Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Γουόλτ Ντίσνεϋ: Γεννήθηκε σαν σήμερα!

"Έπρεπε ο Μίκι να είναι απλός στον σχεδιασμό του", είπε κάποτε ο Ντίσνεϋ εξηγώντας τον τρόπο προσέγγισης: "Τα αυτιά του ήταν στρογγυλά, ο κορμός του είχε το σχήμα αχλαδιού και τα πόδια του κατέληγαν σε δύο μεγάλες πατούσες, όπως ενός παιδιού που χρησιμοποιεί τα παπούτσια του πατέρα του. Δεν θέλαμε να του δώσουμε χέρια ποντικού, γιατί έπρεπε να θυμίζει άνθρωπο. Έτσι του φορέσαμε γάντια και του αφαιρέσαμε ένα δάκτυλο, γιατί τα πέντε έμοιαζαν υπερβολικά σε ένα τόσο μικρό σώμα". 

Συμπληρώθηκαν 122 χρόνια από τη γέννηση του μεγαλύτερου καρτουνίστα όλων των εποχών!

(Του Νίκου Δ. - Θ. Νικολαΐδη)

Ο Ντίσνεϋ το 1946
Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ (Walter Elias "Walt" Disney, 5 Δεκεμβρίου 1901 – 15 Δεκεμβρίου 1966) ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών που σφράγισε, ανέτρεψε και συνέβαλε στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης. Ήταν γιος της Φλώρα και του Έλιας Ντίσνεϋ, έχοντας τρεις αδελφούς και μια αδελφή. Ο δημιουργός του «Μίκυ Μάους», του «Ντόναλντ Ντακ» και μιας στρατιάς ακόμη ηρώων ήταν άνθρωπος τολμηρός, ισχυρός και πρωτοπόρος. Δεκατεσσάρων χρόνων άρχισε να σπουδάζει ζωγραφική στο Ινστιτούτο Τέχνης του Κάνσας Σίτι (Μιζούρι) και σε ηλικία 20 ετών ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα καλλιτεχνικό στούντιο στην ίδια πόλη. Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως επιτυχημένος παραμυθάς και δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων. Ως συνιδρυτής, αρχικά, της «Walt Disney Productions» (ο άλλος ιδρυτής ήταν ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ) και της μέχρι σήμερα κολοσσού «Walt Disney Company», έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους και καταξιωμένους παραγωγούς στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.


Εφ. Έθνος (7-7-1945)

Ο Ντίσνεϋ απεβίωσε πρόωρα από καρκίνο του πνεύμονα, ακριβώς 10 μέρες μετά τη συμπλήρωση των 65 του χρόνων. Οι φήμες περί «παγώματος» του σώματός του (κρυογονική μέθοδος) έτσι ώστε να επανέλθει στη ζωή όταν ανακαλυφθεί η θεραπεία της νόσου απ’ την οποία έπασχε, δεν ευσταθούν και αποτελούν έναν ευφάνταστο «αστικό μύθο».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου