Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Μνήμη Alex Raymond

Πορτρέτο του Raymond δια χειρός Gr. Origa (1977)
Σαν σήμερα, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1956 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 46 ετών ο Αμερικανός δημιουργός κόμικς Alex Raymondγνωστότερος από τον ήρωα Φλας Γκόρντον που εμπνεύστηκε για λογαριασμό της εταιρείας King Features το 1934.
Ο πατέρας του τον παρότρυνε να αναπτύξει το ταλέντο που είχε στο σχέδιο από μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα ο Άλεξ απ’ την αρχή ήδη της δεκαετίας του ’30 να εργάζεται ως βοηθός εικονογράφος σε διάφορες σειρές όπως τα «Tillie the Toiler» και «Tim Tyler’s Luck». 
Προς τα τέλη του 1933 δημιούργησε τον εμβληματικό χαρακτήρα επιστημονικής φαντασίας Flash Gordon, που συναγωνίστηκε τον ήδη υπάρχοντα ήρωα του είδους Buck Rogers και τον οποίο σύντομα ξεπέρασε σε επιτυχία. Ο Ρέιμοντ, παράλληλα, εργαζόταν και σε άλλες εικονογραφημένες περιπετειώδεις σειρές σαν τα «Jungle Jim» και «Secret Agent X-9».

Το 1944 εγκατέλειψε την απασχόλησή του προκειμένου να καταταγεί στους πεζοναύτες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά την αποστρατεία του, δημιούργησε το χαρακτήρα Rip Kirby, έναν ήρωα αστυνομικής σειράς. Ωστόσο, το 1956 ο Ρέιμοντ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.


Αρκετοί συνάδελφοί του έχουν παραδεχτεί πως η δουλειά του Ρέιμοντ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τους ίδιους. Μάλιστα ο Τζορτζ Λούκας έχει δηλώσει πως από το Ρέιμοντ επηρεάστηκε για τη δημιουργία του έργου του, «Star Wars». Τις ικανότητές του στη συγγραφή ιστοριών εκθείασε και ο μεγάλος Καρλ Μπαρκς
Σαράντα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό του (1996), ο Ρέιμοντ εντάχθηκε στο «Will Eisner Comic Book Hall of Fame»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου