Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

"Bend it like..Roy!: Μία απροσδόκητη πρόταση" (2/12) (του Ν. Νικολαΐδη)








Απόδοση σεναρίου: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης
Επιμέλεια κειμένου: Ίωνας Αγγελής
Σχέδια: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης

Bent it like... Roy!

Κεφάλαιο 2: Μία απροσδόκητη πρόταση!

Προσπαθώντας να ξεφύγουμε από τους έξαλλους οπαδούς μας που βάλθηκαν να μη μας αφήσουν σε ησυχία ούτε στην πανέμορφη Μαγιόρκα όπου είχαμε φτάσει για διακοπές με τον Μπλάκυ και τις αρραβωνιαστικές μας, σαν από "μηχανής Θεός ", που έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, στο δρόμο μας βρέθηκε ξαφνικά ένα φορτηγάκι με οδηγό κάποιον ντόπιο μεσήλικα και δίχως να το σκεφτούμε περισσότερο πηδήξαμε και οι τέσσερις στην καρότσα!


Ο Ισπανός φάνηκε να μας γνωρίζει αλλά φυσικά αντιλήφθηκε ότι είμαστε τουρίστες σε διακοπές και μας πρότεινε να μας οδηγήσει σε ένα τοπικό Φεστιβάλ που γινόταν όπως είπε στο χωριουδάκι "Σαν Πάλος", μέσα στα βουνά!

Αφού κόντεψε να βγει η ψυχή μας από τις στροφές και την αγωνία μήπως βρεθούμε στο βάθος κάποιου γκρεμού, τελικά φτάσαμε επιτέλους στον προορισμό μας, όπου όμως μας περίμενε άλλη μία έκπληξη!

Δε γινόταν εκεί καμία πολιτιστική εκδήλωση, παρά μόνο δινόταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας σε ένα μικρό γηπεδάκι... Ο τύπος μας είχε ξεγελάσει για να μας παρασύρει σε παγίδα με στόχο να παρακολουθήσουμε το ματς στο οποίο δέσποζε ένας δεξιοτέχνης νεαρός ονόματι Φίλιπε, που μάλιστα έδειχνε να έχει αντιγράψει το στυλ που έπαιζα στη Μέλτσεστερ!!! Είχα γίνει έξαλλος θεωρώντας πως ήθελαν να μας πείσουν να τον πάρουμε στους Ρόβερς!!!

Ωστόσο είχα κάνει λάθος. Όπως μας εξήγησαν, το χωριό τους κινδύνευε με αφανισμό λόγω της εγκατάλειψής του από τη νεολαία και μόνη ελπίδα για να αποκτήσει αξία θα ήταν να κατάφερνε η ποδοσφαιρική του ομάδα να κέρδιζε ένα προκριματικό τουρνουά έτσι ώστε να έμπαινε στο πρωτάθλημα, γεγονός που θα οδηγούσε σε γενική αναβάθμιση της περιοχής.

Όπως θα καταλάβετε ήδη ήθελαν να μας πείσουν να τους βοηθήσουμε για να μπουν σε επίσημη κατηγορία! Ήταν συγκινητικά τα κίνητρά τους και σημειώστε ότι βρήκαν συμπαραστάτες τούς υπόλοιπους της παρέας όμως εγώ ήμουν ανένδοτος και δε θα παρατούσα με τίποτα τα μπάνια μου για να μπλέξω πάλι με τάκλιν και σέντρες.. 

Τους έκανα μια γρήγορη επίδειξη του πως έπρεπε να παίζουν, τους έδωσα και μία-δύο συμβουλές και απαίτησα να μας γυρίσουν στο ξενοδοχείο μας.

(Συνεχίζεται)