Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Aυτό το μήνα κυκλοφόρησε στην Ιταλία το τεύχος 607 του ΤΕΞ.
Κυκλοφορεί από τον Οκτώβρη του 1958 για πάνω από 50 χρόνια.
Η πιο πετυχημένη σειρά των εκδόσεων Bonelli που επίσης είχαν τον Ζαγκόρ και τον Μίστερ Νο.





















Εμείς στην Ελλάδα είχαμε την τύχη να τον διαβάσουμε από το Ροκ των εκδόσεων Νέος Παρνασσός στο μακρινό πια 1969 (35 τεύχη), το ΤΕΞ των εκδόσεων Παπαχρυσάνθου του 1984 (8 τεύχη) και την πιο πετυχημένη έκδοση του Ροντέο το 1988 του Περιοδικού Τύπου - Ανεμοδουράς με 118 τεύχη.

Εδώ βλέπεται τα πρωτότυπα εξώφυλλα των τεσσάρων πρώτων τευχών της ιταλικής έκδοσης.


8 σχόλια:

  1. Και να σημειώσουμε Νίκο ότι το περιοδικό TEX είναι μόνο μία από τις ιταλικές εκδόσεις με τον συγκεκριμένο ήρωα. Παράλληλα κυκλοφορούν και τεύχη με τις παλιές ιστορίες χρωματισμένες, τεύχη σε μικρό ή μεγαλύτερο σχήμα, με σκληρό και μαλακό εξώφυλλο!... Και το ίδιο γίνεται και για τις άλλες εκδόσεις του Bonelli (Zagor, Dylan Dog, Blek, Mark κτλ)... Ο παράδεισος των κόμικς, η γειτονική χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο θέμα,μόνο που...εκανες λάθος δέκα χρόνια,ο Τεξ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιτα-
    λία,τις 30 Σεπτεμβριου 1948.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως το σαιτ του Bonelli αναφέρει τα τευχη όπως κυκλοφόρησαν με την ημερομηνία διπλα και εκει λέι 1958: http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/listarr_1?collana=1&code=arr_1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eν πάσει περιπτώσει,μπορει να το διάβασες λάθος.
    Πάντως το σίγουρο είναι αυτο που έγραψα εγώ,δηλα-
    δή 30 Σεπτεμβριου 1948.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παράδεισος των κόμικς η Ιταλία adamsjim. Έχεις δίκιο φίλε μου. Απόλυτα δίκιο. Στο παρελθόν έχω αναφερθεί και εγώ για τον εκεί παράδεισο των κόμικς και την από εδώ μιζέρια, απληστία και αχαριστία των εκδοτών προς τους αναγνώστες τους (όλους εμάς δηλαδή), πλην βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων. Αλλά δε θα πω κάτι άλλο για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που κάποιος μνημονεύει έναν παλιό μας ήρωα ή γενικότερα κάποιον τίτλο κόμικς! Όπως έχω πει και παλαιότερα, τότε δεν ήμουν και τόσο φανατικός των κόμικς με θέμα την άγρια δύση. Σήμερα όμως και με όλη αυτή τη λειψυδρία σε κόμικς, θα γινόμουν όχι φανατικός (τα γούστα μου δύσκολα αλλάζουν), αλλά ένας σταθερός αναγνώστης τους.
    Φίλε μου adamsjim διάβασα το άρθρο σου για το El Eternauta στο club ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ. Προτείνω όλους σας να το διαβάσετε (κάτι μου λέει ότι το έχετε κάνει ήδη). Θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις! Γνωρίζεις αν μπορούμε να βρούμε αν όχι στα αγγλικά, τουλάχιστον στα ιταλικά ολοκληρωμένη τη σειρά? Και αν ναι από πού? Θα κοιτάξω κι εγώ να δω τι μπορώ να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύγε Νικόλα, για το θέμα που επέλεξες, ξυπνά αναμνήσεις και γεννά ερωτήματα στην κατασκήνωσή μας! Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου, Hercules, δεν γινόμαστε καθόλου κουραστικοί όταν αναφέρουμε συνέχεια ότι μας λείπουν τα κόμικς... ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΜΙΚΣ, βέβαια...
    Εμείς μεγαλώσαμε με μια άλλη νοοτροπία. Τέτοια που να θεωρούμε το κόμικς ως τρόπο διασκέδασης. Τα σημερινά παιδιά έχουν περάσει στην αντίπερα όχθη και κινδυνεύουν να θεωρούν το κόμικς ως μέσο αντίδρασης-αντίστασης-και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αρκούμενα σε "αντιδραστικά" σενάρια αδιαφορώντας για την ποιότητα του σχεδίου...
    Όσο για το El Eternauta, σου υπενθυμίζω ότι το άρθρο δεν είναι δικό μου, μόνο η παρουσίασή του. Γιατί ψάχνεις τις ξένες σειρές; Αγόρασες τους 2 τόμους που εκδόθηκαν από την Jemma Press;
    Θα χαρώ να συμμετάσχεις και στο από εκεί blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχουν φορές που η γλώττα προτρέχει της διανοίας. Έτσι adamsjim χωρίς να ψάξω καθόλου, σου ζήτησα πληροφορίες για την αγορά του El Eternauta. Λίγο αργότερα βέβαια βρήκα ότι στην Jemma Press μπορώ να αγοράσω τους δύο τόμους. Σε ευχαριστώ πάντως.
    Όσο για την εγγραφή στο blog, club του μικρού σερίφη σε ευχαριστώ για την πρόσκληση.θα προσπαθήσω να καταφέρω να εγγραφώ απόψε το βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή