Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ζαγκόρ # 22 (22-5-1971)

Παρουσιάζουμε σήμερα το ιστορικό τεύχος υπ' αριθμόν 22 του περιοδικού "Ζαγκόρ" που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 22 Μαΐου του 1971, με τίτλο "Οι Πέντε δραπέτες".

Στη βασική ιστορία, ο Ζαγκόρ και ο Τσίκο γνωρίζουν τον απατεώνα μουσικό "Τζιμ Κιθάρα", που καταφέρνει να τους ξεγελάσει ώστε να γλυτώσει από την καταδίωξη των ανθρώπων του νόμου. Στο β΄μέρος, οι δύο φίλοι πέφτουν στα χέρια μιας αδίστακτης ομάδας πέντε δραπετών βαρυποινιτών που έχουν επικεφαλής έναν παλιό γνώριμο του "πνεύματος με το τσεκούρι" τον αιμοδιψή εγκληματία Σαμ Φλέτσερ ή "σιδερένιο". Το σενάριο είναι του Sergio Bonelli και η εικονογράφηση του Gallieno Ferri, μία αποκλειστικότητα του στούντιο Cepim του Μιλάνο.





Στη δεύτερη ιστορία του περιοδικού με τίτλο "Ο Θάνατος του Τσικουδιά" (αναδημοσίευση από τον οίκο Dardo) ο Κάπτεν Μίκυ και ο γηραιός σύντροφός του παγιδεύονται έφιπποι από ένα κοπάδι άγριων βουβαλιών, με αποτέλεσμα ο Τσικουδιάς να ποδοπατηθεί από τα αφηνιασμένα ζώα. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Μίκυ αιχμαλωτίζεται από μία σπείρα Κινέζων που επιχειρούν να τον εξοντώσουν ρίχνοντάς τον δεμένο χειροπόδαρα σε ένα κανάλι! Το επεισόδιο επιμελήθηκαν οι θρυλικοί "eSseGeSse".



Ολόκληρο το τεύχος μπορείτε να το απολαύσετε στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη issuu

1 σχόλιο:

  1. Τί εποχές!!!Ενώ είχα "καταφέρει" να αγοράσω το πρώτο τεύχος του Ζαγκόρ,δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια,λόγω...ανέχειας,τα πρώτα τεύχη του Ζαγκόρ,όσο είχαν 2 δραχμές ήταν και είναι φανταστικά,ευτυχώς που κάποιοι καλοί άνθρωποι τα έχουν σκανάρει και τα έχουν ανεβάσει στο διαδύκτιο
    και έτσι τα διαβάζουν πολλοί,μεταξυ αυτών και εγώ.
    Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή