Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Η περίφημη ημιτελής περιπέτεια του ΖΑΓΚΟΡ

 Τον Δεκέμβριο του 1975 ξεκίνησε στο "ΖΑΓΚΟΡ" μια εντυπωσιακή περιπέτεια, που συνεχίστηκε στο "ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ", αλλά δυστυχώς τελείωσε απότομα χωρίς να διαβάσουμε ολοκληρωμένη την ιστορία.


Η περιπέτεια αυτή ξεκίνησε απο το τεύχος 258 και να ολοκληρωθεί απότομα  όπως είπαμε με το τεύχος 12 του "ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ" ( η εξέλιξη του περιοδικού "ΖΑΓΚΟΡ").

Ως θέμα της είχε τον αναβρασμό που επικρατούσε στην περιοχή από ένα καραβάνι πλούσιων Ευρωπαίων εκδρομέων, οι οποίοι για διασκέδαση σκότωναν τα άγρια βουβάλια της περιοχής, γεγονός που θα δημιουργούσε σοβαρό επισιτιστικό πρόβλημα τον χειμώνα για τους ιθαγενείς. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η φυλή των Καγιούγκα με αρχηγό το "Φίδι του Χειμώνα", με πραγματικά άγρια χαρακτηριστικά. Οφείλω να ομολογήσω πως όταν πρώτο-διάβασα την ιστορία 7 χρονών περίπου, είχα τρομοκρατηθεί από την βιαιότητα που εξέπεμπαν πολλοί από τους πρωταγωνιστές. Ο ρόλος του "ΖΑΓΚΟΡ" ήταν φυσικά ειρηνοποιός και προσπάθησε να μην υπάρξει αιματοχυσία και από τις δυο πλευρές. Αποτυχημένος εξαιτίας της αλαζονείας των κακομαθημένων Ευρωπαίων. 
Αυτό που όμως έκανε εντύπωση και ήταν κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ήταν η σκηνή που ο "ΖΑΓΚΟΡ" φιλιέται με κάποια κοπέλα στο τεύχος 11 του "ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ" . Ίσως ο δημιουργός της ιστορίας αυτής να ήθελε να αποφορτίσει λίγο το κλίμα γιατί όντως είχε πολύ βίαιες στιγμές


Μια σκηνή που ομολογουμένως μας εξέπληξε όλους.
Δυστυχώς η περιπέτεια τελείωσε στο επόμενος τεύχος χωρίς να δούμε το συγκλονιστικό τέλος της 

Το τελευταίο καρέ της ιστορίας 
Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα την διαβάσουμε ολοκληρωμένη στα ελληνικά, αφού όπως έχει τονίσει ο καλός μας φίλος Ανδρέας Τσιρώνης, η συγκεκριμένη περιπέτεια έχει ψηφιστεί στην Ιταλία ως μια από  τις δέκα καλύτερες του ΖΑΓΚΟΡ.



4 σχόλια:

  1. Καλή αρχή Πάνο μου, εξαιρετική η ανάρτησή σου!

    Και σε μένα προσωπικά, όταν βρισκόμουν σε μικρή ηλικία, το Ζαγκόρ προκαλούσε φόβο, με τη μάλλον "ωμή" απεικόνιση σκηνών βίας. Βλέπεις, είχαμε "καλομάθει" από τους eSseGeSse οι οποίοι στον Μπλεκ, στον Μαρκ, στον Όμπραξ και στον Κάπτεν Μίκι, φρόντιζαν να είναι πιο προσεκτικοί, γνωρίζοντας ότι απευθύνονταν σε ανηλίκους (κυρίως). Αυτό το αναφέρω δίχως, φυσικά, πρόθεση να υποβαθμίσω το επίσης αγαπημένο μας "Πνεύμα με το Τσεκούρι". Καλή συνέχεια, φίλε μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μόλις τελευταία έμαθα ότι συνεχίστηκε το ΖΑΓΚΟΡ στο ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας, μείνετε σε επαφή με το ιστολόγιο, για περισσότερες... εκπλήξεις, τέτοιας μορφής !!!

      Διαγραφή
  3. Πράγματι, το Φίδι του Χειμώνα υπήρξε ένας από τους καλύτερους νορμάλ "κακούς" στο saga του πνεύματος με το τσεκούρι. Νορμάλ με την έννοια ότι δεν είχε στοιχεία του υπερφυσικού ή κάποιο άλλο sf, horror ή super villain στοιχείο, αλλά ήταν ένας χαρακτήρας -και ιστορια- που γυρνούσε την μυθοπλασία του Ζαγκόρ στις ρίζες της, του (αιματοβαμμένου) "ρεαλιστικού" western, όπως το εξ ίσου καλό ark του Red Sands. Πολύ καλή ανάρτηση, κι ίσως πρέπει ο Λεωκρατης να...αποκαταστήσει κάποια στιγμή την...ασυνέχεια! ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή