Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Roy of the Rovers #7: "Έναντια Στη Βία"

Γράφει ο Ίωνας Αγγελής


Το 7ο και τελευταίο τεύχος των καλύτερων ιστοριών από τα '70ς έφτασε, σήμερα 28 Απριλίου, με τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο. Ως το τελευταίο τεύχος λοιπόν, το νέο άλμπουμ περιείχε παραπάνω υλικό, με μία short ιστορία, το κόμικς "Ιστορικά Ματς" και αφιέρωμα σε μία φημισμένη περιπέτεια του Ρέης, στην Εθνική Αγγλίας!


Πιστεύω πως το #7 είναι ίσως και το καλύτερο άλμπουμ της έκδοσης, όχι επειδή περιέχει την καλύτερη ιστορία του Ρέης, αλλά επειδή περιλαμβάνει και άλλα αφιερώματα και ιστορίες, κάνοντας το τεύχος λίγο πιο εορταστικό! Λοιπόν, στις 48 σελίδες του, περιλαμβάνει 36 σελίδες από τη συνέχεια της σεζόν 1976-1977, μία τρισέλιδη περιπέτεια "Το Όνειρο Του Ρόϋ", μία εξασέλιδη ιστορία "Ιστορικά Ματς", και ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην ένταξη του Ρόυ, στην Εθνική Αγγλίας, μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά στιγμές του ήρωα, από τον Λευτέρη Ταρλαντέζο (ο οποίος όχι δεν σταμάτησε το καθιερωμένο δισέλιδο για τους δημιουργούς).


Αρχικά, η βασική ιστορία του άλμπουμ "Ενάντια Στη Βία" είναι σίγουρα όχι ολοκληρωμένο. Κλείνοντας σε σημαντικό σημείο, αφήνει τον αναγνώστη πικραμένο, θέλοντας περισσότερα. Πολύ καλό μεν, ατελείωτο δε. Γενικά, θα ήθελα να συνεχιστεί...

Έπειτα, το 14-σέλίδων ένθετο του τεύχους, ξεκινά με την 3 σελίδων ιστορία "Το Όνειρο Του Ρόϋ", σε σενάριο Tom Tully και σχέδια David Sque. Πάρα πολύ διασκεδαστική, και πολύ όμορφο χρώμα. Αυτό που χρειάζεται ο ήρωας! Το 6 σελίδων "Η Ιστορία Ενός Ματς" μου φάνηκε λίγο εκτός χρόνου και εντελώς άσχετο. Παρόλα αυτά όμως, μου άρεσε το ασπρόμαυρο, αλλά και ήταν και διασκεδαστική προσθήκη!

Τέλος, σχετικά με τα νέα αφιερώματα του Λευτέρη Ταρλαντέζου, το τελευταίο μέρος στους "Δημιουργούς" του Ρέης ήταν ενδιαφέρον τελικά, μόνο επειδή μίλαγε για τις τελευταίες περιπέτειες του ήρωα, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου. 


Το αφιέρωμα σχετικά με την "Εθνική Αγγλίας" ήταν υπέροχο, είναι η συνέχεια των '70ς (θα είχε μπει αν συνεχίζοταν η σειρά κατά ένα άλμπουμ) και νομίζω πως άξιζε να εκδοθεί στην Ελλάδα και όχι να μπει απλά σε αφιέρωμα. Το βρίσκω χαμένη ευκαιρία! Κατά τα άλλα ήταν εξαιρετικό το αφιέρωμα όπως πάντα.

Το κόμικς-άλμπουμ "Ενάντια στη Βία", σε σενάριο Tom Tully και σχέδια David Sque, στις 36 σελίδες του, αποτελείται από 18 επεισόδια, τα οποία εκδόθηκαν στα εβδομαδιαία Roy of the Rovers, που εκδόθηκαν από τις 20 Αυγούστου 1977 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, φτάνοντας στη μέση την σεζόν 1977-1978. Η ιστορία αυτή ήταν μέρος του άλμπουμ "Best of Roy of the Rovers: The 1970s". Η 3 σελίδων ιστορία "Το Όνειρο του Ρόϋ" εκδόθηκε στο άλμπουμ "Roy of the Rovers: World Cup Special" το 2010 σε σενάριο Tom Tully και σχέδια David Sque. Η "Ιστορία Ενός Ματς" είναι από το ίδιο άλμπουμ και δημιουργούς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σελίδες: 52 (48+4 εξωφύλλου)
Σχήμα: 21×28
Χρώμα: Έγχρωμο
Σενάριο: Tom Tully
Σχέδια: David Sque
Υπεύθυνος Έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Φατούρου
Επιμέλεια: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Graphic Design – Lettering: Μαρίνα Πάνου
Συγγραφέας Αφιερωμάτων: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Περιεχόμενη Ιστορία: "Ενάντια στη Βία” (48 σελίδες)
Πρωτότυπη Έκδοση: Roy of the Rovers [1976-1977], Best of Roy of the Rovers: The 1970s [6/2009] – Egmont UK / Titan Comics
Πνευματικά ΔικαιώματαRebellion Publishing Ltd
Εκδόσεις Μικρός Ήρως Ε.Ε., 2018

Η παρουσίαση της σειράς εδώ
Το επίσημο ελληνικό fanclub του ήρωα εδώ

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

2 σχόλια:

  1. Ξέρουμε σίγουρα ότι πρόκειται για το τελευταίο τεύχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελευταίο τεύχος των '70ς είναι σίγουρα. Τωρα για την εκδοση ολοκληρη δεν γνωριζουμε...

      Διαγραφή