Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ZAΓΚΟΡ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ 260 ΤΕΥΧΩΝ

Ένα παιδικό όνειρο πραγματοποιήθηκε επιτέλους. Όλα τα τεύχη του Ζαγκόρ, και τα 260, φιλοξενούνται στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Comicstalgia. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε πέρισυ τον Μάιο και θα πρέπει να τονιστεί ο κόπος και ο χρόνος που αφιερώσαμε για το επίτευγμα αυτό. Οι κύριοι συντελεστές αυτής της προσπάθειας ήσαν ο Hunter, ο Χάρης, ο Sandokan και ο Πάνος. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους mycomics.gr και Anwdynos, οι οποίοι προσέφεραν τα τεύχη που μας έλειπαν και να ολοκληρωθεί με επιτυχία το επίτευγμα μας.
Βεβαίως με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί το ξεφύλισμα του τεύχους και η επαφή μαζί του με όλες μας τις αισθήσεις. 'Ομως  το κόστος απόκτησης όλης της σειράς δεν επιτρέπει σε κανένα μας κάτι τέτοιο. Ας καμαρώνουν για αυτό οι μεγαλέμποροι των αναμνήσεων μας.
Επόμενος στοχός μας είναι η ολοκλήρωση όλων των σειρών του ΜΠΛΕΚ(1η περίοδος, Μηνιαία, 2η περίοδος, Ν. Δυναμικοί). Και εδώ είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τις ολοκληρώσουμε. Ειδικά στους Ν. Δυναμικούς ο Σάκης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και κοντεύει να την ολοκληρώσει.

9 σχόλια:

  1. Πάνο Θωμόπουλε,
    «Aayaaaak!»…. Συγχαρητήρια σε όλους σας, όσοι κόπιασαν για αυτό το κατόρθωμα! Η ολοκλήρωση μιας συλλογής είναι η πεμπτουσία στους στόχους του ερασιτέχνη συλλέκτη. Και η μοιρασιά του κόπου του, όπως ακριβώς τη μοιράζετε εσείς, με τους ομοϊδεάτες του κάνει τη χαρά του μεγαλύτερη.
    Ακολουθεί συνέχεια, επειδή φαίνεται δεν μπορεί να το πάρει ολόκληρο.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνέχεια του προηγούμενου)
    Αναρωτιέμαι, όμως, σαν φιλομαθής μελετητής αυτών των περιοδικών (δεν είμαι ακριβώς συλλέκτης) αυτά τα 260 νούμερα του Za-gor-Te-nay (αυτό δεν είναι το πλήρες όνομά του στην ινδιάνικη γλώσσα αλγκοκέν;) σε ποια σειρά της ιταλικής έκδοσης αντιστοιχούν; Επειδή τα μεν στριπς που σταμάτησαν τον Νοέμβριο του ‘70 έφτασαν στα 94 τεύχη, ενώ η σειρά Zagor Gigante την εποχή που τέλειωσε η ελληνική έκδοση (κάπου μέσα στο ’76) δεν ξεπερνούσε τα 200 τεύχη. Πάντως, το λίγο που προσπάθησα να κατανοήσω από την τιτλογραφία, αυτή δεν αντιστοιχεί με την ιταλική.
    Και πάλι, μπράβο και συγχαρητήρια και σύντομα και τους υπόλοιπους ήρωες των αναμνήσεών σας και των συλλεκτικών σας στόχων.
    Dino, ο φιλομαθής
    (και για την αντιγραφή: Γιώργος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά, RESPECT!!!!!!
    Συγχαρητήρια σε όλους για το εγχείρημα!!!
    Dino φίλε μου, μην ψάχνεις για σειρά, δεν τηρήθηκε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οφείλω και εγώ με την σειρά μου να συγχαρώ όλους
    τους φίλους για την τιτάνεια αυτή προσφορά,έτσι
    μου δίδεται η ευκαιρία και εμένα να διαβάσω όλα
    αυτά τα τεύχη,που δυστυχώς δεν τα έχω.
    Και πάλι ενα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απο την καρδία
    μου,να είσαστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά τα καταφέραμε. Μεγάλη συλλογική προσπάθεια.
    Πάμε για τον Μπλεκ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι ο Kalimeris7 μέσα στους συνεισφέροντες, μπράβο σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια κύριοι για το εγχείρημά σας και την αποπεράτωσή του. Περιμένουμε και το ΜΠΛΕΚ τώρα! Αφού περάσατε το τσεκάρισμα, εγκρίνεστε και για άλλα, αλλά προς το παρών…. ΜΠΛΕΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια σε όλους σας. Ήσαστε άξιοι για πολλά πράγματα εσείς! Μπράβο σας. Συγκινητική προσπάθεια ή πιο σωστά, το κατόρθωμά σας. Βάλατε τα γυαλιά σε εκδοτικούς οίκους και οργανισμούς! Να περιμένουμε για ΜΠΛΕΚ τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σγχαρητήρια σε όλους για αυτό το εγχείρημα.

    Προτείνω - και πέραν του μπλεκ - να συνεχιστεί΄αυτή η προσπάθεια και για άλλους ενδιαφέροντες τίτλους (κάποιοι έχουν περισσότερα τεύχη σε ορισμένους τίτλους. πχ η κατάκτηση της Δύσης, σεραφινο, τιραμόλα κλπ. Ισως έχει ενδιαφέρον να φτιάξουμε μια βάση δεδομένων με τα τεύχη που έχει ο καθεις και να τα σκανάρουμε.Σε βάθος χρόνου θα έχει αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή