Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΖΑΓΚΟΡ - ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Αφορά την περιπέτεια που δημοσιεύτηκε στα τεύχη 248-258. Ήταν φθινόπωρο του 1975, μαθητής της Β΄Δημοτικού, και νομίζω η ιστορία που με έκανε να λατρέψω το ΖΑΓΚΟΡ εξίσου με τον ΜΠΛΕΚ.
Η ιστορία ξετυλίγεται σε ένα πολύ παράξενο και μυστήριο μέρος, στο οποίο έχουν παρατηρηθεί εμφανίσεις περίεργων και μεταλλαγμένων ζώων. Την περιοχή αυτή επισκέφθηκε μια ομάδα από επιστημονικούς ερευνητές, φίλοι του Ζαγκορ, για να ανακαλύψουν ποιά είναι η αιτία αυτών των παράξενων μεταλλάξεων.

Κατά την διάρκεια των ερευνών τους θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα αποκρουστικό τέρας που εμφανίζεται αναδυόμενο μέσα από μια λίμνη. Ο Ζαγκορ αναλαμβάνει δράση αλλά υπάρχουν απώλειες από το γκρουπ. Κατορθώνει να το ακολουθήσει σε μια υπόγεια σπηλιά και να το θανατώσει αλλά προς μεγάλη του έκπληξη δεν μπόρεσε να βρει το πτώμα του.
Το τέλος της ιστορίας, ιδιαίτερα συγκλονιστικό, φανερώνει την αιτία όλων των μεταλλάξεων που συνέβαιναν στην περιοχή . Ένας επιστημονας αποσκίρτησε από την παρέα, με καθαρά εγωιστικούς και ιδιοτελείς σκοπους, να συνεχίσει την έρευνα του. Αυτό που ανακάλυψε ήταν πως το νερό ενός πηγαδιού έξω από την καλύβα που έμενε, ήταν μολυσμένο από μικροοργανισμούς που προκαλουσαν σοβαρές μεταλλάξεις σε οποιοδήποτε έμβιο ον έπινε από αυτό. Θύμα αυτου του νερού υπήρξε και ο επιστήμονας με το τραγικό απότελεσμα να μεταμορφωθεί στο τέρας της λίμνης και αργότερα ο θάνατος του απο την παρέα των συντρόφων του.
Για ένα παιδί της ηλικίας μου τότε, η όλη περιπέτεια ήταν ιδιαίτερα ανατριχιαστική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα και απολαυστική. Διαβάζοντας την σήμερα μου δημιουργούνται σκέψεις στο μυαλό όπως τι θα συνέβαινε αν κάποιο μικρόβιο από εργαστήρια μικροβιολογίας διοχετευόταν στο δίκτυο ύδρευσης για κακόβουλους σκοπούς? Μήπως η περσινή γρίπη των χοίρων ήταν μια τετοια προσπάθεια για να θησαυρίσουν κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες? Ο χρόνος θα δείξει.

35 σχόλια:

  1. Και ποιος δεν αγάπησε αυτή την καταπληκτική ιστορία!!! Εμείς που προλάβαμε το Ζαγκόρ η και οι υπόλοιποι που αμέσως τα επόμενα χρόνια μέχρι το τέλος της δεκ.του 70 έβρισκαν τα τεύχη και οι περισσότεροι τα έχασαν (αχ ρε μανάδες τι μας κάνατε)ή τα αντάλλαξαν. Ακόμη διαβάζετε με τρομερό ενδιαφέρον και η ιστορία όπως εύστοχα αναφέρεται έχει και μεγάλο υπόβαθρο που ίσως τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν λόγο ηλικίας. Το φανταστικό στοιχείο σε ουσιαστικά γουέστερν ιστορία - όπως αυτές του Ζαγκόρ - έκανε την ιστορία αυτή ιδιαίτερα επιβλητική και ενδιαφέρουσα στα μάτια ενός μικρού παιδιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός πως στην ηλικία των 7-10 δε μπορούσαμε εύκολα να αντιληφθούμε το υπόβαθρο, σήμερα όμως, με την ωριμότητα των ...γκρίζων κροτάφων, σκύβουμε "με άλλο μάτι" πάνω στις ιστορίες. Συγχαρητήρια Πάνο για το όμορφο αφιέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή υπάρχει σκαναρισμένη όλη ?
    Ή λείπουν τεύχη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν βάλουμε όλοι ένα χεράκι τότε είμαι μέσα για το σκανάρισμα. 2-3 τεύχη σίγουρα λόγο χρόνου αυτό τον καιρό! Τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω δυστυχώς μονο τα 250, 254 .Αν υπαρχουν τα αλλα τευχη ,ας σκαναρουμε απο 2 ο καθενας και την συμπληρωσαμε!!
    Και θα συμφωνησω με τον Hunter. η μανα μου θα πρεπει να δικαστει για "εγκληματα πολεμου". Τοσα τευχη στα σκουπιδια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο Πάνο για το θέμα πού ανοιξες,δυστυχως εγώ
    δέν την εχω διαβάσει αυτην την ιστορία,οπως πολλές
    βέβαια[και πάλι δυστυχως] του Ζαγκόρ.
    Πάντως εγω θα δικάσω την εξαδέλφη μου για ανάλογα
    "εγκλήματα" μού ειχε σχίσει γύρω στα 200 τεύχη
    {ήταν 4άρων χρονων}μεταξύ αυτων Μπλέκ,λιγα Ζαγκόρ
    Ομπραξ καί αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα έχω αυτά όλα σε σειρά και πρόχειρα στο σπίτι.Πείτε ποιά τεύχη μπορεί να κάνει ο καθένας για να δούμε πως.
    Με λίγο χρόνο διαθέσιμα θα γίνουν.

    Εκτός να τα πάρει εργολαβία κανάς κοινός μας γνωστός και τα ξεπετάξει με την γνωστή ποιότητα του. Δεν θα με πείραζε να πω την αλήθεια. Ουγκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα φίλοι. Σας παρακολουθώ τουλάχιστον δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και το απολαμβάνω. Διαβάζω όλα τα άρθρα και τα σχόλια. Συγκινούμαι πραγματικά. Το τι ταξίδια κάνω πίσω στο χρόνο δεν λέγεται.
    Για την συγκεκριμένη τώρα περιπέτεια που παρουσίασε ο φίλος Πάνος, θέλω να πω ότι διαθέτω (scan) τα τεύχη 255,256 και 257 και είναι στη διάθεση σας. ΑΟΥΓΚΡΡΡΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας το κάνουμε λοιπόν και ας οργανωθούμε. Χαρη, αν τα 4 αυτά τα έχεις έτοιμα και κυρίως είναι δικά σου χωρίς υδατογρφήματα τότε ανέβασε τα σε ένα rapidshare η ανάλογο. Πάνο το 250 το κανεις εσύ, οπότε μένουν τα 248,249,251,252,253 και 258. Αν δεν έχει κάποιος άλλος κάτι τότε θα τα μοιραστούμε εγώ κι ο Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς, παιδιά, δεν έχω ούτε ένα από αυτά...
    Χάρη, καλωσόρισες στην παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OK . Aναλαμβανω το 250 να τα κανω εγω, ο Χαρης τα 254, 255,256,257 αλλα ελπιζω να μην ειναι σκαναρισματα αλλων με υδατογραφηματα γιατι θα εχουμε σιγουρα παρατραγουδα και πολεμικες ανακοινωσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Χάρη καλώς ήρθες στην παρέα του ΜΠΛΕΚ! Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου με τα scanned τεύχη Ζαγκόρ, είναι ανεκτίμητη, όπως άλλωστε και των υπόλοιπων φίλων. Αν ενδιαφέρεσαι να ξεκινάς άρθρα στο blog (παρουσιάσεις χαρακτήρων κόμικς, κ.λ.π.) θα πρέπει να μου γράψεις το email σου, για να σου στείλω πρόσκληση μέσω του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των κόμικς και χρόνια πολλά. Καλησπέρα σε όλους τους κυνηγούς. Καλώς όρισες κι εσύ φίλε Χάρη στην παρέα μας, που όλο και πληθαίνει! Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει αυτή την περιπέτεια (με το τέρας της λίμνης) του ΖΑΓΚΟΡ και θα το ήθελα πολύ. Δεν έχω και τα τεύχη που χρειάζεστε, για να βοηθούσα. Θα ήθελα επίσης να προτείνω, όπως υπήρχε στο Μπλεκgroup στο yahoo, δυνατότητα, κάποιου τύπου βιβλιοθήκης σκαναρισμένων τευχών, εξωφύλλων κ.α. κάτι ανάλογο ή και το ίδιο να γίνει και εδώ! Αφού έχουμε δικό μας ιστολόγιο, γιατί να ανεβάζουμε τεύχη σε άλλον ιστότοπο! Αν τα λέω καλά!Για δείτε το λίγο παιδιά. Μπορεί να γίνει aNwDyNos? Πιστέψτε με, είναι απαραίτητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν γίνεται ούτε τεχνικά ούτε πρακτικά.
    Η πιο βολική λύση είναι αυτή που ακολουθούν τώρα με τα αρχεία να υπάρχουν στο rapidshare ή σε ανάλογο hosting site. Στο blog μπαίνουν μόνο τα links για τα αρχεία.

    Ο χώρος που δίνεται σε κάθε blog είναι συγκεκριμένος. Αν ξεπεραστεί υπάρχει χρέωση χαμηλή μεν αλλά υπάρχει.

    Gallery εξωφύλλων μπορεί να γίνει μέχρι ενός σημείου, πάντα σε συνάρτηση με την χωρητικότητα.
    προσωπικά δεν το βρίσκω αναγκαίο να δωθεί βάρος και πόρους σε αυτό. Ήδη αυτά υπάρχουν σε διάφορα sites.
    Σίγουρα πάντως όταν προκύπτει κάτι που δεν υπάρχει αλλού αξίζει να ανεβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απο την δικη μου πλευρα το τευχος 250 ειναι σκαναρισμενο. Περιμενω τον Χαρη να μας πει αν τα τευχη που εχει ειναι καθαρα απο υδατογραφηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ότι πεις mycomics. Εσείς ξέρεται.Πάντως, μου λύθηκε η απορία.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για σας και πάλι παιδιά. Θέλω να πω στον Hunter και στον Πάνο να μην ανησυχούν για παρατράγουδα γιατί πρόκειται για δικά μου τεύχη. Όσο για το υδατογράφημα το θεωρώ ξένο σώμα. Κυρίως το έντονο φωσφοριζέ. Έχω τρία τεύχη σκαναρισμένα αλλά εντόπισα ένα πρόβλημα στο τεύχος 254. Το τρίτο φύλο έχει τα χάλια του (σελ.7,8) αν μου το στείλει κάποιος εδώ m.papa8@yahoo.gr το υπόλοιπο το αναλαμβάνω εγώ. Ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα και τον aNwDyNos για την πρόσκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χάρη θα στο στείλω εγώ σε jpg αργότερα. Ότι άλλο θέλεις σχετικά μπορείς να γράψεις εδώ ή να στείλεις mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οπότε Κώστα κανονίζουμε τηλεφωνικά για τα υπόλοιπα ώστε να κλείσουμε το σετάκι με την πολύ ωραία αυτή ιστορία. Από Κυριακή και μετά θα μπορώ να ανταποκριθώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πήραν φωτιά τα scanners!!ετσι, να χαιρομαι και εγω!Αφού καταφέρατε και βάλατε τον κωστή σε παραγωγή, τα θερμά μου συγχαρητήρια, πολύ σύντομα δεν θα έχει χρόνο ούτε να τα ξεφυλλίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η οικογένεια του mycomics μεγάλωσε! Να σας ζήσει ο γιόκας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με τέτοια συλλογή που θα κληρονομήσει από τον μπαμπά του τον ζηλεύω... χα! χα! Κωστή να σας ζήσει ο μπόμπιρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κωστή, μέσα και από εδώ τις καλύτερες ευχές μου για το νέο μέλος της οικογένειας σου! Να σας ζήσει! και καταλαβαίνω το δίλημμα για το όνομα, εγώ προσωπικά θα προτιμήσω να το πείτε Μπλεκ και όχι Ζαγκόρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σιγά μην το πούνε βρε παιδιά και Δον Κιχώτη, το παιδί! Εγώ το έχω συζητήσει με τον άνθρωπο και καταλήξαμε να το βγάλουν Τζιμ Άνταμς! Κι αυτό επειδή το Πεπίτο Γκονζάλες το κρατάω για το δικό μου παιδί!
    Καλημέρα σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είσαι ωραίος Τζιμ Ανταμς! Αλλά έχω ενστάσεις! Το Ρου δηλαδή σε χαλάει? Τελος πάντων στο blog του Κώστα αναφέρεται το όνομα του Μπέμπη και με το σχολιό μου εκεί θα καταλάβεις γιατί κατέληξε στο ΝΙΚΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στους φίλους που ανέλαβαν το σκανάρισμα των παραπάνω Ζαγκορ να θυμίσω ότι πρέπει να συντονιστούμε λίγο ώστε στις επόμενες μέρες να μπουν τα λινκ στο άρθρο. Καλό απόγευμα σε όλη την παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυριο παιδια θα ανεβασω το λινκ για το τευχος 250. Ελπιζω και ο Χαρης να ειναι ετοιμος επισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και η δική μου εργασία είναι έτοιμη. Τα links θα τα δώσουμε με σχόλιο η θα τα διαχειριστεί κάποιος; Tα αρχεία να είναι pdf η jpg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συγχαρητήρια παιδιά! Να σας ζήσει το μωρό. Υγεία και ευτυχία πάνω απ’ όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ας τελειώσουμε με τα links και μετά ας τα μαζέψει ένας από εμας και να τα βάλει στο post.
    Ο Πάνος τα 250, 254.
    ο Χάρης τα 255, 256, 257
    Εγώ τα 249,251,252 και ο
    Χαζομπαμπάς τα 248, 253, 258.

    pdf νομίζω καλύτερα

    οπότε ξεκινώ κι εγώ το σκανάρισμα αν ολοι είμαστε σύμφωνοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προχωράμε με το μοίρασμα όπως είπε ο Hunter. Εγώ Πέμπτη γυρνάω σπίτι με τον νέο βοηθό μου και ξεκινάμε εργασία.
    Εγώ για τεχνικούς λόγους πιστεύω ότι jpg μαζεμένα σε ένα rar/cbr αρχείο είναι καλύτερο. Μικρή διαφορά πάντως. Ότι πιστεύει ο καθένας ότι μπορεί να κάνει καλύτερα.
    Αφού γίνει σκανάρισμα, επεξεργασία και ανεβούν όλα στο rapidshare βάζουμε τα link σε ξεχωριστό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. To Ζαγκόρ 248 στο ραπιντ από μένα.

    Το mycomics αργεί αλλά δεν ξεχνά :-))

    Πιστεύω σε 1-2 μέρες να έχουμε και το επόμενο.

    http://rapidshare.com/files/429252099/Zagor_248_c2c_mycomics.rar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σε δεκαπενθήμερη κυκλοφορία το Ζαγκόρ
    Το #253 μπορεί να κατέβει από

    http://rapidshare.com/files/432300373/Zagor_253_c2c_mycomics.rar

    Ένα έμεινε ελπίζω να γίνει εβδομαδιαίο αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και το τελευταίο μέρος της ιστορίας.
    Το τεύχος 258 κατεβαίνει από το

    http://rapidshare.com/files/436440066/Zagor_258_c2c_mycomics.rar

    ΑπάντησηΔιαγραφή