Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αγαπημένη περιπέτεια με τον Ζαγκορ



Απίστευτα αγαπημένη ιστορία του Ζαγκορ, ήταν αυτη που διαδραματίστηκε στην Αιτή, ευρισκόμενος εκεί ως ναυαγός με τους φίλους του. Ήταν η πρώτη επαφή μου με τον ηρωα τότε και κυριολεκτικά με καθήλωσε. Αν δεν με απατά η μνήμη μου , ξεκίνησε από το τεύχος 180 και τελείωσε στο τεύχος 196. Μυστηριακή ατμόσφαιρα, αγωνία, δράση και βουντού. Ημουν ενα παιδάκι τότε 6-7 χρονών και η ιστορία αυτή μάλλον δεν ήταν τόσο πολύ κατάλληλη για την ηλικία μου. Παρ' όλα αυτά, ο Ζαγκορ έγινε ο αχώριστος φίλος μου και ο ήρωας που κυριάρχησε στον παιδικό μου φανταστικό κόσμο.

18 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αγαπητε Πάνο,ανηκω και εγώ σ΄αυτούς που
    τότε μονο ένα εκ τών τριων αγαπημένων περιοδικων
    μπορούσαν να αγοράσουν και προτιμούσα το Μπλέκ
    μέ αποτελεσμα αυτήν την περιπετεια καθώς και αρκε-
    τές αλλες να μην τις εχω διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνο δεν τη θυμάμαι καλά. Να μια ωραία ευκαιρία να την διαβάσω αποψε. 17 τευχη ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο με το θεμα:παιδια σήμερα ελαβα το πρώτο
    τεύχος του περιοδικού μας και θελω να ευχαριστήσω
    όλους τους συντελεστες και ιδιαιτερως τους πρωτα-
    γωνιστές: Πλαφουτζή-Νικολαίδη-Ζώη-Παπαδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα παιδιά,

    Η αλήθεια είναι ότι τα ζαγκοράκια δεν τα έχω ξεφυλλίσει ακόμα, περιμένω να τα συγκεντρώσω όλα(Νίκο, Πάνο για εσάς χτυπάει η καμπάνα!),οπότε και θα έχω άποψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφη η ιδέα με τα εξωφυλλάκια στο πλάι! Ποιος το έκανε παιδιά; Μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που σου άρεσε. Ζήλεψα από το Σερίφη, αρχηγέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νίκο όσο πας και το βελτιώνεις το πράγμα! Τα συγχαρητήρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που έγραψε στο αρχικό post ο Πάνος Θωμόπουλος με εκφράζει απόλυτα. Το Ζαγκόρ είχε ένα σενάριο που συχνά τσάκιζε κόκκαλα με το ρεαλισμό και την ωμή απεικόνιση των γεγονότων. Μάλλον με φόβιζε περισσότερο, παρά με συνάρπαζε στη μικρή ηλικία των 6-10 ετών που βρισκόμουν την εποχή που εκδόθηκε. Ωστόσο λίγο αργότερα αντιλήφθηκα ότι ήταν πιο κοντά σε αυτό που λέμε κλασσικό κόμικ, από ότι το συχνά απλοϊκό στόρι του πιο παιδικού ΜΠΛΕΚ...
    Μέχρι τότε βέβαια, ο ξανθός γίγας με είχε κερδίσει και αφού τα πενιχρά οικονομικά μου δεν έφταναν και για τα τρία περιοδικά (όπως πολύ σωστά λέει ο Νίκος Μωραΐτης οι 5 δραχμές το 1974-75 ήταν "μια μικρή περιουσία") περιορίσθηκα κυρίως στο ΜΠΛΕΚ.
    Επίσης να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο Νίκο Πίκουλα για την προσθήκη των εικόνων. Νικόλα , αυτό το "ΡΟΚ" πρέπει να ήταν με ιστορίες γουέστερν με Κινέζους, απεικονίσεις με δράκους μου φέρνει αμυδρά στη μνήμη, είναι έτσι ή μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νίκο, δεν νομίζω ότι και οι υπόλοιποι αγοράζαμε τότε και τα 3 περιοδικά. Απλά τα διαβάζαμε από φίλους και κάναμε ανταλλαγές. Ετσι λίγο πολύ τα διαβάζαμε χωρίς να τα έχουμε.
    Το Ροκ είναι καθαρά γουέστερν με τον Τεξ Γουίλερ, που κυκλοφόρησε το 1969 και ξανα κυκλοφόρησε αργότερα σαν ΤΕΞ και Ροντέο. Προσπάθώ να το μαζέψω ακόμη αλλά ευτυχώς ολοκλήρωσα τα Ροντέο πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επισης όσον αφορά τις φωτογραφίες δεν μένουν σε σειρά κάθε φορά που αναγράφετε ενα νεο ποστ στην αρχειοθήκη. Για την ώρα βρήκα μια λυση και επανήλθαν. Ισως κάποιος από τους "κομπιουτεράδες" μας μπορούν να κρατήσουν αυτό το παιδίο σταθερό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Πάνο, συγχαρητήρια για την ιστορία αυτή του Ζαγκόρ. Αποτέλεσες έμπνευση και σε άλλα blog ώστε να κάνουν post με όλα τα εξώφυλλα και να ανεβάσουν την ιστορία στην ηλεκτρονική τους βιβλιοθήκη. Αυτό σημαίνει ότι μας διαβάζουν, λαμβάνουν σοβάρά υπόψη τους τι συμβάινει εδώ και βέβαια ζηλεύουν! Αλλιώς γιατί τώρα? Τυχαίο? Δεν νομίζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νικο μου πραγματι εχεις δικιο. Τουλαχιστον βοηθαμε να εμπνευσουμε τους μοναχικους και ερημους μεσα στον απεραντο καμπο των κομικς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να γίνει... όταν η μοναξιά τσακίζει ρίχνεις ματιές γύρω γύρω. Εκεί που είναι οι παρέες, οι φίλοι. Εκεί που δεν μπορείς να πλησιάσεις.

    Και για να μείνουμε επί του θέματος. Αν λείπει κανένα Ζαγκοράκι παιδιά δώστε σήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατι ρε Κωστή, η βοήθεια σου μόνο στα ζαγκοράκια θα μείνει?Εσύ κάτι ωραία πράγματα ετοίμαζες για μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάτι ετοίμασα αφού άναψα το σκάννερ.
    Πέρασε από τον διπλανό blog και θα δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κωστη μόλις αντιληφθηκα την "εκπληξη" και σε ευχαριστώ και απο αυτο το blog. Βεβαια, ζαγκορακι δεν ειναι, αλλα και ενας καμπανας μετραει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον γνωστό κλάψα και περίγελο της ελληνικής κοινότητας κομικς να πούμε απλά ότι την ιστορία του Ζαγκόρ με τα Βουντού την αναρτήσαμε ως post την 23/06/2010. Την 26/06/2010 αλήθεια για ποιό λόγο? έτσι τυχαία του ήρθε να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη ιστορία και να την ανεβάσει ηλεκτρονικά. Ε δεν θα το αφήναμε αναπάντητο. Αυτά για το ποιος αντιγράφει ποιόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή