Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Καπετάν Πρενς, ο θαλασσόλυκος πράκτωρ!

Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες της σειράς
Εγκαινιάζουμε μια σειρά αφιερωμάτων σε παλιές ιστορίες του περιοδικού μας.

Bernard Prince” είναι ο πρωτότυπος τίτλος μια εξαιρετικής εικονογραφημένης σειράς που οι Έλληνες αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στον «Νέο Δυναμικό ΜΠΛΕΚ» και συγκεκριμένα στα τεύχη του 28 – 46. Πρόκειται για μια αριστουργηματική δημιουργία της Γαλλο-Βελγικής Σχολής κόμικς, έργο της συνεργασίας του Michel Regnier (1931 – 1999), γνωστότερου ως ‘Greg’ και του γεννημένου στα 1938, ‘Hermann’ (Huppen


Η ιστορία εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Tintin’ , στις 4 Ιανουαρίου του 1966 και το αξιοσημείωτο είναι ότι συνεχίζεται σποραδικά ακόμη και έως στις μέρες μας με διάφορους άλλους συντελεστές. Εκτός του Βελγίου, ο «Καπετάν Πρενς» (όπως τον ξέραμε στη χώρα μας) εκδόθηκε σε Γερμανία (σαν ‘Andy Morgan’), Αγγλία, φυσικά Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Υπόθεση: Ο βασικός πρωταγωνιστής (ένας ριψοκίνδυνος πράκτορας της Ιντερπόλ) μαζί με τον πλακατζή θαλασσόλυκο Barney Jordan και τον μικρούλη οφανό Djinn διαπλέουν τη Μεσόγειο και όχι μόνο, καταδιώκοντας εγκληματίες πάνω στο μονοκάταρτο καϊκι τους, ‘Cormoran’.

Αξιολόγηση: Σενάριο και σχέδιο στο ‘8,5’ (με άριστα το 10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου