Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Έρικ Καστέλ & Ρόϋ Ρέης: 2 Διαχρονικές Ποδοσφαιρικές Ιστορίες!

Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαιδης
Επιμέλεια: Ίωνας Αγγελής

Οι δύο απόλυτοι ποδοσφαιρικοί ήρωες των εικονογραφημένων περιοδικών της δεκαετίας του '80 παρελαύνουν εδώ και εβδομάδες μέσα από τις Κυριακάτικες εκδόσεις δύο από τις γνωστότερες εφημερίδες της Ελλάδος και προκαλούν νοσταλγικούς συνειρμούς σε λάτρεις του αθλήματος και θιασώτες της "9ης Τέχνης"

Επιχειρώντας μία σύγκριση μεταξύ των δύο σειρών θα επισημάνουμε ότι ο κοσμοπολίτης Έρικ δείχνει πιο ολοκληρωμένος ως χαρακτήρας σε αντίθεση με τον προσηλωμένο στα τυπικά Βρετανικά ήθη Ρόυ. Αμφότεροι τιμούν υψηλές αξίες δείγμα ποιότητος των δύο σεναριογράφων R. Rending και Τ. Tully, ενώ το περιεκτικό και πλουραλιστικό σχέδιο του Καστέλ υπερισχύει αισθητά του αντίστοιχου του Roy of the Rovers

 Θα πρέπει επίσης να θυμίσουμε ότι η σειρά του Ρου εκδόθηκε ανελλιπώς επί σχεδόν μισό αιώνα (1954-2001) και σε αυτήν συνείσφεραν τουλάχιστον 7 διαφορετικοί καλλιτέχνες και το λιγότερο 3 σεναριογράφοι σε αντίθεση με το βραχύβιο Eric Castel που ήταν προϊόν του ιδίου αρχικού διδύμου των R. Reding - F. Hugues.

Από άποψη απήχησης είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, καθώς και οι δύο απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά αναγνωστών, ποιοτικά και εθνολογικά! Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το κοινό χωρίζεται στα δύο, αφού οι αναγνώστες της Βρετανίας με της Γαλλίας είναι πολύ διαφορετικά! 

Τελικά, είναι δύο ήρωες που νομίζουμε πώς θα μείνουν αξέχαστοι τόσο στην Ελληνική ιστορία των κόμικς όσο και στη παγκόσμια ιστορία! 

Το τελευταίο άλμπουμ του Έρικ Καστέλ, με τίτλο "Το Μεγάλο Ταλέντο", κυκλοφορεί με ΤΟ ΕΘΝΟΣ Της Κυριακής το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου!
Το 5ο άλμπουμ του Ρόυ Ρέης, με τίτλο "Το ακατάρριπτο ρεκόρ", κυκλοφορεί με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο το Σάββατο 14 Απριλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου