Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Έρικ Καστέλ Νο0 - Το Μεγάλο Ταλέντο [Παρουσίαση/Κριτική]

Του Ίωνα Αγγελή...

Ποτέ η μαγεία του ποδοσφαίρου δεν συνδυάστηκε τόσο επιτυχημένα με το ποδόσφαιρο! Ποτέ ένας χάρτινος ήρωας δεν χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες μεταγραφές ενός συλλόγου! Ο Βέλγος δεξιοτέχνης εξτρέμ με το νούμερο 7 είναι και πάλι κοντά μας στο καλύτερο ποδοσφαιρικό κόμικς του κόσμου! Κυκλοφόρησε σήμερα εκτάκτως Μ. Σάββατο, 7 Απριλίου, ως ένθετο στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ Της Κυριακής, το τελευταίο άλμπουμ του Έρικ Καστέλ, υπό τον τίτλο "Το Μεγάλο Ταλέντο". Η ιστορία αποτελεί προσχέδιο του ήρωα, όταν ο ήρωας ακόμα λεγόταν Kai Falke.

ΣΥΝΟΨΗ: Στην ιστορία "Το Μεγάλο Ταλέντο" γνωρίζουμε τον ήρωα μεταξέλιξη του οποίου υπήρξε ο Έρικ Καστέλ! Ο περίφημος Κάι Φάλκε ζει στο Ντίσελντορφ το 1974 και είναι γραφίστας στο διαφημιστικό τμήμα της εταιρείας ZDFI! Είναι όμως και βασικός παίκτης αλλά και μάνατζερ της ομάδας της εταιρείας! Μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ένας σκάουτερ της Μπαρτσελόνα τον εντοπίζει και μία νέα καριέρα ανοίγεται μπροστά του!

Η ιστορία του τεύχους "Το Μεγάλο Ταλέντο" τελικά θα του πήγαινε καλύτερα ο τίτλος "Ένα Αστέρι Του Ποδοσφαίρου Γεννιέται". Αλλά πέρα από αυτό, η ιστορία είναι μία λίγο διαφορετική ιστορία Καστέλ! Δεν πολυθυμήζει συνηθισμένη περιπέτεια Καστέλ, και αυτό νομίζω την κάνει μοναδική. Πολύ καλό σενάριο και γενικά αρκετά καλή ιστορία. Το καλύτερο μέρος της ιστορίας είναι αδιαμφισβήτητα οι τελευταίες σελίδες. Αλλά ας περάσουμε στα αρνητικά. Καταρχήν, η σκηνή της προπόνησης που ο Καστέλ είναι εκνευρισμένος είναι άκρως γελοία. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν ο Reding; Έπειτα ένα από τα μεγαλύτερα μέρη του σεναρίου ήταν γύρω από τις τάπες, και έναν νέο τρόπο που ανακάλυψε ο Έρικ να μην πληγώνουν τα γόνοτα, τελικά ήταν ένα τίποτα, καθώς καταλήγει στο ότι ήδη το έχουν σκεφτεί στο εξωτερικό. Ποιος ο λόγος να συμπεριληφθεί;

Τα σκίτσα της ιστορίας ήταν πολύ όμορφα, και μας θύμησε παλιό καλό Καστέλ (ήταν και ο Reding 54 ετών τότε)! Το χρώμα μέτριο, εν μέρει χάλαγε αλλά στο μεγαλύτερο μέρος υπέροχο.


Γερμανικό εξώφυλλο
Σχετικά με το αφιέρωμα του Λευτέρη Ταρλαντέζου πρέπει να είναι από τα καλύτερα αφιερώματά του. Άκρως πληροφοριακό και τώρα πλέον ξέρω που και ποιόν να ψάξω για κάποιο αφιέρωμα εγώ ή οι άλλοι συνεργάτες του blog! Μπράβο και πάλι μπράβο!

Το κόμικ-άλμπουμ "Το Μεγάλο Ταλέντο", σε σενάριο και σχέδια Raymond Reding, δημοσιεύθηκε στη Γερμανία στο περιοδικό Zack, στα τεύχη #24-28, από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου του 1974, με τον τίτλο "Ein Fusballstar Wird Geboren" ("Ένας Αστέρι Του Ποδοσφαίρου Γεννιέται"). Εκδόθηκε ολόκληρη στο άλμπουμ "Das Grosse Talent" (άλλαξε ο τίτλος) στην Γερμανία, στις 3 Μαΐου 2015 (41 χρόνια μετά την πρώτη της έκδοση)! Δημοσιεύθηκε μόνο στη Γερμανία, κάνοντάς μας την 2η χώρα παγκοσμίως που εκδόθηκε το παρόν άλμπουμ.

Ας περάσουμε στις πληροφορίες τώρα:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σελίδες: 52
Σχήμα: 21×28
Χρώμα: Έγχρωμο
Τιμή: €4,90
Σενάριο - Σχέδιο: Raymond Reding
Colorist: Françoise Hugues
Υπεύθυνος Έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Μετάφραση - Επιμέλεια/Διόρθωση Κειμένου: Κωνσταντίνα Φατούρου
Layout - Graphic Design: Μαρίνα Πάνου
Lettering: Γιάννης Μπεβεράτος
Συγγραφέας Αφιερωμάτων: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Τίτλος Εικονογραφημένης Ιστορίας: "Το Μεγάλο Ταλέντο" (45 σελίδες)
Τίτλος Αφιερώματος: "Τα Καλύτερα Ποδοσφαιρικά Κόμικς Που Μεταφράστηκαν Στην Ελλάδα" (σελίδες 4-5)
Πρωτότυπη Έκδοση: Zack #24-28 (Γερμανία, Ιούνιος 1974, Kai Falke - Das Grosse Talent (Γερμανία, Μάιος 2012)
Πνευματικός Κάτοχος: Dream Team Management SAS
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ Ε.Ε.

Να πω για άλλη μία φορά πολλά συγχαρητήρια στις Εκδόσεις Μικρός Ήρως, που μας έδωσε την ευκαιρία να συλλέξουμε όλα τα τεύχη του, όπως καο δίνοντάς μας μία εξαιρετική έκδοση!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/4 ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ!
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!