Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Στα χέρια των Καγιούγκα!


Ζαγκόρ υπ' αριθμό 24, καλοκαίρι του 71. Ο ήρωας των δασών και των λιμνών αιχμαλωτίζεται από μια τετραμελή ομάδα αδίστακτων κακοποιών που έχουν δραπετεύσει απ' τις φυλακές, με επικεφαλής τον απαίσιο Φλέτσερ και αφού κακοποιείται επανειλημμένα δεμένος πισθάγκωνα, παραδίδεται στον Να-παβα, αρχηγό των ινδιάνων Καγιούγκα. Ο τελευταίος, γνώριμος του πνεύματος με το τσεκούρι απ' τα παλιά, διατάσσει να τον υποβάλλουν στο βασανιστήριο του πάσσαλου του μαρτυρίου. Ένας-ένας, οι άνδρες της φυλής, παρά το αρχικό δέος που τους διακατέχει στη θέα του Ζαγκόρ, παρελαύνουν από μπροστά του εξακοντίζοντας εναντίον του τα τσεκούρια και τα βέλη τους, με στόχο να του γκρεμίσουν το ηθικό, να τον ταπεινώσουν και εντέλει να τον εξοντώσουν. Τελικά όμως, με τη βοήθεια του πιστού του Τσίκο, ο Ζαγκόρ καταφέρνει να ξεφύγει από τους βασανιστές του (τεύχος 25) και στη συνέχεια αρχίζει την καταδίωξη των δολοφόνων δραπετών, τιμωρώντας τους κατά σειρά. Η μεγάλης ποιότητας απεικόνιση από τον μετρ του είδους Galleno Ferry, σε συνδυασμό με το άψογο σενάριο του Nollita (S. Bonelli), χαρίζουν στην υπέροχη αυτή περιπέτεια μια ιδιαίτερη αξία, καθώς η εξέλιξή της αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη στιγμή! Η παλαιότερη ιστορία του κόμικ που μπορώ να θυμηθώ...

10 σχόλια:

  1. Και αν δεν κάνω λάθος είναι από τις ιστορίες που κυκλοφόρησαν στην (άτυχη ?) έκδοση του Παπαχρυσάνθου κάποια χρόνια αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα την τύχη να αποκτήσω μονο το τεύχος 25. Πραγματικά η υπόθεση ήταν εκπληκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιστορία αρχίζει στο τεύχος 22 (οι 5 δραπέτες) όπου ο Ζαγκορ κι ο Τσίκο συλλαμβάνονται στο σπίτι τους από τους 5 δραπέτες. Στο τευχος 23(Το φοβερό Ταξίδι)οδηγούνται δεμένοι προς στο στόχο που είναι το ιερό νεκροταφείο των Μοχώκ με τα πολυτιμα αντικείμενα του. Στο τευχος 24 (Στα Χέρια των Κανούγκα) παραδίδεται απο το Φλέτσερ και τους κακοποιούς ως αντάλλαγμα για την βοήθεια αυτων ενάντια στους Μοχώκ. Στο τεύχος 25 (Ο Χορός του Θανάτου) ο Αρχηγός των Κανούγκα πείθεται να επιτεθεί στους Μοχώκ και ο Ζαγκορ βασαίζεται δεμένος στον πάσαλο.Στο τεύχος 26(Ο Μυστηριώδης Μάγος) ο Ζαγκορ δραπετεύει και πηγαίνει να ειδοποιήσει τους Μοχώκ. Στο τεύχος 27 (Πόλεμος Ινδιάνων)η παγίδα έχει στειθεί και οι Κανούγκα αποδεκατίζονται από το Ζαγκορ και τους Μοχώκ. Στο τεύχος 28(Τα 5 Σμαράγδια) έχουν αφαιρέσει τα σμαράγδια, φεύγουν προς Καναδά και ο Ζαγκορ τους καταδιώκει και σκοτώσει τον ένα από τους 4 που έχουν μείνει. Στο τεύχος 29 (Το Κρυφτούλι του Θανάτου) Ο Ζαγκόρ παρακολουθεί τους 3, τους επιτίθεται μα περιμένει για να τους εκδικηθεί όλους σιγά σιγά και σίγουρα.

    Το πως τελειώνει αυτή η πολύ σπουδαία ιστορία θα το συνεχίχει όποιος έχει τα 2 επόμενα τεύχη τα οποία δυστυχώς δεν έχω φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο Ν. επέστρεψες δυναμικά απ' ότι βλέπω! Ελπίζω να πέρασες καλά εκεί που πήγες.
    Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να δώσω τη συνέχεια, φίλε Hunter, γιατί δεν τα έχω αυτά τα δύο τεύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικα φοβερή ιστορια απο τις ιστορίες που
    σου "μένουν" δυστυχως ουτε και εγω ξερω το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. #29 Τι κρυφτούλι του Θανάτου.
    Ο Ζαγκόρ ακολουθούμενος από τους Μοχώκ εξουδετερώνει τον Χιονάτο. Τρομοκρατεί τους άλλους 3 ανγκάζοντας τον ένα (Ελβετό να φύγει μόνος του απειλώντας τους άλλους. Το βράδυ περνάει με τον Ζαγκόρ να κάνει πόλεμο νεύρων στον Φλέτσερ και τον Μόζαρτ

    #30 Το ματωμένο ρολόι
    Ο Ζαγκόρ ακολουθεί τα ίχνη του Γκέσνερ (Ελβετός). Βρίσκει μια καλύβα στο δάσος όπου οι ιδιοκτητες (οικ. Άνταμς) φιλοξένησan το βράδυ τον Γκέσνερ. Σε ανταπόδωση ο φυγάς τους χτύπησε και τους έδεσε για να πάρει ένα παλιό ρολόι (μεγάλο όχι χειρός) που είχαν. Ακολουθεί τα ίχνη του και γλυτώνει από την παγίδα που του είχε στήσει ο κακοποιός χάρη στους χτύπους του ρολογιού. Σκοτώνει τον Γκέσνερ βρισκόμενος σε άμυνα. Βρίσκει τους 2 τελευταίους κακούργους και με ένα μύνημα σε βέλος τους ενημερώνει για τον θάνατο του Γκέσνερ στέλνοντας τους και το σμαράγδι του.

    #31. Τα καταραμένα πετράδια.
    Οι 2 κακούργοι που έμειναν φεύγουν από το σημείο της κατασκήνωσης τους. Οχυρώνονται σε κάτι βράχους και περιμένουν τον Ζαγκόρ. Ο Ζαγκόρ τους καλεί να παραδωθούν. Ο Μόζαρτ παραληρεί και προσπαθεί τρελλός από φόβο να φύγει παίρνοντας το φλάουτο του. Ο Φλέτσερ προσπαθεί να τον σταματήσει για να δεχτεί ένα πυροβολισμό από τον σύντροφο του. Πέφτοντας χτυπημένος πυροβολεί και αυτός με την σειρά του. Κα οι οι δύο κείτονται νεκροί. Οι λύκοι φαγώθηκαν μεταξύ τους σκέφτεται ο Ζαγκόρ. Τέλος πετάει στο δάσος τα πετράδια που έγιναν αφορμή για τους σκοτωμούς. Και για μία χορταστική περιπέτεια για όλους εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια φίλοι μου! Έβαλα το θέμα νωρίς το πρωΐ από το ξενοδοχείο, λίγες ώρες πριν το check-out (είμαι ήδη Αθήνα) και φόρτωσα ένα εξώφυλλο από το internet. Ευχαριστώ το φίλο που επιφόρτωσε τα κατάλληλα (πολλά) εξώφυλλα της ιστορίας. Θα συνεχίσουμε βέβαια, αλλά είχα μια παρατήρηση να κάνω. Είμαστε 15 συγγραφείς στο Blog αυτό, γιατί να γράφουν μόνο 5-6; Σκεφτείτε το και ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς γύρισες Νίκο. Τα εξώφυλλα μπήκαν απο μένα για να εχουμε όμορφη παρουσίαση. Ελπίζω πως και οι υπόλιποι φίλοι έχουν να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες και θα το πράξουν σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί φίλοι, δεν σχολιάσατε καθόλου και τον μετρητή που έβαλα στο blog μας, όπως και σε αυτά του Μικρού Σερίφη και του Αγαθοκλή. Ελπίζω να σας άρεσε και ως ιδέα και ως επιλογή γραμματοσειράς και χρώματος... Καλό βράδυ σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έξοχη προσθήκη Παναγιώτη μου, να' σαι καλά! Βοηθάει πολύ και στη διάδοση και στην αύξηση της αξιοπιστίας του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή