkundemuseum Münster)
Interactive book: Evolution (LWL-Naturkundemuseum Münster)
Exhibition trailer: Eltern spielen mit ihren Kindern (Museum Industriekultur Osnabrück)
Animated graphic novel: Mobbing aus drei Sichtweisen (WDR)
Character design and storyboard for TV/ Videogame (Wonderstorm)

Επικοινωνία:
Lisa Henke
Schöneberger Str. 4
22045 Hamburg
+49 - 176 84 33 91 35
e-mail: lisa.henke.draws@gmail.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου