Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ιστορία Μπλεκ του Branco Plavsic στο Νέος Μπλεκ #52!

Η τρίτη ευκαιρία του Μπλεκ για να αποδειξεί αν πραγματικά αξίζει η νέα μορφή του περιοδικού θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου. Ο τρίτος δημιουργός της παρέας, Branco Plavsic ελπίζουμε να μας φέρει ένα αξιοπρεπές σχέδιο και να συνοδεύεται από ένα επίσης ωραίο σενάριο του Svetozar Obradovic. Ας περάσουμε τώρα στους συντελεστές και στα περιεχόμενα:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο: Svetozar Obradovic (Ο Θησαυρός Των Βαλτών Της Φωτιάς), Joe Kubert & Hal Foster (Ορυχείο), P. Barbato (Η Κυνηγός), T. Tully (Το Παιδί Πάνθηρας).
Σχέδια: Branco Plavsic (Ο Θησαυρός Των Βαλτών Της Φωτιάς), Joe Kubert (Ορυχείο), L. Airaghi (Η Κυνηγός), M. Western & E. Bradbury (Το Παιδί Πάνθηρας)
Χρώματα: Άντυ Καντηλιώτη, Joe Kubert, Ketty Formaggio
Υπεύθυνος Έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Μετάφραση Πρωτότυπου Κειμένου: Κωνσταντίνα Φατούρου, Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Επιμέλεια Κειμένου: Κωνσταντίνα Φατούρου
Graphic Design – Layout: Μαρίνα Πάνου, Ρόζα Φατσέα
Lettering: Γιάννης Μπεβεράτος
Συγγραφή/Επιμέλεια Αφιερωμάτων: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Εξώφυλλο: Joe Kubert

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μπλεκ: «Ο Θησαυρός Των Βαλτών Της Φωτιάς» (64 σελίδες)

Ο άνθρωπος που μεταφέρει τα χρήματα για την αγορά όπλων για τον αγώνα εξαφανίζεται. Ο Μπλεκ και οι φίλοι του προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο, να απελευθερώσουν τον άνθρωπό τους και να βρουν τα χρήματα, αντιμετωπίζοντας Άγγλους , Ινδιάνους και έναν αδίστακτο πειρατή!

Το κόμικς 64 σελίδων «Ο Θησαυρός Των Βαλτών Της Φωτιάς» (Il Tesoro della Paludi di Fuoco), σε σχέδια Branco Plavsic και σενάριο Svetozar Obradovic, πρωτοδημοσιεύθηκε στο κροάτικο Lugnov Magnus Strip #300 (1978) και πιο πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο ιταλικό Il Grande Blek #5 (5/2003).

Tarzan: «Ορυχείο» (18 σελίδες)

Ο Ταρζάν στην προσπάθεια του να ελευθερώσει κάποιους σκλάβους, αιχμαλωτίζεται και ο ίδιος, για να ξυπνήσει σε ένα ορυχείο!

Το κόμικς άλμπουμ 18 σελίδων «Ορυχείο» (The Mine), σε σχέδια & σενάριο Joe Kubert & Hal Foster, πρωτοδημοσιεύθηκε στο Tarzan DC Comics #215 τον Δεκέμβριου του 1972 και έπειτα στο άλμπουμ της Dark Horse Comics Tarzan: The Joe Kubert Years Volume One, το 2005. Εκδόθηκε επίσης στο άλμπουμ Tarzan: The Complete Joe Kubert Years, τον Ιούλιο του 2016.

Ντύλαν Ντογκ: «Η Κυνηγός» (32 σελίδες)

Η Ρέιτσελ, μια όμορφη, γοητευτική και γεμάτο χιούμορ γυναίκα, λατρεύει τις ταινίες τρόμου και τις πίτσες! Ο Μπλοτζ και ο Γκραούτσο τη λατρεύουν. Μοιάζει σαν την ιδανική γυναίκα για τον Ντύλαν και όμως την έχουν ερωτευτεί. Ωστόσο, η εμφάνιση είναι κάποιες φορές παραπλανητική…

Το κόμικς «Η Κυνηγός» (Il Trapper) δημοσιεύθηκε στο Dylan Dog Color Fest #6, τον Απρίλιο του 2011 και είναι η τρίτη περιεχόμενη ιστορία του τεύχους. Σενάριο P. Barbato και σχέδιο L. Airaghi.

«Το Παιδί Πάνθηρας - Επεισόδια 32-36» (10 σελίδες)

Ο Μπίλυ Φάρμερ, αφού σώζει ένα μωρό από έναν τρομαγμένο ελέφαντα, βρίσκει την ευκαιρία να εκδικηθεί τον απαίσιο θείο του, Τσάρλυ!

Τα επεισόδια #32-36 κυκλοφόρησαν ως ένθετο κόμικ στο πολυθεματικό Buster το 1976, σε σενάριο T. Tulli και σχέδια M. Western & E. Bradbury, και έπειτα στο άλμπουμ της Rebellion The Leopard From Lime Street Book One τον Ιούλιο του 2017.

“ Τα Νέα Του Ξανθού Γίγα” του Λευτέρη Ταρλαντέζου (2 σελίδες)
Έρχεται στο νέο τεύχος με θέμα τη ζωή και το έργο του Αμερικανού κομίστα Mort Walker (1923-2018), δημιουργού του διάσημου κόμικς Beetle Bailey!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Ίωνας Αγγελής