Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ζαγκόρ: Ο Πιθηκάνθρωπος

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Με αφορμή την κυκλοφορία του τεύχους "Ζαγκόρ" Νο 12: Αμερικάνικη Οδύσσεια Μέρος Α' (Μάιος 2018), θυμίζουμε στους φίλους του αγαπημένου μας περιοδικού ότι η περιεχόμενη ιστορία με τίτλο "Αμερικανική Οδύσσεια" αποτελεί ανατύπωση από την πρωτότυπη -συνολικής έκτασης 216 σελίδων- υπέροχη, όσο και αγωνιώδη περιπέτεια η οποία δημοσιεύθηκε στα τεύχη 88 – 89 της Ιταλικής έκδοσης (Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 1972) με τίτλους: "Una Impresa Disperata"  (Ένα Τρομακτικό Ταξίδι"), "Odessa Americana" («Αμερικανική Οδύσσεια»), "La Nebbia Infernale" Η Απαίσια Ομίχλη»). Σε σενάριο Guido Nollita και σχέδια Gallieno Ferri.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται στην Ελλάδα, αφού οι παλαιότεροι από εμάς είχαν την τύχη να την απολαύσουν στο εξαιρετικό περιοδικό "Μεγάλος ΜΠΛΕΚ" , στα τεύχη #33-36, τους μήνες Αυγούστου - Νοεμβρίου 1972. Οι τότε ελληνικοί τίτλοι ήταν: "Μία Παράτολμη Επιχείρηση", «Ένα Τρομακτικό Ταξίδι», "Ο Πιθηκάνθρωπος" και "Ένας Μεγάλος Ποιητής".

Υπόθεση Ταξιδεύοντας με το πλοίο ‘Athens’ («Αθηνά») ο Ζαγκόρ και οι ναυτικοί του ιστιοφόρου καταφέρνουν να επιζήσουν τρομερών αντιξοοτήτων αφού γλυτώνουν από τρικυμίες, εξουδετερώνουν μια πολεμοχαρή φυλή από... νοήμονες γορίλες (!) και τελικά επιστρέφουν με σημαντικές απώλειες στη βάση τους.

2 σχόλια: