Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο Ταρζάν στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής"

Μια ακόμη εξαιρετική συνεργασία των εκδόσεων "ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ" του Λεωκράτη Ανεμοδουρά, μας χάρισε ήδη τους πρώτους "καρπούς" της. Στη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας 'Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής' προσφέρθηκε ως ένθετο στους αναγνώστες το πρώτο μέρος (95 σελίδων) της εμβληματικής περιπέτειας "Οι Ρίζες του Ταρζάν" σε κείμενα και σχέδια του Joe Kubert (18 Σεπτεμβρίου 1926 - 12 Αυγούστου 2012). Πρόκειται για μια καθηλωτική περιπέτεια του δημοφιλούς χαρακτήρα τον οποίο εμπνεύστηκε ο Edgar Rice Burroughs (1 Σεπτεμβρίου 1875 - 19 Μαρτίου 1950), η οποία εστιάζει στις απαρχές της ιστορίας του "Βασιλιά της Ζούγκλας", από τη στιγμή που οι γονείς του ναυάγησαν σε μια ακτή της Αφρικής, έως την ενηλικίωσή του και την επιβολή ως αδιαφιλονίκητου αρχηγού των πιθήκων.



Ο Ταρζάν, αφού αρχικά αντιλαμβάνεται ότι διαφέρει από τα δίποδα που τον ανέθρεψαν, εν-συνεχεία κατορθώνει να αποκρυπτογραφήσει γράμματα των γονέων του (του λόρδου και της λαίδης Γκρέιστοκ) που βρίσκονται στην καλύβα του και έτσι να αντιληφθεί πως ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Καθώς η νεαρή Τζέιν απάγεται από έναν άγριο γορίλα, ο Ταρζάν θα έχει την ευκαιρία να την σώσει, γνωρίζοντας έτσι τον έρωτα της ζωής του. Ο Ταρζάν είναι μαζί με το "Ζορρό" του Johnston McCulley (2 Φεβρουαρίου 1883 - 23 Νοεμβρίου 1958) ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους εικονογραφημένους ήρωες σε παγκόσμια κλίμακα, με τις περιπέτειές του να έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε δεκάδες γλώσσες, αλλά και να έχουν μεταφερθεί επίσης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στον ένθετο, περιέχεται και ένα 2σέλιδο αφιέρωμα του συγγραφέα-μελετητή των κόμικς Λευτέρη Ταρλαντέζου.

  • Ακολουθεί, την επόμενη Κυριακή, η περιπέτεια του Λοχαγού Μαρκ με τίτλο "Ο Αγώνας της Ανεξαρτησίας" μαζί με τρεις ιστορίες του θρυλικού παρωδιακού ήρωα του Far West, "Κοκομπίλ". 

Μη τις χάσετε!

1 σχόλιο: