Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Η αγαπημένη μας «Μάχη» σε σπάνια έκδοση κόμικς!

V. Morrow - R. Jason
Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά που λατρέψαμε.

(Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης)

Όλοι θυμόμαστε την Αμερικανική δραματική (πολεμική) σειρά (1962 – 1967) με τίτλο Μάχη (Combat) που παρακολουθούσαμε από την ελληνική τηλεόραση από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, όπως και αργότερα. Το σίριαλ αυτό εστίαζε στις περιπέτειες μίας μικρής ομάδας Αμερικανών στρατιωτών που δρούσε κυρίως στα εδάφη της κατεχόμενης από τους ναζί Γαλλίας, κατά τα έτη 1944-1945. Οι δύο βασικοί της πρωταγωνιστές ήταν οι ηθοποιοί  Ρικ Τζέισον (1923 - 2000) στο ρόλο του υπολοχαγού Χένλεϊ και Βικ Μόροου (1929 - 1982) που ερμήνευε εμβληματικά το λοχία ‘Τσιπ’ Σόντερς.

Επιτραπέζιο παιχνίδι – Κλαμπ φίλων

Η σειρά γνώρισε τεράστια απήχηση τόσο στις Η.Π.Α. όσο και παγκοσμίως, με αποτέλεσμα σύντομα να παραχθεί και ένα ομότιτλο επιτραπέζιο παιχνίδι που σήμερα αναζητείται εναγωνίως από εκατοντάδες νοσταλγούς και συλλέκτες. Επιπρόσθετα, σε αρκετές χώρες έχουν συσταθεί ομάδες θαυμαστών του σίριαλ, που ανταλλάσσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες του από αυτό, μέσα από διαδικτυακές εφαρμογές και πλατφόρμες.

Εφ. Εμπρός (1969)

Μετατροπή σε κόμικς (;)

Ασυνήθιστο για σειρά τέτοιας αξίας, η μη μετατροπή της σε εικονογραφημένη μορφή, κάτι που εγείρει απορίες. Ίσως να πρόκειται για ζήτημα δικαιωμάτων, καθώς πλήθος Αμερικανών -και όχι μόνο- καλλιτεχνών θα προσφέρονταν ευχαρίστως για μία τέτοιου είδους διασκευή. Ωστόσο, κατόπιν επίμονης έρευνας, ανακάλυψα κάποιες σπάνιες εκδόσεις που αντίτυπά τους είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Παραθέτω χαρακτηριστικές εικόνες.





Πιο αναλυτικά, δείτε ΕΔΩ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου