Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ο Ροϋ Ρεης όταν πρωτομπηκε σην ζωή μου






Ο Ροϋ Ρεης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, μέσω του περιοδικού Ζαγκορ, στις 23 Δεκεμβρίου 1971. Το χριστουγεννιάτικο τεύχος του αγαπημένου περιοδικού ξεκίνησε την πιο λαμπρη περιοδο του, φιλοξενώντας ένα ποδοσφαιρικό είδωλο που δεν εχει καμία σχέση με τον σημερινό αθλητισμό. Η παρέα του Ροϋ, ο Μπλακι, ο Τζεφ, ο Πηκ το βουνό, ο Ταμπυ. ο Βερνον, μας οδήγησαν σε έναν φανταστικό και παράλληλα ονειρεμενο κόσμο. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όλοι σας στην φαντασία σας υπήρξατε συμπαίκτες του Ροϋ, σκοράρατε μαζί του, σηκώσατε κύπελλα ευρωπαικά, μακριά από επαγγελματικές σκοπιμότητες, αναβολικά, χρηματισμούς και ότι άλλο φθείρει την ανθρώπινη ψυχή.
Στο παρακάτω link έχω ανεβασει το ιστορικό τεύχος του Ζαγκορ, με την πρώτη παρουσία του Ροϋ στην Ελλάδα. Θα παρακαλούσα τον φίλο Κώστα Γιαννακόπουλο, αν επιθυμεί, να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα και στην δικιά του ιστοσελίδα, καθώς επίσης και οποιονδήποτε άλλον φίλο διατηρεί δικό του ιστολόγιο.

6 σχόλια:

  1. Kαί εμενα μου αρεσει ο Ρου Ρέης,αλλα δυστυχως
    λιγα επεισοδια εχω διαβασει,οπως εχω ξανα αναφερει
    δεν μπορουσα τοτε να αγορασω τα τρια περιοδικα και
    προτιμουσα το Μπλεκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνο θα το ανεβάσω τις επόμενες μέρες στο site. Ευχαριστώ εγώ και οι αναγνώστες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημαντικό τεύχος φίλε μου. Μου άρεσε και η εικονογράφηση στο Ζαγκορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλία Πάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο φίλε Πάνο, συγχαρητήρια κι από μένα.

    Η ιστορία με την οποία ξεκίνησε ο "Ρόϋ Ρέης" στο τεύχος 53 του "Ζαγκόρ" ήταν από "Tiger Comic" του Νοεμβρίου 1968 και συγκεκριμένα τότε που ήλθαν στη Ρόβερς ο Geoff Giles και ο Lofty Peak.

    Σκίτσο: Yvonne Hutton, στο ξεκίνημά της.

    Up the Rovers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή