Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Κατάρες, Εξωγήινοι και Δαίμονες στο Ζαγκόρ #7!

Έφτασε η ώρα. Το 7ο τεύχος του Ζαγκόρ έρχεται σε λιγότερο από 10 ημέρες, την επόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου (θα είναι διαθέσιμο για αγορά στο Athenscon 2017 στις 2 & 3 Δεκεμβρίου στο κιόσκι Β40). Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα περιεχόμενα του τεύχους. Και με βάση τα λεγόμενα είναι το πιο πολλά υποσχόμενο τεύχος των Εκδόσεων Μικρός Ήρως! Ας περάσουμε όμως γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό: 

1. 164 σελίδες: Οι σελίδες είναι ένα θέμα που συζητιέται από όλους τους αναγνώστες. Στην πλειοψηφία λένε 164, το οποίο έχει αρκετό καιρό να πραγματοποιηθεί, με τα νούμερα των 132 και 100 να υπερισχύουν. Αλλά με αυτό το τεύχος επιστρέφουμε στις 164 σελίδες μετά από 8 μήνες (Ζαγκόρ #3).



2. Τρεις Βασικοί Ήρωες: Στο θέμα των ηρώων οφείλω να πω πως πάντα υπήρχε συζήτηση περί ποιος είναι ο πιο κατάλληλος, ο καλύτερος κλπ. Το περιοδικό Ζαγκόρ μέχρι στιγμής ο ήρωας που έμεινε περισσότερο στο μυαλό των αναγνωστών είναι ο Ρίνγκο (ο οποίος θα μεταφερθεί στο Νέος Μπλεκ το 2018). Όμως με αυτό το τεύχος ξεκινάει μία νέα εποχή για το περιοδικό, καθώς δύο από τους πιο αγαπημένους ήρωες στο ελληνικό κοινό, τον Μίστερ ΝΟ και τον Τεξ, να παίρνουν τη θέση των προηγούμενων (Κοκομπίλ, Δίκαιος, Ρίνγκο, Τζόννυ Λόγκαν, Κάπταιν Μίκυ). Αυτοί οι δύο είχαν δικιά τους έκδοση μαζί με τον ήρωα Ντύλαν Ντογκ (ο οποίος θα μεταφερθεί στο Νέος Μπλεκ από το τεύχος #50) την έκδοση υπό τον τίτλον “Mister NO και οι άλλοι”. Αυτοί οι δύο ήρωες είναι από τους πιο γνωστούς στην Ιταλία, με τον Τεξ να είναι το μεγαλύτερο σε πωλήσεις κόμικς της Ιταλίας (190 χιλιάδες αντίτυπα!). Επιπλέον, οι τρεις ήρωες Ζαγκόρ – Μίστερ ΝΟ – Τεξ είναι όλοι δημιουργία της οικογένειας Bonelli. Οπότε, η τριάδα αυτή είναι πιο δυνατή από ποτέ! 

3. Ιστορίες: Μας είχαν υποσχεθεί πως θα περιέχονται οι καλύτερες ιστορίες των ηρώων. Νομίζω πως την τήρησαν την υπόσχεσή  τους και με το παραπάνω! Οι τρεις ιστορίες που φιλοξενούνται στο τεύχος είναι οι καλύτερες των ηρώων με βάση ιταλικές δημοσκοπήσεις! 
Καταρχήν, ο Ζαγκόρ με την ιστορία “Η Αρχαία Κατάρα” μας δίνει τη νέα color ιστορία του ήρωα και είναι η 5η κατά σειρά. Οι υπόλοιπες είναι οι αγαπημένες μας ιστορίες του Ζαγκόρ: “Το Φάντασμα του Κάπταιν Φίσλεγκ” και “Η Επιστροφή του Γκάθραμ” στα Νέος Μπλεκ Νο19 έως και το 24, “Το Παρελθόν του Τζίμυ Κιθάρα” στο Ζαγκόρ Ειδική Έκδοση Νο1 και “Το Μυστικό του Συνταγματάρχη Πέρρυ” στο Ζαγκόρ Νο1. Και η ιστορία “Η Αρχαία Κατάρα” συμπληρώνει την εξαιρετική αυτή σειρά ιστοριών. Είναι 126 σελίδων και είναι σε σενάριο Rauch και είναι η τελευταία ιστορία που σχεδίασε ο Gallieno Ferri (θρύλος) πριν τον θάνατό του (Μάιος 2016). Αξιοσημείωτο είναι πως η ιστορία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία πριν από 3 μήνες (08/2017), κάνοντάς μας την 3η χώρα που δημοσιεύει την ιστορία (μετά από Ιταλία, Σερβία). 
Ο Τεξ κάνει τη μεγάλη έκπληξη καθώς επιτέλους θα διαβάσουμε μία μεγάλη ιστορία του ήρωα όπως και μία ιστορία από την τακτική ιταλική σειρά κόμικς του Τεξ. Η ιστορία “Οι Δαίμονες του Βορρά” δημοσιεύθηκε στο Tex #600 το 2010, και είναι 110 σελίδες! Είναι σε  σενάριο του τρομερού Mauro Boselli και σε σχέδιο Ticci. Και οι δύο θρύλοι στην εκδοτική πορεία του Τεξ. 
Ο Μίστερ ΝΟ είναι όμως η απόλυτη έκπληξη. Η ιστορία “Εξωγήινος!” είναι η 6η καλύτερη ιστορία του ήρωα (σύντομα άρθρο πάνω σε αυτό) και είναι σε σενάριο του μοναδικού Tiziano Sclavi. Γιατί αυτό όμως είναι σημαντικό; Ο Sclavi είναι ο δημιουργός του Dylan Dog! Οπότε βάλτε με το μυαλό σας πως θα ήταν άμα συνέδεες  το ύφος του Ντυλαν Ντογκ με το ύφος του Μιστερ ΝΟ. Η ιστορία είναι ψυχολογικό θρίλερ και οφείλω να πω πως ανυπομονώ να την διαβάσω περισσότερο από κάθε τι! Δημοσιεύθηκε στα Mister NO #108-109 και είναι 110 σελίδων σε σχέδια Roberto Diso (θρύλος) και σε χρώματα του Γιάννη Μπεβεράτου. 

Περίληψη ιστοριών: 
Ζαγκόρ - Η Αρχαία Κατάρα: Ο γιατρός Μετρέβελιτς καλεί επειγόντως τον Ζαγκόρ και τον Τσίκο στο αγρόκτημα της κόρης του Αλίν. Ωστόσο, τα γεγονότα τους προλαβαίνουν και οι τρεις τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια αρχαία όσο και επικίνδυνη κατάρα...
Μίστερ Νο - Εξωγήινος: Το Πάιπερ του Μίστερ Νο το χτυπά ένα ιπτάμενο αντικείμενο και συντρίβεται στη ζούγκλα. Εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με άγριων διαθέσεων Ινδιάνους και πιθανό σωστήρα έναν ...Ρώσο αστροναύτη!
Τεξ - Οι Δαίμονες του Βορρά: Το Φορτ Χόουπ, ένα απομονωμένο φυλάκιο στην έρημη Βορειοδυτική Επικράτεια, δέχεται επίθεση από μια άγνωστη φυλή. 
Μακάρι αυτό το δυνατό τεύχος να μην απογοητεύσει… 

Κυκλοφορεί από 5 Δεκεμβρίου πανελλαδικά και στις 6 στην Κύπρο