Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Αγαπητοί φίλοι χρόνια πολλά,καλή χρονιά με υγεία,αγάπη,ειρήνη και προσωπική ευτυχία σε όλους.
Ειδικά για το γκρουπ μας εύχομαι να ανακάμψει οικονομικά ο περιοδικός τύπος ή να βρεθεί κάποιος οικονομικά ανεξάρτητος φίλος του Μπλεκ (και φυσικά γνώστης του αντικειμένου)
και να εκδώσει ξανά τις περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα των παιδικών μας χρόνων και έτσι να μπορέσουμε να έχουμε ξανά στα χέρια μας και τις υπόλοιπες τουλάχιστον περιπέτειες που είχαν εκδοθεί στη χώρα μας.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ο Μάκης Ροδίτης σύντομα κοντά μας!

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται το δεύτερο τεύχος του ελληνικού ποδοσφαιρικού fanzine "Πορτιέρο Μάκης Ροδίτης", μια δημιουργία μου του καλοκαιριού 2000 (σε σενάριο Βαγγέλη Κωνσταντινίδη) που στήριξε και εξέδωσε ο εκλεκτός φίλος ΝΙΚΟΛΑΟΣ, μέσω των εκδόσεων "Λεωπαλαίοντες ΝΖ"
Το περιοδικό αναμένεται να κυκλοφορήσει τις πρώτες μέρες του 2011 και θα έχει τίτλο "Εσωτερική Πάλη", αποτυπώνοντας τη συνέχεια της ιστορίας του παλαίμαχου γκοκίπερ...

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


Στους φίλους των κόμικς ή όχι, ευχόμαστε ΟΛΟΨΥΧΑ καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, υγεία και ΕΙΡΗΝΗ στον κόσμο.

Όσο για το blog μας, το 2011 να γνωρίσει νέες μεγάλες πιένες επισκεψιμότητας και συνεισφορών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΡΟΫ ΡΕΗΣ (ο Τελικός του Κυπελλούχων 1975)























Το παιχνίδι άρχισε και εγώ τουλάχιστον είχα προλάβει να ενημερώσω τα παιδιά, για τα όσα χρήσιμα συγκράτησα από τη σύντομη συνομιλία μου με τους οπαδούς. Ο Αχιλλέας με προπονητή τον πολύπειρο Ούγγρο παλαιό διεθνή Φέρεντς Κόμορα, ξεκίνησε εντυπωσιακά και όπως περίμενα, το σύστημά τους στηρίζονταν στους δυο ταχύτατους ακραίους μπακ, ειδικά στον αριστερό, ένα ψιλόλιγνο μελαχρινό νεαρό ο οποίος έτρεχε σα …δαιμονισμένος! Πολύ θα τον ήθελα στη Μέλτσεστερ αυτό τον Φλωρίνα, όπως λεγόταν…




















Ωστόσο, οι συνεχείς προελάσεις του στο πρώτο ημίωρο, σκόνταφταν πάνω στον καλά δασκαλεμένο «ογκόλιθό» μας, το Λόφτυ Πηκ, που έβρισκε τον τρόπο να επεμβαίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά. Οι έλληνες, παρόλα αυτά, φαίνονταν να διαθέτουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Εφάρμοσαν ένα ακόμη έξυπνο τέχνασμα, στα πλάγια άουτ που κέρδιζαν κατά κόρον, όταν ένας χειροδύναμος μέσος τους έστελνε με φοβερό τρόπο τη μπάλα απευθείας στη μεγάλη μας περιοχή! Εκεί, καραδοκούσε ο σέντερ-φορ Παπούλας, έτοιμος να μας κάνει τη «ζημιά». Ευτυχώς που και γι’ αυτό το κόλπο τους, ήμουν προετοιμασμένος, έχοντας ενημερώσει τον Τσάρλι Κάρτερ να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να εξουδετερώνει κάθε πιθανό κίνδυνο για την εστία μας.


Ένοιωθα πως μετείχα σε μια καλοδουλεμένη παρτίδα σκάκι, που εκτυλίσσονταν πάνω στο γρασίδι του υπέροχου «Χάμπτεν Παρκ». ΟΙ Σκωτσέζοι φίλαθλοι, που ήταν και οι πλειοψηφία στις εξέδρες, δεν είχαν πάρει το ματς στα ελαφρά. Χειροκροτούσαν βέβαια με θέρμη κάθε καλή ενέργεια εκατέρωθεν, σα γνήσιοι φίλοι του αθλήματος, ωστόσο δεν έπαυαν να είναι βρετανοί και σα βρετανοί σίγουρα κάποια στιγμή θα έγερναν προ ς το πλευρό μας. Αρκεί να τους αποδεικνύαμε ότι το αξίζαμε. Όμως η στιγμή που ο Βέρνον Έλλιοτ , ο Μέρβυν, ο Μπλάκυ ή εγώ θα κάναμε μια όμορφη ενέργεια δεν έδειχνε να φτάνει. Η ομάδα του Νιάρκου, μιας μικρής κωμόπολης της ηπειρωτικής Ελλάδας είχε κερδίσει εκείνη τις εντυπώσεις, κόντρα στους φημισμένους άσσους μας!


Πεισματωμένος για όσα συνέβαιναν, επιχείρησα μια κάθοδο μόνος μου, ξέροντας ότι οι αντίπαλοι κυνηγοί θα μάρκαραν πολύ στενά τους δυο μας εξτρέμ, ένα ακόμα χαρακτηριστικό του τρόπου παιχνιδιού των ελλήνων, που μου είχαν «ξεφουρνίσει» άθελά τους εκείνοι οι αγαθιάρηδες έξω από το γήπεδο. Καθώς λοιπόν δεν υπήρχαν περιθώρια να πασάρω, διείσδυσα λίγο πιο βαθειά και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρα το γκολκίπερ του Αχιλλέα που έκανε μια βουτιά απελπισίας στα πόδια μου. Όμως ακριβώς πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος, πετάχτηκε σαν «από μηχανής Θεός» –για να θυμηθώ και λίγο από αρχαία ελληνική τραγωδία, που ήλπιζα να μη ζούσαμε εκείνο το βράδυ στη Γλασκώβη-ο δεξιός οπισθοφύλακας και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ! Προφανώς είχε εντολές να καλύπτει τον τερματοφύλακά του. Να κάτι, που δεν είχα μάθει, σκέφτηκα…

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο 0-0, με το αουτσάϊντερ του Τελικού να έχει ζορίσει το φαβορί, δηλαδή τη Ρόβερς. Εγώ, ήμουν έντονα προβληματισμένος. Απέναντί μας βρισκόταν ένα ταχύτατο σύνολο παικτών, διψασμένων για διάκριση. Ήταν όλοι τους γηγενείς, κάτι που ενίσχυε τους δεσμούς μεταξύ τους και δυνάμωνε την προσδοκία τους να μας κερδίσουν και να γίνουν έτσι η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έπαιρνε ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο! Κάθε επικίνδυνη προσπάθειά μας έβρισκαν το κουράγιο και διέθεταν τον τρόπο να την εξουδετερώνουν γρήγορα. Είμαστε υποχρεωμένοι να μοχθήσουμε πάρα πολύ για να πάρουμε τη νίκη, κόντρα σ’ αυτό το δύσκολο αντίπαλο.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης προσπαθήσαμε να πάρουμε γρήγορα την πρωτοβουλία κινήσεων, αφού ήμουν βέβαιος ότι όσο η ώρα θα περνούσε, ο Αχιλλέας θα μας παραχωρούσε γήπεδο και οι φίλαθλοί μας θα αγωνιούσαν. Ένα τέταρτο της ώρας πριν το τέλος, τόλμησα μια αλλαγή, κάνοντας νεύμα στο νεαρό Σώου να σηκωθεί από τον πάγκο. Γύρισα το βλέμμα μου στον Πηκ δίνοντάς του εντολή να αποχωρήσει και εκείνος το έκανε με «βαριά καρδιά», κάτι που όλοι αντιλήφθηκαν. Ήταν ο καλύτερος αμυντικός μας, όμως τώρα έπρεπε να αντικατασταθεί από τον ξεκούραστο αναπληρωματικό μας. Βγήκε με εμφανέστατη δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, ενώ δίπλα μου ο Μπλάκυ απορούσε με την κίνησή μου. «Πες στο Σώου να πάει στο αριστερό άκρο της άμυνάς μας και να μείνει διαρκώ ς εκεί» του είπα και πρόσθεσα χαμηλόφωνα μια ακόμα συμβουλή που όφειλε να μεταφέρει στον Κάρτερ. Ήμουν πεπεισμένος ότι οι αντίπαλοί μας θα έπαιζαν πλέον πιο επιθετικά, όπως και έγινε.


Η Μέλτσεστερ δέχθηκε τρομερή πίεση τα επόμενα λεπτά, καθώς ο Αχιλλέας που τώρα πια μη έχοντας τίποτα να χάσει τα έπαιζε όλα για όλα, είχε περάσει όλος μπροστά! Περίπου στο 80ο λεπτό, σημειώθηκε μια συνδυασμένη επίθεση στα καρέ μας και η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τζεφ Τζλαϊλς, παίρνοντας πορεία για τα δίχτυα μας. Ευτυχώς, παρότι αιφνιδιάσθηκε, ο Τσάρλι με μια εκπληκτική εκτίναξη στη δεξιά του γωνία, τη μπλόκαρε!

Κατόπιν, τροφοδότησε με ένα ισχυρό βολέ το κέντρο της δικής μας επίθεσης. Παρότι με μάρκαραν στενά, γνώριζα τι να πράξω. Με ένα γυριστό απευθείας κτύπημα έστειλα μια γόμα στο αριστερό μέρος της δικής μας γραμμής «πυρός», εκεί που έτρεχε τώρα σαν αλαφιασμένος ο Γκράχαμ Σώου. Μάταια τα μπακ τον κυνήγησαν (είχαν πια καταπονηθεί πολύ απ’ την υπερπροσπάθεια) και ο νεαρός μπήκε από αρκετά πλάγια θέση στην περιοχή, σουτάροντας με όλη του τη δύναμη…

Ο έλληνας «πορτιέρο» Κασσαβέτης κατάφερε με υπερένταση να διώξει αλλά ευτυχώς η μπάλα κύλησε στα πόδια μου. Έπιασε ένα από τους «κεραυνούς» μου και την έστειλα να αναπαυθεί στα δίχτυα, παρά τη δεύτερη προσπάθειά του αν αποκρούσει ξανά. Είχε προλάβει μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου να σηκωθεί!

Γίναμε όλοι ένα κουβάρι πανηγυρισμών και μόνο όταν οι υπόλοιποι είδαν το Λόφτυ να κάνει σαν τρελός κάτω από το στέγαστρο των αναπληρωματικών μας, αντιλήφθηκαν το σχέδιο που είχα εφαρμόσει. Με την αλλαγή του Πηκ, ο οποίος ήταν μιλημένος από μένα να παίξει το θυμωμένο, είχα ρίξει ένα «δόλωμα» που οι έλληνες παίκτες και ο τεχνικός τους το άρπαξαν! Τους είχα αναγκάσει να παίξουν πια με τους δικούς μας όρους.

Τώρα οι οπαδοί μας δεν κρατιούνταν στην εξέδρα και στα τελευταία λεπτά το κλίμα θύμιζε έντονα «Μελ Παρκ» Με συνεχείς ιαχές και τραγούδια, «πάγωσαν το αίμα» των ελλήνων, ώσπου ακριβώς πριν το σφύριγμα της λήξης σκοράραμε για δεύτερη φορά, με συρτό σουτ του Μέρβυν! (2-0).


Είχαμε ολοκληρώσει ονειρικά έναν Τελικό, γίναμε Κυπελλούχοι Ευρώπης για το 1975 και εγώ είχα κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με τον ίδιο μου τον εαυτό!

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Combat! Η Μάχη!


Combat! (Ελληνικά "Μάχη") είναι αγγλική λέξη, αλλά και ο τίτλος μιας Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από το κανάλι "ABC", από το 1962 έως το 1967, με οπτικό σήμα της μια ξιφολόγχη και ηχητικό εκρήξεις βομβών.


Στην Ελλάδα, η σειρά προβλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, από το φθινόπωρο του 2008, η εβδομαδιαία εφημερίδα "Παρασκευή+13" προσφέρει στους αναγνώστες της τα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς.

Γενικά στοιχεία

Δημιουργός της σειράς -που διήρκεσε για πέντε σεζόν- ήταν ο Ρόμπερτ Πίρος. Τις τέσσερεις πρώτες χρονιές τα επεισόδια προβάλλονταν ασπρόμαυρα με μια στροφή στο έγχρωμο στιλ για την τελευταία χρονιά.

Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες ενός αποσπάσματος του Αμερικανικού πεζικού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Γαλλία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα επεισόδια διάρκεσαν για σαφώς μεγαλύτερη χρονική περίοδο από ότι οι αληθινές επιχειρήσεις του Αμερικανικού στρατού στα ευρωπαϊκά εδάφη (6 Ιουνίου 1944-7 Μαΐου 1945).

Η εταιρεία "CBS Paramount Television" (διάδοχος των "ΑBC Films", "Worldvision Enterprises" και "Paramount Television") είναι η κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ η "Disney-ABC International Television" κατέχει τα διεθνή δικαιώματά της. (Αρχικός παραγωγός και κάτοχος δικαιωμάτων "Selmur Productions").

Καστ

Τακτικά πρωταγωνιστικά μέλη ήταν οι Ρικ Τζέϊσον (σαν Υπολοχαγός πεζικού Τζιλ Χένλι), Βικ Μόρροου (Λοχίας Τσιπ Σόντερς), Τζακ Χόγκαν (Στρατιώτης Ουϊλιαμ Κίρμπυ), Πιέρ Τζαλμπέρτ (Στρ. Πολ "Κέϊτζ" Λεμέϊ), Σέκι Γκριν (μόνο την πρώτη χρονιά, σαν στρ. Μπράντοκ), Κόνλαν Κάρτερ (σαν γιατρός, υποψήφιος για βραβείο Emmy το 1964) και Ντικ Πίμποντι (Στρ. "Λίτλτζον").

Σαν προσκεκλημένοι αστέρες (υποδυόμενοι έκτακτα μέλη της ομάδας, Γάλλους πολίτες ή Γερμανούς στρατιωτικούς) εμφανίσθηκαν διάφοροι ακόμη ηθοποιοί. Πρόκειται για τους -ακόμη τότε ελάχιστα γνωστούς- Στίβεν Ρότζερς (σαν "γιατρός" την πρώτη σεζόν), Τομ Λόουελ (σαν στρ. Μπίλυ Νέλσον), Τεντ Νάϊτ και Φρανκ Γκόρσιν και στη συνέχεια τους Λι Μάρβιν, Τζέιμς Κόμπερν, Πολ Μπους, Ρίτσαρντ Μπέϊσχαρτ, Έντι Άλμπερτ, Νικ Άνταμς, Ράντι Μπουν, Τζέιμς Κάαν, Λέοναρντ Νίμοϊ, Γουόρεν Σπαν (μέλος του "Baseball Hall of Fame"), Μάικλ Φαρέλ, Μπο Μπρίτζες και Ρόμπερτ Ντυβάλ.

Παραγωγοί της σειράς ήταν οι Ρόμπερτ Μπλιζ, Ρόμπερτ Άλτμαν (για σύντομο χρονικό διάστημα), Ρίτσαρντ Κέϊφι, Τζιν Λίβιτ και Ρίτσαρντ Μέϊμπαμ. Προϊστάμενος παραγωγής ήταν ο Σέλιτζ Σέλιγκμαν. Δέκα επεισόδια σκηνοθετήθηκαν από τον Άλτμαν, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε το M.A.S.H. και άλλες δημοφιλείς σειρές.

Χαρακτηριστικά

Η σειρά εστιάζει στην ανάλυση των χαρακτήρων μερικών ανδρών, που αγωνίζονται να διατηρήσουν τον ανθρωπισμό τους μέσα σε συνθήκες απόλυτης αγριότητας, καθώς ο πόλεμος μαίνεται. Παρά την ωμή συχνά απεικόνιση των συνθηκών μάχης, περιείχε πολλά αντιπολεμικά μηνύματα, δοσμένα πότε με έμμεσο και πότε με άμεσο τρόπο. Οι σεναριογράφοι απεφευγαν ακόμη, την "παγίδα" να εμφανίζουν μονίμως σαν "καλούς" τους πρωταγωνιστές Αμερικανούς στρατιώτες, τη στιγμή που δεν λησμονούσαν να παρουσιάζουν και τα τρωτά τους σημεία, όπως και τα θετικά στη συμπεριφορά των Γερμανών αντιπάλων τους.

Σύνδεση με την πραγματικότητα

Τα περισσότερα από τα μέλη του καστ ήταν όντως βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Μόρροου, Χόγκαν, Πίμποντι και Γκριν υπηρέτησαν στο Ναυτικό, ενώ ο Τζέϊσον στην Αεροπορία όπως και ο Κάρτερ, στα χρόνια που ακολούθησαν στο πόλεμο της Κορέας. Αξίζει να επισημανθεί επίσης, ότι οι ηθοποιοί εκπαιδεύτηκαν πριν την έναρξη της σειράς ώστε να διαθέτουν την απαραίτητη αληθοφάνεια στις κινήσεις τους.

Η τύχη των πρωταγωνιστών

Τραγικό τέλος επεφύλαξε η μοίρα στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς. Ο γεννημένος το 1929 Βικ Μόρροου αποκεφαλίστηκε από την έλικα ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων το 1982, ενώ ο Ρικ Τζέϊσον ύστερα από μια πολυτάραχη προσωπική ζωή και τέσσερα διαζύγια, αυτοκτόνησε με πυροβόλο όπλο το 2000 σε ηλικία 77 ετών.

aNwDyNos/Anna Nikole

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΛΟΥΣ ΜΠΛΕΚ










Δεν είχα γίνει μέλος της πανελλήνιας λέσχης του Μπλεκ,γιατί το πρώτο Μπλεκ το είχα διαβάσει δύο χρόνια αργότερα,αλλά και όταν δυο τρία χρόνια αργότερα που είχα βρει το τεύχος αυτό δεν υπήρχε μέσα το δελτίο

Πριν από λίγο καιρό που βρήκα πάλι αυτό το τεύχος ήταν σε άριστη κατάσταση και είχε και το δελτίο μέσα.

Ρίξτε μια ματιά στον δεκάλογο του μέλους,αλλά και στον κατάλογο εκπτώσεων που υπάρχουν και οδηγίες για το πως και πότε πρέπει να αναφέρουν τα μέλη στους καταστηματάρχες ότι είναι μέλη της λέσχης.


Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΖΑΓΚΟΡ - ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ (ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΥΧΗ)

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, ολόκληρη η περιπέτεια του Ζαγκορ με το τέρας της λίμνης, σκαναρίστηκε και είναι έτοιμη για κατέβασμα χωρίς υδατογραφήματα που μπορεί να συναντήσετε κάπου αλλού. Αντί για υδατογραφήματα προσθέσαμε πολύ μεράκι, καλή διάθεση και την αγάπη μας για αυτό που έχουμε αναλάβει να  ολοκληρώσουμε. Ο Χάρης, ο Νίκος( Hunter), ο Κώστας(mycomics.gr) και ο Πάνος σας εύχονται καλή ανάγνωση.
http://rapidshare.com/files/429252099/Zagor_248_c2c_mycomics.rar

http://rapidshare.com/files/428872603/zagor_249.rar
 










                                                             
http://www.mediafire.com/?xi0jtypv12gfuoe            
                                                         
http://www.mediafire.com/?sk87l77a36r3kqw                           
http://rapidshare.com/files/436440066/Zagor_258_c2c_mycomics.rar

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΠΛΕΚ (1970-77)

Ο συμπατριώτης μου και φίλος kalimeris 7 (Νίκος Μωραίτης) τηρώντας την υπόσχεση του στην μικρή μας κοινότητα, είχε την καλοσύνη να προσφέρει τα 10 Μεγάλα Μπλεκ που βλέπετε για να σκαναριστούν και να πάρουν τη θέση τους στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μας.


Τα τεύχη αυτά είναι σήμερα σπανιότατα και αποτελούν το όνειρο κάθε συλλέκτη του χώρου. Η αξία τους - κυρίως συναισθηματική – είναι ανυπολόγιστη. Είναι τεύχη που έχει από παιδί και αποτελούν μέρος της σπουδαίας συλλογής του.
Μάλιστα υπάρχουν ακόμη αρκετά Μεγάλα Μπλεκ που θα δοθούν και αυτά στη συνέχεια για ψηφιοποίηση και αυτό μας κάνεις ακόμη πιο χαρούμενους.

Η βιβλιοθήκη μας έχει ως στόχο την ψηφιοποίηση αυτών των σπουδαίων κόμικ που μας συντρόφευσαν στην παιδική και όχι μόνο ηλικία μας. Προσφέροντας ο καθένας μας τα δικά του τεύχη, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ολοκληρωμένες τις σειρές αυτές κάτι που ο καθένας μόνος του φαντάζει αρκετά δύσκολο ή και ακατόρθωτο πια.
Νίκο οφείλω να σε ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την εμπιστοσύνη που δείχνεις προς το πρόσωπο μου και την παρέα μας, με το να δανείσεις αυτά τα σπάνια τεύχη και ελπίζουμε και το δικό μας δώρο (Μπλεκ, Ζαγκόρ & Ομπραξ) να είναι αντάξιο της προσφοράς σου.
Σε ευχαριστούμε ολόψυχα και η βιβλίοθήκη μας είναι βέβαια στη διαθεσή σου.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ και ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αυτά τα δύο Κλασσικά Εικονογραφημένα είναι κατα τη γνώμη μου κορυφαίες δημιουργίες απο ταλαντούχους έλληνες.. σας τα παρουσιάζω εδώ..!!!

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010


H ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕΚ
Eπειδή ολοι νομίζαμε οτι ο Μπλέκ δεν ειχε γυναίκα[σε αντίθεση
με τον Μαρκ που είχε την Μπέτυ] σας παρουσιάζω τον Μπλεκ
σε μια "τρυφερη στιγμη".

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΤΖΩΡΤΣ ΜΠΕΣΤ- ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους και προικισμένους ποδοσφαιριστές της εποχής του. Δυστυχώς ο άσωτος χαρακτήρας του τον εμπόδισε να κάνει μακροχρόνια καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Και ατυχώς για αυτόν δεν μεγαλουργεί στην σημερινή εποχή, όπου πακτωλοί χρήματων ρέουν αφθονοι για ποδοσφαιριστές της αξίας του.
Εμεις οι πιτσιρικάδες της εποχής, όπου δεν είχαμε την τύχη η τότε τηλεόραση να μεταδίδει ζωντανούς αγώνες ποδοσφαίρου τόσο τακτικά, τον γνωρίσαμε μέσα από το περιοδικό ΖΑΓΚΟΡ και συγκεκριμένα από το τεύχος 53, Χριστούγεννα 1971. Στο ίδιο τεύχος μάλιστα ξεκίνησαν να δημοσιεύονταν και τα κατορθώματα του ΡΟΥ ΡΕΗΣ και θα τολμήσω να υποστηρίξω οτι ήταν μια λαμπρή περίοδος για το περιοδικό, όπου στην κυριολεξία από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο.
Τα μαθήματα ποδοσφαίρου που μας δίδασκε ο Τζώρτζ Μπέστ, υπήρχαν στην τελευταία σελίδα του περιοδικού και δημοσιευόντουσαν μαζί με τον ΡΟΥ μέχρι το τεύχος 130, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Είχαν πάρα πολύ ενδιαφέρον, αφού είχαμε την ευκαιρία να δούμε έστω και σε σκίτσα, βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Στην συνέχεια παραθέτω μερικές εικόνες από αυτά που ελπίζω να σας ξυπνήσουν όμορφες αναμνήσεις.

Προσθήκη λεζάντας